reklam

Haberler
03 Eylül 2001 Pazartesi

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

'Deprem umarım geç gelir'
Depremin üzerinden iki yıl geçti, önümüzde bir büyük deprem tehlikesi daha var ama yapılan hazırlıklar yetersiz. Prof. Dr. Aykut Barka, depremin gelecek 30 yıl içinde olacağını söylüyor ve ekliyor: "Umarım geç gelir de hazırlıklı yakalanırız"Deprem tehlikesini ancak biz, bilimsel bazda hem halka hem de devlete izah edebiliriz. Hükümetten hiç ses gelmiyor deyip kenara çekilmek yanlış, önümüzde açık seçik bir tehlike var
1 Eylül 2001 Sabah

Knidos'daki mucizeler
M.Ö. 4'üncü yüzyıla ait kadın figürü görenleri şaşırtıyor.Antik Knidos kentinde bu yılki kazılarda, paha biçilmez eserler bulundu. M.Ö. 4'üncü yüzyıla ait 'Muza-İlham Perisi' ile Şarap Tanrısı Dionizos'a hizmet veren insan heykelleri göz kamaştırıyor. Datça'daki Antik Knidos kentinde yapılan kazılarda, M.Ö. 4'üncü yüzyıla ait 'İlham Perisi' anlamına gelen bir kadın başı ile Şarap Tanrısı Dionizos'a hizmet eden ve sırtında şarap tulumu taşıyan insan heykeli bulundu. Selçuk Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Ramazan Özgan başkanlığında 1987'de başlayan kazılar, bu yıl maddi yetersizlik nedeniyle kısa sürdü. 20 gün çalışan ekip, Knidos'taki önemli eserlerin bir bölümünü gün ışığına çıkardı.
1 Eylül 2001 Radikal

Dünyanın ikinci 'baraj ülkesi'yiz
Çin'den sonra dünyada en fazla baraj ve hidroelektrik santralinin Türkiye'de bulunduğu bildirildi.İncelemelerde bulunmak üzere Erzurum'a gelen DSİ Genel Müdür Yardımcısı İlker Özel, Çin'den sonra en fazla barajın Türkiye'de bulunduğunu söyledi. Türkiye'de 254 tane baraj ve hidroelektrik santralinin aktif olduğuna, 221 barajın ise yapım ve projesinin sürdüğüne dikkat çeken Özel, "Dünyanın en sağlam barajlarını yapıyoruz. Şimdiye kadar bir barajımız yıkılmadı. Çin'in nüfusuna oranla baraj yapımında dünyada ikinci sıradayız. Bu da ülkemiz adına mutluluk verici bir gelişmedir. Çünkü suyun bulunduğu yerde hayat vardır, medeniyet vardır." diye konuştu.
3 Eylül 2001 Zaman

Üç vurgun öyküsü
Müfettiş raporlarından: MHP'li genel müdür yetkisini aşıp 135 milyarlık işi ihalesiz verdi. 1.2 trilyonluk keşif bedelli işe 6 trilyon, 1.7 trilyonluk başka bir işe 3 trilyon masraf çıktı. Bayındırlık ve İskân Bakanlığı'ndaki Vurgun'un ikinci ayağını oluşturan İller Bankası'nın 1 katrilyon lirayı bulan borçları ve ihaleleri mercek altına alınırken, 'davetli' işlerde 'keşif artışı' ve 'tasfiye' yoluyla 'ayrıcalık tanıma' ve 'kaynakların hoyratça kullanımı' da ortaya çıkıyor. Bu uygulamadan da MHP'den milletvekili adayı olan ancak seçimi kaybedince İller Bankası'nın Genel Müdürlüğü'ne getirilen İrfan Önal suçlanıyor.
3 Eylül 2001 Radikal

Bayındırlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Aban tutuklandı / Beş Bakanlık çalışanı serbest bırakıldı 
Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sedat Aban, "Vurgun Operasyonu" kapsamında tutuklandı. DGM'ye sevkedilen 21 sanıktan beşi serbest bırakılırken, 16'sı Yedek Hakimliğe sevkedildi. Gözaltında tutulduğu Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ndeki sorgusu tamamlanan Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sedat Aban, dün öğleden sonra Ankara DGM'ye sevk edildi. "Vurgun Operasyonu" soruşturmasını yürüten Ankara DGM Cumhuriyet Savcısı Cengiz Köksal tarafından ifadesi alınan Aban, tutuklama istemiyle yedek hakimliğe sevk edildi.
02 Eylül 2001 Dünya

