reklam

Haberler
08 Eylül 2001
Cumartesi

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

Yıkılan konutların temelleri yeniden kullanıyor
Adapazarı'nda depremde yıkılan bazı konutların temellerinin, üzerine yeniden yapılan inşaatlarda kullanıldığı belirtilerek, bunların, kullanımdan önce mutlaka kontrol edilmeleri uyarısında bulunuldu. İnşaat Mühendisleri Odası Sakarya Şube Başkanı Ahmet Erdem, Marmara depreminde yıkılan konutların arsalarında kalan bazı temellerin sağlam olması durumunda yeniden yapılacak olan konutlarda kullanılabileceğini söyledi. Sorumluluk sahibi olmayan müteahhitlerin, bu temelleri gelişigüzel kullanabileceğini ifade eden Erdem, şöyle konuştu:
08 Eylül 2001 Hürriyet

IAPS-CSBE Çalışma Ağı- Kitap Serisi'ne bir yenisi eklendi
Yapısal çevrelerde, tasarlama ve planlama alanında Kültür ve mekan arasındaki etkileşimlerin doğurduğu problemlerin tanımlanması, teori ve uygulama ilşkisinin kurulması ve disiplinlerarası bir çerçevede çözüm yollarının araştırılmasını amaçlayan IAPS-CSBE 'Yapısal Çevrede Kültür ve Mekan' Uluslararası Çalışma Ağı kitap serisine ; Editörlüğünü Hülya Turgut ve Peter Kellett 'ın yaptığı bir yenisini daha eklemiştir.
07 Eylül 2001 Arkitera

Yerel Yönetimler ve Bilişim Fuarı Oturumu Yapıldı
Bilişim'01 Fuarı'nın Yerel Yönetimler ve Bilişim Fuarı Oturumu Lütfi Kırdar Salonunda gerçekleştirildi. Açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna Büyükşehir Belediyesinin teknolojiyle olan yakınlığı ve projeler hakkında bilgi verdi. Başkan Gürtuna'nın Yaptığı konuşmanın ardından kürsüye gelen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Adem Baştürk İstanbul Büyükşehir Belediyesinin kullandığı teknoloji ve sitemleri tanıtan bir sunu yaptı. Bilişim 2001 Teknoloji Toplantıları Çerçevesinde Yapılan Yerel Yönetim Ve Bilişim Toplantısına şu konuşmacılar katıldı.
07 Eylül 2001 İBB

Seffaf ihale iki aşamalı ihale 
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi şehrin içme suyunun kalitesini artırmak amacıyla açtığı 'İçme suyu ve Porsuk temizlenmesi' ihalesini başlattı. Basın mensuplarının da katıldığı şeffaf ihaleye Türkiye'nin sayılı firmaları iştirak etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ihalenin iki aşamadan oluştuğunu belirterek 'Öncelikle şehrin içme suyu ihtiyacını karşılayacak ilk aşamada firmalar şartnamelerde belirlenen evraklarını ve ilk tekliflerini verdi. İkinci aşamada ise Porsuk yatağının düzenlenmesi ele alınacak' dedi.
08 Eylül 2001 Akşam

Hazine arazisi satışı için ilk adım
İç kaynak arayışları çerçevesinde Hazine arazileri satışına büyük umut bağlayan hükümet ilk somut adımı attı.125 Hazine arazisinin satışını öngören Bakanlar Kurulu kararı, dün Çankaya Köşkü’ne gönderilerek Cumhurbaşkanı Sezer’in onayına sunuldu.Ankara, Antalya, İstanbul ve İzmir’de satışa sunulacak 125 Hazine arazisinin çoğu kamu kurumları adına tahsisli. Ankara’da Eskişehir yolu, Çankaya, Gölbaşı Yenimahalle, İstanbul’da Eminönü, kağıthane, Bağcılar, Sarıyer, Zeytinburnu, İzmir’de ise Çeşme, Seferihisar ve Buca’daki Hazine arazileri satışa çıkarılıyor.
08 Eylül 2001 NTVMSNBC

Ankara’ya modern piknik alanı
Başkent, modern bir piknik alanına kavuşuyor. Atatürk Orman Çiftliği’ndeki (AOÇ) piknik alanı, yeni bir çehreye bürünerek 2002 yılının Nisan ayında hizmete girecek.AOÇ Müdürü Hasan Muhammet Güldaş, piknik alanının yenilenmesi konusunda hazırladıkları proje üzerinde uzun süredir çalıştıklarını söyledi. Başkent’in modern, her türlü imkana sahip, temiz, ailelerin rahatlıkla gelebileceği bir piknik alanına ihtiyacının bulunduğunu ifade eden Güldaş, Ankaralılar’ın zevkle piknik yaptığı AOÇ’nin bunun için en uygun yer olduğunu kaydetti.
08 Eylül 2001 NTVMSNBC 

Eylül 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
           01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Ürün Tanıtımı

İznik Çini Vakfı'ndan İznik Çinileri

Hem geleneksel hem de modern desenleri kullanarak İznik Çinilerini  sadece  pano olarak değil aynı zaman da mimari uygulamalarda kullanmak mümkün.

 

 

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz