Haberler

Antalya Lara Temalı Park ihalesini Limak İnşaat kazandı

Tarih: 29 Nisan 2006 Kaynak: Referans
Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında tartışma yaratan ve içinde Disneyland kurulması amacıyla tahsise çıkarılan Lara Temalı Park ihalesini 10 milyon 550 bin YTL'lik en yüksek teklifle Limak İnşaat A.Ş. aldı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, projeye sıcak bakmadıklarını belirterek "Lara'da ne yapılacaksa onayımızla yapılacak. Aksine izin vermeyeceğiz” diyerek bu ihalenin Bakanlık tarafından gerçekleştirilmesine tepki göstermişti. Temalı Park'a yurtdışında da turizm açısından oldukça ilgi gören Disneyland benzeri bir tesis kurulacak. Böylece bu bölgeye daha fazla turist çekilmesi hedefleniyor. Açık artırma yöntemi ile yapılan ihalede katılımcılardan parselin binde 15'i tutarında teminat mektubu istendi ve bunlar üzerinden fiyat artırımına gidildi.

Yaklaşık 45 dakika teminat mektubu beklendi
Lara Temalı Park ihalesine Limak İnşaat ile IC Antbel olmak üzere 2 ayrı şirket katıldı. İhalenin başlangıcında IC Antbel şirketinin verdiği teminat mektubunun yanlış olduğu anlaşıldı. Bunun üzerine şirket yetkilileri 10 dakika içerisinde yeni teminat mektubunu komisyona yetiştireceklerini söyleyerek, beklenilmesini rica etti. Komisyon ise bu rica üzerine yaklaşık 45 dakika bekledikten sonra ihaleyi gerçekleştirdi. İhale IC Antbel'in verdiği 4 milyon 750 bin YTL'lik fiyat üzerinden açıldı. Açık artırma sonucunda ise Limak verdiği en yüksek teklif ile ihaleyi almış oldu.

Daire bedeline turizm tahsisi
Dün yapılan Lara Temalı Park ihalesinin dışında 4 ayrı tahsis daha gerçekleştirildi. Ankara'da Mithatpaşa Caddesi'nde yer alan Mustafa Necati Evi ihalesini ise TÜRSAB ile yarışan ve 150 bin YTL'lik en yüksek teklifi veren Hüsrev Lokantası kazandı. Antalya Belek'teki İskele Mevkiinde yer alan sağlıklı yaşam tesisi parseli ihalesini Yazıcı Demir Çelik şirketi 5 milyon 100 bin YTL'lik en yüksek teklif ile kazandı. Antalya-Kemer'de yer alan ve içinde OTEM Uygulama Oteli'nin de bulunduğu parsel ihalesinde ise 2 milyon 100 bin YTL'lik en yüksek teklifi ile Alanya Özkaymak şirketi galip geldi. Yine Kemer'de bulunan Göynük Mevkii'ndeki 623 nolu parsel ihalesini ise Ersoy Otelcilik A.Ş 18 milyon 500 bin YTL'lik fiyat ile aldı.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.