reklam

Haberler
14 Eylül 2001 Cuma

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

İkiz kuleleri alevler yıktı 
Terörist saldırıdan önce yıkılabileceğine kimsenin inanmadığı New York'taki Dünya Ticaret Merkezi'nin her biri 405 metre yüksekliğindeki ikiz kulelerinin, dev uçakların çarpmasının ardından çıkan yangın sonucu çöktüğü bildirildi. Saldırı sırasında ise ikiz kulelerde 10 ila 20 bin kişinin bulunduğu sanılıyor. İkiz kulelere yönelik saldırıyı videodan defalarca izleyen gökdelen mühendisleri, kulelerin, uçakların çarpması sonucu zayıfladığını, ancak yıkılmadığını; çökmenin, uçakların depolarındaki yakıtın başlattığı yangının binaların çelik gövdesini eritmesi sonucu meydana geldiğini söyledi.
13 Eylül 2001 Akşam

New York sil baştan
İş dünyasının oluşturacağı komite, saldırıdan zarar gören firmalara kredi sağlayacak. İşsiz kalanlara da geçici iş bulunacak.Saldırının ardından New York'un yeniden inşası gündemde. Belediye Başkanı Rudolph Giuliani iş dünyasının önde gelen isimlerinden kentin inşasına katkı sağlamalarını istedi. New York Belediye Başkanı Rudolph Giuliani New York iş dünyasının liderleriyle yaptığı toplantıda şehrin yeniden inşasına katkıda bulunmalarını istedi.Dünya Ticaret Merkezi kulelerinin çökmesinin New York ekonomisi üzerinde önemli etkisi olacağını söyleyen Giuliani "Ancak şehir bu işten güçlenerek çıkacak" dedi.
14 Eylül 2001 Radikal

Universal, Antalya'ya Formula 1 pisti için 750 milyon dolar ayırdı 
Sinema ve eğlence sektöründe dünyanın en büyük şirketlerinden olan Universal, Antalya'da dev bir eğlence merkezi ile Formula 1 yarış pisti kurmak için yaptığı çalışmalarda son aşamalara geldi. Universal, Antalya-Serik arasında 100 bin dönümlük bir alanda yapılması planlanan projenin eğlence sektörü için 850 milyon dolar, Formula 1 pisti için de 150 milyon dolar ayıracak. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tunay Altınpınar, toplam 1 milyar dolar tutarındaki projenin, 750 milyon dolarlık kısmınının Üniversal tarafından finanse edileceğini, kalan kısım için iki banka ile görüşmelerinin sürdüğünü bildirdi.
13 Eylül 2001 Dünya

Gökdelenlerin imajı da yıkıldı
Dünya Ticaret Merkezi’nin ‘ikiz devleriyle’ birlikte, binlerce kişi barındıran gökdelenlerin güvenlikleri konusundaki efsaneler de çöktü.Dev ikizlerin terörist saldırıyla yerle bir olması, gökdelenlerin imajını da yıktı. Uzmanların gökdelenlerle ilgili değerlendirmeleri şöyle:
Oktay Ekinci (Mimarlar Odası Genel Başkanı): "Hiçbir gökdelen ‘Bir gün buraya uçak çarpacak mı?’ diye tasarlanmaz. Ancak 10 binlerce kişinin bir binanın içinde bulunması ve çalışmasını öngörmenin çözümsüz sorunlara yol açacağını görmek gerekir. Bundan sonra dünyanın mimaride ve kentleşmede gökdelenleri yeniden sorgulanması ve tartışması kaçınılmazdır."
14 Eylül 2001 Milliyet

Dev yatırım heyecanı 
Türkiye'nin yeni turizm bölgesi 'Ephesus Beach' tamamlandığında 10 bin yatak kapasitesine sahip olacak ve bölge turizminde yeni bir kulvar açacak. Kuşadası ve Selçuk turizmini ayağa kaldıracak olan dev proje 'Ephesus Beach' hızla ilerliyor. Turizm Bakanı Mustafa Taşar, bugün bölgeye bir ziyarette bulunarak, Pamucak'ta hayata geçirilen projeyi yerinde inceleyecek. Otel yöneticilerinden yatırımlar konusunda bilgi alacak olan Taşar'a projenin tamamlanmış ve sürmekte olan bölümleri konusunda brifing verilecek.
13 Eylül 2001 Akşam

Erdemir 'Sürekli Galvanizleme Hattı'nı devreye soktu
 Tesis için 71.5 milyon dolar harcandı.  Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'nın (ERDEMİR), yeni 'Sürekli Galvanizleme Hattı'nın maliyetinin 71 milyon 500 bin dolar olduğu açıklandı. ERDEMİR'den yapılan yazılı açıklamada, fabrikada ikinci soğuk haddehane bünyesinde yaklaşık 10 bin metrekarelik ilave kapalı alanda 250 bin ton/yıl kapasiteli sürekli Galvanizleme Hattı'nın tamamlanarak sanayinin hizmetine sunulduğu belirtildi.
Projenin amacının inşaat, konstrüksiyon ile elektrikli ev aletleri alanlar için genel kullanım amaçlı galvanizli saç üretiminin yanı sıra, eşya ve otomotiv sektörünün ihtiyaç duyduğu yüksek kalitede galvanizli saç üreterek katma değeri yüksek yeni ürünlerle ülke ekonomisine katkıda bulunmak olduğu kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:...
13 Eylül 2001 Dünya

Metro müteahhitine polis baskını 
İstanbul Organize Suçlar Şube Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi'nden metro, ulaşım ve inşaat konularında Albayraklar Şirketler Grubu'na verilen ihalelerle ilgili soruşturmayı yürüten İstanbul DGM Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla operasyon başlattı. Polisin, Albayraklar Şirketler Grubu'na bağlı şirketlerde incelemeleri sürerken, gözaltına alınan şirket yetkililerinin şubeye getirilmelerine başlandı.
13 Eylül 2001 Turk.net

Arazilere satış izni çıktı
Rantı yüksek Hazine arazilerinin satışı için düğmeye basıldı. Ankara, İstanbul, İzmir ve Antalya'daki 71 parça arazinin satışına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı çıktı.Hazine arazilerinin satışına ilişkin kanun çerçevesinde ilk aşamada Ankara'da 5, İstanbul'da 12, İzmir'de 15, Antalya'da ise 39 parça arazi elden çıkarılacak. Maliye Bakanlığı, söz konusu arazilerden özellikle Şişli Ayazağa'da bulunan polis lojmanlarının yanında kalan 223 bin 518 metre karelik alanın satışından oldukça büyük bir gelir bekliyor.
14 Eylül 2001 Zaman

Yassıada'ya serbest bölge
Marmara Belediyeler Birliği Başkanı Sirmen, Yassıada Serbest Bölgesi kurulması için başvuru yapacaklarını söyledi.Marmara ve Boğazları Belediyeleri Birliği (MBBB) Başkanı Sefa Sirmen, Yassıada Serbest Bölgesi kurulması için başvuru yapacaklarını bildirdi.Sirmen, İzmit'te yapılan MBBB Encümeni toplantısının sonuçlarına ilişkin yazılı açıklamasında, iki önemli projenin hayata geçirilmesinin kararlaştırıldığını belirtti.
14 Eylül 2001 Zaman

İnşaat malzemesi fiyatı yükselişte
İnşaat sektöründe yaşanan durgunluk inşaat malzemelerinin fiyatına yansımadı.Kira ve konut satışları da durgun bir seyre sahip.Kasım 2000 ve Şubat 2001 ekonomik krizlerinden en çok etkilenen sekörlerin başında inşaat sektörü geliyor. Bu sektörde başta yap–satlar olmak üzere kooperatifler dahi durdu. İnşaat Mühendisi– Müteahhit Mehmet Coşkun, ekonomik kriz sonrası satışların tamamen durduğunu, buna rağmen inşaat maliyetlerindeki artışın hızla yükseldiğine dikkat çekti. 
14 Eylül 2001 Zaman

Gökdelende kiralar düşecek
Teröristler tarafından salı günü New York'ta bulunan Dünya Ticaret Merkezi'ne yapılan saldırılar gökdelenlerin güvenlik ve yerleşim sorununu yeniden gündeme getirdi. Saldırı sonrası ABD'de gökdelenlerde faaliyet gösteren finans, yatırım, sigorta ve bilişim kuruluşlarının uzun dönemli sözleşmelerine rağmen buradaki yerlerinden ayrılmaya başladığı söyleniyor.
14 Eylül 2001 Radikal

Karadeniz sahil yolu ‘yol alıyor’
Orta ve Doğu Karadeniz için büyük önem taşıyan sahil yolunun yarısı tamamlandı. Yolun, 2004 yılında hizmete açılması hedefleniyor.1997 yılında başlanan Samsun-Sarp arasındaki Karadeniz sahil yolu yapım çalışmaları sürüyor. 9 ayrı bölüm halinde ihale edilen 346 kilometrelik yolun 130 kilometrelik bölümü tamamlandı. Müteahhit firmalar çift vardiya çalışıyor.
14 Eylül 2001 NTVMSNBC

Perre'de kabartma bulundu 
Adıyaman'daki Perre antik kentinde, mezar odalarının olduğu alanda, Romalı bir komutana ait kabartma bulundu.
13 Eylül 2001 Turk.net

Eylül 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
           01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Etkinlik

Uluslararası Aydınlatma Kongresi ve Fuarı
06-16 Eylül 2001
 İSTANBUL

Poster

Buy From the Empire State Building WTC at AllPosters.com

From the Empire State Building WTC
Art Print
16 in. x 20 in.
item #: 201243
List price:
$13.19
Our price:
$10.99

Bu posteri AllPosters.com'dan satın almak için tıklayın

Kitap

Steel Structures : Design and Behavior : Emphasizing Load and Resistance Factor Design
by Charles G. Salmon, John E. Johnson
Our Price: $96.00
Hardcover - 1024 pages 4th edition (January 1996)
Avg. Customer Rating: 5.0 out of 5 stars

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz