Haberler

2006’da Arkitera.com Yenilikleri

Tarih: 27 Ocak 2006

Arkitera.com, yayına açıldığı 9 Ekim 2000 yılından beri mimar, akademisyen ve yapı sektöründen ilgilenenlere zengin bir içerik sundu. 2006 yılında da mimarlıkla ilgili tüm gelişmeleri aktarmaya devam eden Arkitera.com’un bu yıl Köşe Yazısı, Proje ve Yayın Tanıtımı bölümleri yeniliklerle kullanıcısının karşısına çıkıyor. Köşe Yazısı bölümü nitelikli yazıların ilk kez yayınlandığı bölüm olarak bu yıl birçok yeni yazarın da okuyucusuyla buluştuğu bir köşe oluyor. Proje Bölümü ise yepyeni bir bölüm ile içeriğini ayırıyor: Yarışma Projeleri. Bundan böyle yurtdışı ve yurtiçi güncel projeler ile yarışma projeleri ayrı başlıklar altında incelenebilecek. Arkitera.com Yayın Tanıtımı Bölümü’nde bu yıl yurtdışındaki yayınlar da tanıtılacak yayınlar arasında yer alıyor. Bu yayınlardan özellikle Türkiye’de yayınlanmayan ancak özellikle de internet üzerinden sipariş edilebilecek olanlar listeye giriyor.

Yeni Köşe Yazarları

2004 yılında yayına açılan Arkitera.com Köşe Yazısı Bölümü mimarlık dünyasında gündemi belirleyen birçok konu hakkında mimarların görüşlerini okuyucuyla buluşturma ve okuyucuların da yorumlarıyla yazarlarla iletişime geçme fırsatını sundu. Kimi zaman bu yazılar tek başına gündemi belirleyen, mimarlıkta eksik kalan tuğlanın yerini alan yazılar oldu. 2006’da Köşe Yazısı Bölümü’nde yazısı yayınlanacak yeni isimler, mimarlar, mimarlık öğrencileri, akademisyenler gelmeye devam ediyor. Bu yıl köşe yazısı yazacak isimler arasında daha önce yazısı yayınlanan Aydan Balamir, Ferhan Yürekli, Korhan Gümüş, Aykut Köksal, Şengül Öymen Gür, Haydar Karabey, Kaya Arıkoğlu, Murat Artu, Ömer H. Kıral, Emel Göksu, Güven Arif Sargın, Murat Güvenç, Hakkı Yırtıcı, Serhan Ada, Sait Ali Köknar, Hüseyin Yanar, Levent Şentürk, Ela Kaçel, Melek Zühre Sözeri, Ömer Kanıpak ve yazılarıyla aramıza yeni katılan Candan Çınar, Orhan Esen, Nilüfer Kozikoğlu, Erbatur Çavuşoğlu, Şükrü Aykutlu, Alper Gökhan Erdem, Hüsnü Yeğenoğlu, Gülin Şenol ve Gürhan Tümer gibi isimler de yer alıyor.

Arkitera.com Köşe Yazısı Bölümü’nde yazısı yayınlanan tüm yazarlara ulaşmak için tıklayın.

Yeni Bir Bölüm: Yarışma Projeleri

Arkitera.com Proje Bölümü 2006 yılına bir yenilik ile giriyor. Şimdiye kadar proje bölümü altında güncel projeler ve sonuçlanan yarışma projeleri bir arada yer alıyordu. Bundan sonra ise “Yarışma Projeleri” adı altında yeni bir bölümde sene içerisinde sonuçlanan tüm yarışmaları, kazananları ve projeleri bulmak mümkün olacak. Son zamanlarda ülkemizde de sonuçları ile yoğun olarak tartışma yaratan yarışma projeleri böylelikle tek bir bölüm altında internette herkesin erişimine sunulacak.

Arkitera Proje Bölümü ise Türkiye’den ve dünyadan güncel projeleri yayınlamaya devam edecek.

Arkitera Proje Bölümü’ne ulaşmak için tıklayın.
Arkitera Yarışma Projeleri Bölümü’ne ulaşmak için tıklayın.
2005 yılında yayınlanan yarışma projelerini incelemek için tıklayın.

Arkitera.com Yayın Tanıtımı Bölümü’nde Yenilik

2006 yılı ile birlikte Arkitera Mimarlık Merkezi, Arkitera.com üzerinden basılı yayınları okuyucularına tanıtmaya devam edecek. Ancak bu sefer Arkitera.com Yayın Tanıtımı Bölümü tanıtım için konulan kriterlerin biraz daha genişlemesiyle kendisini takip edenlerin karşısına çıkıyor. 2006 itibari ile yurtdışındaki yayınları da listesine alan Arkitera.com, böylece Türkiye’deki mimarlık yayını takipçilerini Türkiye’de yayınlanmayan ancak özellikle de internet üzerinden sipariş edilebilecek mimarlık yayınlarına ulaştırmayı hedefliyor.

Arkitera.com Yayın Tanıtımı Bölümü’ne ulaşmak için tıklayın.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.