Müteahhitin teminat çilesi yurtdışı işleri de vuracak 
Müteahhitler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydıner İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Aydıner, "Teminat mektubu sorunu çözümlenmezse, müteahhitlik sektörünün yurtdışında da şansı kalmayacak" dedi. Müteahhitlik ve inşaat sektörünün sorunlarını DÜNYA'ya değerlendiren Müteahhitler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydıner İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Aydıner, müteahhitlerin kamu ile ilgili yaptıkları mukavelelerde ödenek yetersizliği ve ödemelerde aşırı gecikme gibi sorunlarla karşı karşıya bırakıldığını ifade etti
31 Ağustos 2001 Dünya

Türk Belediyeler Birliği Başkanı Durak Brüksel'e gitti / Yerel yönetimler, Avrupa Birliği Fonları'nın peşinde 
Türk Belediyeler Birliği ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Türkiye'deki yerel yönetimlerin, katılım öncesi Avrupa Birliği fonlarından yararlanma esaslarının da tartışılacağı toplantıya katılmak üzere Brüksel'e gitti. Aytaç Durak, yazılı açıklamasında, AB Aday Ülkeler İrtibat Grubu'nun yarın yapacağı, tüm masrafların AB tarafından karşılanacağı toplantıya katılmak ve Türkiye'yi temsil etmek üzere "özel mektup" ile çağrıldığını belirterek, konunun önemi nedeniyle Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleriyle yapacağı Amerika gezisini iptal ettiğini bildirdi. Daveti, Başbakan Yardımcısı ve AB'den sorumlu Devlet Bakanı Mesut Yılmaz ile Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle yaptıkları görüşmeler sonrası kabul ettiğini ifade eden Durak, şunları kaydetti:
02 Eylül 2001 Dünya

Pişmiş toprak üzerine 28 bildiri
Eskişehir Tepebaşı Belediyesi'nce düzenlenen "1. Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumu" kapsamındaki bilimsel toplantılar başladı.Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi'ndeki toplantıda, bilimsel toplantıların sempozyumun önemli bir ayağını oluşturduğunu söyledi. 15 Ağustos'ta başlayan sempozyumda, bugüne kadar sanatçıların çalışmalarının ağırlık kazandığına değinen Ataç, bilimsel toplantılarda pişmiş toprakla ilgili çeşitli konularda 28 bildirinin sunulacağını kaydetti.Bilimsel toplantılar, 5 Eylül'de sona erecek.
3 Eylül 2001 Zaman

Sınıfların rengi başarıyı etkiliyor
Ana okulu sınıfları için sarı ve yeşil, birinci sınıf için turkuaz renk öneriliyor.Okullarda sınıflar ve dış cephe boyalarında kullanılan renklerin öğrencilerin başarısını, gösterecekleri performansı etkilediği bildirildi. Uzman Psikolog Halis Özerk, okullarda renk seçerken çocuklar üzerinde yarattığı etkiye bakılarak tercih yapılması gerektiğini belirtti.
3 Eylül 2001 NTVMSNBC

Kent Parkı'na destek
Başkan Kumbul, Lara'nın geleceğini kurtaracak proje için Turizm Bakanı Mustafa Taşar'dan destek istedi. Turizm Bakanı Mustafa Taşar, turizm konusunda incelemeler yapmak için geldiği Antalya'da Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kumbul'u ziyaret etti. Taşar ve beraberindekilere Lara Kent Parkı Projesi hakkında brifing veren Başkan Kumbul, proje için destek istediği Bakan Taşar'a, parkın gelişimi, planlama ilkeleri, turizm bölgesiyle entegrasyonu ve fonksiyonlarını ayrıntılı bir şekilde anlattı.
03 Eylül 2001 Akşam

Tarihi kalede göçük tehlikesi 
Gaziantep'teki en önemli tarihi eserler arasında bulunan Gaziantep Kalesi göçük tehlikesiyle karşı karşıya. Tarihi kalenin üzerinde bulunduğu höyüğün batı yamacındaki şiddetli erozyon ziyaretçileri ürkütüyor.
01 Eylül 2001 Turk.net

Eylül 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
           01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Ürün Tanıtımı

Öztürk A.Ş.'den Cottorama  
Cottorama'nın tek bir rengi yoktur, hatta aynı renkte iki Cottorama görmek şaşırtıcıdır. Elle yapılmasından dolayı oluşan ton farkı göze hoş gelmekte ve toprağın kendi renginin tonlarından özgün bir renk skalası oluşmaktadır.

Kitap

Design of Wood Structures - ASD
by Donald E. Breyer, Kenneth J. Fridley, Kelly E. Cobeen
Our Price: $69.95
Hardcover - 950 pages 4th edition (February 4, 1999)
Avg. Customer Rating: 4.3 out of 5 stars

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz