reklam

Haberler
05 Eylül 2001 Çarşamba

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

Fak-Fuk-Fon evleri
Fakir Fukara Fonu ve belediye payından elde edilen gelirle 400 milyar liraya malolan atölyede depreme dayanıklı ağaç evler inşa edilecek...
Örnek çalışmalarıyla dikkati çeken Bakırköy Kaymakamı Kadri Öner, Fakir Fukara Fonu ve belediye payında biriken parayla Ayamama Vadisi'nde oluşturdukları atölyede depreme dayanıklı ağaç evler inşa edeceklerini söyledi. Bakırköy Belediyesi'nin tahsis ettiği 5 dönümlük arazide Kaymakamlığa bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 400 milyar liraya yaptırılan tesiste 200 kişiye iş imkanı sağlanacağını belirten Öner, "Atölyede kütük evlerin yanı sıra ilçedeki ihtiyacı olan okullara masa sıra ve dolap üretilecek" dedi.
04 Eylül 2001 Sabah

Kalıcıların her yanı dökülüyor
Bayındırlık ve İskân Bakanlığı 'Vurgun Operasyonu' ile çalkalanırken, deprem bölgesinde bakanlığın yaptırdığı kalıcı konutlardaki sorunlar, depremzedeleri canından bezdirdi.
5 Eylül 2001 Radikal

TOBB sektör kurulu toplantılarına yarın devam edilecek 
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) reel sektörün sorunlarının ele alındığı sektör kurulu toplantılarına yarın devam edilecek. TOBB'dan yapılan açıklamaya göre, Ankara'da birlik merkezinde yarın 13.30'da makine imalat, 14:45'te deri sanayi ve 16:00'da çimento sektör kurulları toplanacak. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun açılış konuşmasıyla başlayacak olan sektör kurulu toplantılarına, ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş, devlet bakanları Tunca Toskay, Mehmet Keçeciler, Maliye Bakanı Sümer Oral ile Sanayi ve Ticaret Bakanı Ahmet Kenan Tanrıkulu katılacak. Sorunlar ve çözüm önerilerinin ele alınacağı toplantılarda, sektör temsilcilerinin yanı sıra üst düzey bürokratlar da bulunacak.
04 Eylül 2001 Dünya

 Ahlat taşında hedef Avrupa Pazarı
Nemrut yanardağından püsküren lavların soğuması sonucu oluşan ve ''volkanik tüf'' denilen süngerimsi bir yapıya sahip ''Ahlat taşı''na ilginin her geçen gün arttığı bildirildi. Bitlis'in Ahlat İlçesi Kuruçayır ve Değirmençay mevkiindeki 3 ocaktan çıkarılan taşlar, iç ve dış mimarinin yanı sıra mezar taşı olarak da değerlendiriliyor. Yeterince tanıtımı yapılmadığı için istenilen ölçüde üretimi yapılamayan değişik renklerdeki taşlar, özellikle Doğu illerinde, kullanıldığı yapıları yazın serin, kışın ise sıcak tutmasının yanı sıra dekoratif bir yapı malzemesi özelliği de taşıyor. İzolasyonu fazla, çeşitli renk ve işlemelerde estetik bir görünüme sahip Ahlat taşları, toprak altından çıkarıldığında kısmen yumuşak olup, sonradan sertleşiyor. Elle çıkarılan taşlar, talebe bağlı olarak değişik boy ve ölçülerde üretiliyor.
04 Eylül 2001 Sabah

Emlakçılar işsizliğe çözüm arıyor
İzmir Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Mevlüt Kayaoğlu, İzmir’deki emlakçı bürolarının yüzde 25’inin kapandığını söyledi.Kayaoğlu, yaptığı açıklamada, emlak sektörünün krizle birlikte büyük bir darboğaza girdiğini ve ayakta kalma mücadelesi veren emlakçıların çıkış yolu bulmakta güçlük çektiklerini ifade etti.
5 Eylül 2001 Radikal

Okuyan, müteahhidi azarladı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, Bursa SSK Hastanesi inşaatını söz vermesine rağmen 8 ayda bitiremeyen müteahhidi azarladı. "İyi iş çıkarttık sayın bakanım." diyen müteahhit Nurettin Kırcal'a Bakan Okuyan, "Vaktinde bitiremedin. Nisanda bitirmen lazımdı. Geç kaldın." şeklinde sert çıktı.
5 Eylül 2001 Zaman

İşte antik Antandros 
Tarih Boyunca önemilini kaybetmeyen Antandros kentinde Akbank’ın maddi desteği ile kazı çalışmaları yapılıyor. Bugüne kadar son derece gösterişli tabanları zengin mozaiklere sahip olan yapılar ortaya çıkardıklarını anlatan kazı ekibinin başkanı Dr. Gürcan Polat, zamana karşı yarıştıklarını söyledi. Genç Roma dönemine ait bu zengin evlerin Edremit Körfezine hakim tüm yamacı kapladığını belirten Polat, “Henüz işin başındayız” diyor. Edremit-Çanakale karayolunun genişletme çalışmaları ile tehdit olan alanda 4 ayrı yerde çalışma yapıyoruz. Bizans dönemine ait zengin buluntular tek tek gün ışığına çıkacak dedi.
05 Eylül 2001 Türkiye

Eylül 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
           01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Ürün Tanıtımı

Beksa'dan Beton Donatısı İçin Çelik Teller: DRAMIX®
Harç içerisinde eriyebilen torbalarda satılan Dramix, beton harcı içerisine karılma sırasında katılır. Harcın içerisine homojen bir şekilde dağılır ve başka herhangi bir yük taşıma donatısına gerek kalmadan kullanılabilen bir beton elde edilir.

Kitap

Design of Wood Structures - ASD
by Donald E. Breyer, Kenneth J. Fridley, Kelly E. Cobeen
Our Price: $69.95
Hardcover - 950 pages 4th edition (February 4, 1999)
Avg. Customer Rating: 4.3 out of 5 stars

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz