reklam

Haberler
11 Eylül 2001 Salı

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

Libeskind'in Berlin Yahudi Müzesi açıldı
Daniel Libeskind'in tasarladığı Berlin Yahudi Müzesi'nin, 9 Eylül Pazar günü, Daniel Barenboim yönetimindeki Chicago Senfoni Orkestrası'nın Mahler'in 7.senfonisi eşliğinde gala açılışı yapıldı. Açılışa davet edilen Almanya Cumhurbaşkanı Johannes Rau, Başbakan Gerhard Schröder ve politika, sanat ve iş çevrelerinden 850'den fazla davetli, konserden sonra kalıcı sergiyi gezdiler.Boş olarak 1999'de halka açılan müze binasını, iki sene içinde 450 binden fazla kişi gezmişti.

10 Eylül 2001 Arkitera

Arap borusuna tepki yağıyor
İSKİ'nin Suudi Arabistan'dan boru ithal ettiğini öğrenen İstanbullular telefonlarımızı kilitledi. İstanbul'un cadde ve sokaklarına döşenmek üzere İSKİ tarafından Suudi Arabistan'dan boru ithal edildiği haberi İstanbullular'ı ayağa kaldırdı. Gazetemizin yazarı Erdal Bilallar'ın dün köşesinde duyurduğu haberi okuyan yüzlerce İstanbullu gazetemizi telefonla arayarak ve faks çekerek, İSKİ Genel Müdürü Veysel Eroğlu'na ateş püskürdü. 
10 Eylül 2001 Sabah

Piyer Loti'ye müşteri çıktı
Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyon çalışmaları geçtiğimiz yıl tamamlanan ve yaklaşık 5 trilyon liraya malolan Piyer Loti tesislerinin işletilmesi için 2 firma teklif verdi. Daha önce 2 kez ihaleye çıkıldığını ancak teklif alınamadığını hatırlatan Yapı İşleri Genel Müdürü Yunus Balta, "28 Ağustos'ta gerçekleştirilen ihaleye katılan 2 firmanın teklifleri inceleniyor. İçinde konaklama binaları ve alışveriş merkezlerinin bulunduğu tesisler işletmeye açıldığında, Eyüp İstanbul'un gözde mekanları arasında yerine alacak" dedi.
10 Eylül 2001 Sabah

Erivan mirasını dinamitliyor
Türkiye'nin Ermenistan sınır yakınındaki 14. yüzyıldan kalma Ani katedrali, savaşa ve depremlere meydan okudu. Los Angeles Times'tan Amberin Zaman'ın haberine göre, Ermeni Ortodoksluğunun kutsal mekânlarından olan bu tarihi yapı bugün büyük bir tehditle yüz yüze. Arkeologlara göre çeyrek milden daha az ötedeki Ermenistan'da patlatılan dinamitler tarihi katedralin sonunu getirebilir.Ermeniler dinamitleri, ironik biçimde kendi tarihi miraslarının benzerinin Erivan'da inşasında gerekli taşları tedarik için patlatıyor. Türk yetkililer ise tüm başvurulara rağmen iki yıldır süren çalışmalar yüzünden bölgenin ciddi biçimde sarsıldığını belirtiyor.
10 Eylül 2001 Radikal

IAPS-CSBE Çalışma Ağı- Kitap Serisi'ne bir yenisi eklendi
Yapısal çevrelerde, tasarlama ve planlama alanında Kültür ve mekan arasındaki etkileşimlerin doğurduğu problemlerin tanımlanması, teori ve uygulama ilşkisinin kurulması ve disiplinlerarası bir çerçevede çözüm yollarının araştırılmasını amaçlayan IAPS-CSBE 'Yapısal Çevrede Kültür ve Mekan' Uluslararası Çalışma Ağı kitap serisine ; Editörlüğünü Hülya Turgut ve Peter Kellett 'ın yaptığı bir yenisini daha eklemiştir.
07 Eylül 2001 Arkitera

TÜSİAD: Enerji projeleri bir an önce hayata geçirilmeli 
Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), enerji sektöründeki işletme hakkı devir projelerinin bir an önce tamamlanarak hayata geçirilmesini istedi. TÜSİAD'dan yapılan yazılı açıklamada, ülkenin ekonomik konjonktür itibariyle dip noktada bulunuyor olmasının, enerji talebini hızla aşağı çektiği vurgulandı.
10 Eylül 2001 Dünya

İstanbul Konseyi İstanbullular için toplanıyor
Metropollerde gün geçtikçe hayat şartlarının zorlaştığı bir dönemde, artan nüfusa rağmen İstanbul'un tarihi misyonuna uygun olarak yaşanacak kent olma hüviyetini yakalamış olup, her geçen gün daha iyiye doğru adım atılıyor. Birçok medeniyete beşiklik yapan İstanbul'a yakışan bir konuma kavuşabilmesi için ildeki resmi, mesleki kuruluşlar, mahalli idareler ve sivil toplum kuruluşlarının katkısını sağlayacak güçlü bir işbirliği sağlamak gayesiyle kurulan İstanbul Ekonomik, Sosyal ve Kültürel İşbirliği Konseyi (İstanbul Konseyi) çalışmalarını sürdürüyor.
10 Eylül 2001 İBB

