Haberler

Sulukule'de tahliye eylülde başlıyor

Tarih: 2 Mayıs 2006 Kaynak: Milliyet Yazan: Şenol Demirci
Bir zamanlar şen kahkahalar eşliğinde tef seslerinin yükseldiği, dansözlerin göbek atarak müşteri eğlendirdiği Sulukule'deki gecekonduların tahliyesine eylülde başlanacak.

Fatih'teki Kürkçübaşı - Bulgurpalas, Hatice Sultan, Neslişah, Balat - Karabaş ve Tahta Minare mahalleleriyle Atikmustafapaşa Mahallesi, Bakanlar Kurulu'nca 'yenileme alanı' olarak kabul edildi. Karar 25 Nisan'da yürürlüğe girdi.

Kararla birlikte, 572 evin bulunduğu Sulukule, eylülden itibaren boşaltılacak. Yıkılacak mahalleye TOKİ iki kat yüksekliğinde konutlar inşa edecek. Bu evlerde kalanlar, kiracılar da dahil, TOKİ'den kira öder gibi ev alabilecek. Fatih Belediye Başkanı Mehmet Demir, "Bu karar Fatih'in yeniden doğuşu demek. Artık vatandaş, 'Param yok, binamı yapamıyorum' mazeretine sığınamayacak. Binasını ya kendi yapacak, ya da belediyeye satacak, asla mağdur edilmeyecek" dedi.

Projelerin hazır olduğunu ve bu sayede 2 yıl kazandıklarını ifade eden Demir, "Tüm projelerin hazırladık. Mayıs içinde bu dört noktada yer alan kiracıları ve ev sahiplerini çağırarak görüşeceğiz" dedi. Fatih Belediyesi yine yenileme alanı ilan edilen Atikmustafapaşa (Türk) Mahallesi'nde de aynı uygulamayı hayata geçirecek.

Haliç'teki evler
Surların Haliç'le birleştiği noktada kalan mahallede, belediye 28'i tescilli tarihi yapı olmak üzere 48 metruk ahşap bina belirledi. Bunların sahipleriyle de görüşmeler yapıldı. Harap durumda olan bu ahşap yapıların röleveleri çizildi ve gereken izinler alındı. Haliç'e cepheli 234 bina da aynı yöntemle elden geçirilecek ya da yeniden yapılacak.

YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.