Haberler

Sivas'a 'Venedik' modeli!

Tarih: 28 Ocak 2006 Kaynak: Milliyet

Sivas Belediyesi, Mısmılırmak Deresi'ni ıslah edip kentin etrafını suyla çevirecek. Sivas, İtalya'nın kanallarıyla ünlü kenti Venedik'e benzeyecek.

Kent merkezinin tam ortasından geçen 8 kilometrelik Mısmılırmak Deresi'ni ıslah etmek ve düzenlemek için Ak-Su Projesi'ni hayata geçiren Sivas Belediyesi, 13 mahalleyi doğrudan ilgilendiren 7 milyon YTL'lik bu projeyi üç etapta tamamlayacak. Proje sonucunda kentin çevresi sularla çevrilmiş olacak.

'Cazibe merkezi olacak'
Bölgede geniş kapsamlı çevre düzenlemesi ve rekreasyon çalışması yapacak olan belediye, 4 Eylül Barajı'nın artan sularıyla bölgede yapay şelaleler ve dinlenme havuzları yapacak.

İçinde kayıkların bulunacağı, üzerine yaya köprülerinin yapılacağı derenin etrafında yürüyüş yolları, çay bahçeleri ve restoranlar da yapmayı planlayan belediye, kentin yayılmasını ve cazibe merkezi konumuna gelmesini hedefliyor.

Gayrimenkul değeri artacak
Proje gereği 8 kilometre uzunluğundaki dere yatağını çöplerden ve kaçak bağlantılardan arındırdıktan sonra beton kaplama yapacaklarını belirten Belediye Başkanı Sami Aydın, Sivas'ın çehresini tamamen değiştireceğini söyledi.

Aydın şöyle konuştu: "Derenin geçtiği bölgedeki eski sanayiyi tamamen kaldırarak projeye uygun olarak imara açaçacağız. Proje bittiğinde 13 mahallenin gayrimenkul değerleri, yüzde 100 artacak. Çevre modern bir hale gelecek. Çevre kirliliği azalacak. Bölge yeni iş ve ticaret merkezlerine kavuşacak. Sivas turistik açıdan büyük bir kazanım elde edecek."

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.