California'da büyük deprem beklentisi 
ABD'de Hollywood'un da içinde bulunduğu eğlence merkezi olarak bilinen Los Angeles bölgesinde, 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmesi büyük deprem beklentisini tekrar gündeme getirdi. Büyük depremler yaratan San Andreas fay hattı üzerinde bulunan California'da korkuya yol açan sarsıntıda can ya da mal kaybı meydana gelmedi.
11 Eylül 2001 Akşam

Prefabrikler depremzedelere devredilecek
Kocaeli'nde, Marmara depreminden sonra kurulan prefabrik konutların yönetimi, depremzedelere devredilecek. Vali Vekili Fahri Keser, 12 ayrı bölgede yaklaşık 40 bin kişinin barındığı prefabrik kentlerde yönetimin, burada barınanlardan oluşan komitelere devredileceğini söyledi.Prefabrik kentlerin yönetiminde, kurulduklarından bu yana görev yapan devlet memurlarının geri çekileceğini ifade eden Keser, ''Prefabrik konutlarda barınanlar sandık başına giderek kendi yöneticilerini seçecek'' dedi.
11 Eylül 2001 Hürriyet

'Depreme hazır değiliz'
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, deprem öncesi ve sonrası neler yapılması gerektiğini bilenlerin oranının yüzde 28 olduğunu söyledi. Işıkara, Yerel Gündem 21 Ofisi tarafından hazırlanan, Birleşmiş Milletler Kaynaklı projenin başlatılması için gittiğini Çanakkale'de, "Ülkemiz bir deprem ülkesidir. Siz ne kadar hazır olursanız, o kadar korunabilirsiniz'' diyerek, yaptıkları bir kamuoyu araştırmasının sonuçlarının kendilerini üzdüğünü ifade etti. Işıkara, konuşmasını şöyle sürdürdü:
11 Eylül 2001 Hürriyet

Yatağan'da bir arıtma çalıştı
Alman Bischoff firması tarafından 2 yıldır yapımı sürdürülen Yatağan Termik Santralı'nın baca gazı arıtma tesislerinden biri devreye girerken, diğer ikisinde çalışmalar sürdürülüyor. Rulmanlarında oluşan vibrasyon arızası nedeniyle devreye giremeyen arıtma tesislerinden birinci ünitedeki çalışmaların bitirildiği ve denemeye başlandığı bildirildi.
11 Eylül 2001 Hürriyet

Antik liman kentindeki kazı tamamlandı
Mersin'deki, antik liman kenti ''Soli Pompeiopolis''teki kazılar, Milattan Sonra 2-3'üncü yüzyılda, buradaki Sütunlu Cadde'nin günümüzün İstanbul'daki Kapalı Çarşı'sıyla karşılaştırılabilecek canlı bir ticarete sahne olduğunu ortaya çıkardı.Mersin'deki, antik liman kenti ''Soli Pompeiopolis''teki kazılar, Milattan Sonra 2-3'üncü yüzyılda, buradaki Sütunlu Cadde'nin günümüzün İstanbul'daki Kapalı Çarşı'sıyla karşılaştırılabilecek canlı bir ticarete sahne olduğunu ortaya çıkardı. Mersin Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Remzi Yağcı başkanlığındaki 11 uzman ve 16 öğrenciden oluşan ekip, Mersin'e 10 kilometre uzaklıktaki ''Soli Pompeiopolis Antik Liman Kenti'' kazısının bu yılki bölümünü tamamladı.
11 Eylül 2001 Finansal Forum

Hazine arazileri merak uyandırıyor
Hazine arazilerinin satılacağının açıklanmasından sonra, vatandaşların arazilerin durumu hakkında Maliye Bakanlığı’na sorular yağdırdığı, lojmanların durumunun ise en çok merak edilen konu olduğu belirtiliyor.Hükümetin hazine arazilerinin satışına öncelik vereceğini açıklamasının ardından, Maliye Bakanlığı’na konuyla ilgili çok sayıda soru geldiği açıklandı. Bu sorular arasında Hazine’nin ne kadar araziye sahip olduğu ve lojman kiraları gibi sorular da var.
11 Eylül 2001 NTVMSNBC

Tarihe ışık tutuyor 
Edirne’nin Enez İlçesi’nde 1970 yılından günümüze sürdürülen kazı çalışmalarının bu yılki bölümü tamamlandı. Kazı çalışmalarına 1978 yılından beri başkanlık eden İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sait Başaran, çalışmalarında her yıl olduğu gibi önemli bulgulara ulaştıklarını bildirdi. 
11 Eylül 2001 Türkiye

Irak'ın güneyinde Sümerler dönemine ait bir mezarlık bulundu 
Irak Arkeoloji Kurumu, Bağdat'ın 300 kilometre güneyinde bulunan Ummulakarib bölgesinde, Sümerler dönemine ait büyük bir mezarlığın bulunduğunu açıkladı. Söz konusu mezarlığın bir bölümünde 50 kabir ortaya çıkarıldı. Basında yer alan haberlerde kabirlerin içinde bağdaş kurmuş insan iskeletlerinin bulunduğunu, eski Iraklıların ölülerini bağdaş kurmuş şekilde gömdüklerini anımsattı.
10 Eylül 2001 Turk.net

Eylül 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
           01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Ürün Tanıtımı

İznik Çini Vakfı'ndan İznik Çinileri

Hem geleneksel hem de modern desenleri kullanarak İznik Çinilerini  sadece  pano olarak değil aynı zaman da mimari uygulamalarda kullanmak mümkün.

 

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz