reklam
Dünya Ticaret Merkezi ile ilgili daha fazla bilgi için ...

Haberler
20 Eylül 2001 Perşembe

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

Yağmur bombası
Son yıllarda etkisini arttıran kuraklık nedeniyle, özellikle Tahtalı Barajı'ndaki su seviyesinin olağanüstü boyutlarda düşmesi, İzmir'e yağmur bombası atılmasını gündeme getirdi. Çeşitli seçenekler üzerinde çalışan Büyükşehir Belediyesi, son çare olarak yağmur bombası atılmasını düşünüyor. Ekim, Kasım ve Nisan aylarında beklenen ölçülerde yağış düşmezse yağmur bombası kullanılacak. ABD başta olmak üzere birçok ülkede yararlanılan sistem Aliağa'dan sonra ilk kez İzmir'de uygulanacak. Yağmur bombası, İzmir'de sadece 555 kilometrekarelik alanda etkili olacak.
20 Eylül 2001 Yeni Asır

  Ayasofya ışık piramidiyle aydınlanacak
Berlin'deki Protestan kilisesi yetkilileri, iki ülke halkının dostluğu ve dinlerin kardeşliğini simgelemek amacıyla ışık gösterilerinin yapılmasına imkan veren ''ışık piramidi''ni, Ayasofya'nın kubbesine asmak için Kültür Bakanlığı'ndan izin istedi. Talebi inceleyen Kültür Bakanlığı, teknik incelemelerden sonra kararını, Protestan Kilisesi'ne bildirecek. Berlin'deki Protestan Kilisesi yetkilileri, iki şehrin kardeşliği ve iki ülke halkının dostluğunu simgelemek amacıyla Ayasofya'nın kubbesine bir ışık piramiti kurmak için Kültür Bakanlığı'na başvurdu.
20 Eylül 2001 Hürriyet

Aksaray'da 2 katlı pansiyon çöktü: 1 ölü.
Aksaray'da bulunan 2 katlı bir pansiyon çöktü. Saat 04.40 sıralarında Aksaray'daki Çınar Pansiyon çöktü. Pansiyonda 50 kişinin kaldığı, enkaz altında çok sayıda kişinin bulunduğu bildirildi. Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin kurtarma çalışmalarına başladığı, AKUT ekibinin de kurtarma çalışmalarına katıldığı öğrenildi.
19 Eylül 2001 Turk.net

Aksaray'da çöken pansiyon için ihmal iddiası 
İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Cemal Gökçe, "Aksaray'daki pansiyon binasının metro inşaatı nedeniyle çöktüğü" iddiası için, "Burada bir ihmal söz konusu. Zemin etüd çalışmasında, gerekli sıklıkta bir çalışmanın yapılmamış olmasının, böylesi bir çöküntüye neden olduğu görülüyor" dedi.
19 Eylül 2001 Turk.net

Aksaray'da meydana gelen tünel çökmesi hakkında İBB'nden açıklama
Tünel çökmesinin sebebi üniversiteler ve maden mühendislerinin, teknik adamların kurtarma çalışmaları sonrası yapacakları tetkikler sonucunda kesinleşecek.. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nca yapımı sürdürülen, İstanbul Metrosu Unkapanı – Yenikapı Metro İnşaatı’nda, Katip Kasım Bostanı Sokak civarında, yüzeyden 14 m. aşağıda yapılan tünel çalışmasında, 19 Eylül 2001 günü, saat 04:30 civarında büyük bir göçük meydana gelmiştir. Göçük, yüzeydeki, 3 adet binada çöküntülere sebep olmuştur. Binalardan birinin üst katının pansiyon olarak kullanıldığı ve şu anda göçük altında dört kişinin olduğu tespit edilmiştir. Çöküntünün olduğu bölge; trenlerin hat değiştirebileceği makas tüneli olan T tipi (1000 m2 kesit alanlı) tüneldir. Kurtarma çalışmaları devam etmektedir.
19 Eylül 2001 İBB

Sicili kabarık bir proje
Metro yüzünden geçmişte zarar gören bina sahiplerinin açtığı davalar sürüyor. Taksim-Yenikapı Metrosu'nun sicili kabarık. Metronun adli seyir defteri şöyle: İlk dava Sarkuysan Han tarafından 1998 yılında açıldı. Han sakinleri binada sürekli titreşim olduğundan şikâyet ederken, inşaatı gerçekleştiren Yüksel İnşaat yetkilileri titreşim emici elemanlar kullandıklarını ve herhangi bir tehlike olmadığını öne sürdü. Dava sürüyor...
20 Eylül 2001 Radikal

İTÜ öğretim üyeleri, Aksaray'daki göçüğü araştırıyor 
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maden Fakültesi'nden bir grup öğretim üyesi, Aksaray'da 4 bina ile Unkapanı-Yenikapı hattında yapımı süren metro tünelinin çökmesine yol açan olayın nedenini belirlemek üzere çalışmalara başladı. İTÜ Maden Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nuh Bilgin, göçüğün nedenini en kısa zamanda belirleyerek, sonuçlarını Büyükşehir Belediyesi'ne sunacaklarını kaydetti.
19 Eylül 2001 Turk.net

Bakan Vural: "Bütün projelerin tamamlanması için 178 yıla ihtiyaç var" 
Ulaştırma Bakanı Oktay Vural, "Ulaştırma Bakanlığı'nın bütün projelerinin tamamlanması için 178 yıla ihtiyaç vardır" dedi. Türkiye İnşaat ve Tesisat Müteahhitleri İşveren Sendikası'nın (İNTES) aylık toplantısına katılan Vural, sendikanın çalışanlarının, "Türkiye'nin rekabet gücünü kazanmasının temel altyapısını inşa eden değerli bir güç" olduğunu belirtti.
19 Eylül 2001 Turk.net

Çevre yolunun yarısı bitiyor
İstanbul, Bursa, Balıkesir, İzmir Otoyolu'nun en önemli bölümünü teşkil eden Bursa çevre yolunun batı ayağı, patlayan krize rağmen müteahhit firmanın gayretleriyle son sürat devam ederken, doğu ayağında ise nisan ayından bu yana hiçbir ilerleme görülmüyor.Çevre yolunun batı yakasındaki çalışmalar Bursa Valisi Ali Fuat Güven, Karayolları Bölge Müdürü Naci Canbaz ve müteahhit firma ortaklarından Mehmet Gül tarafından Bursa'daki yerel ve ulusal basın temsilcilerine yerinde gösterilerek bilgi verildi.
20 Eylül 2001 Zaman

Kardemir ürünlerine zam 
Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) A.Ş'de üretilen mamüllerden bazılarının fiyatlarına, yüzde 5 ile yüzde 6.8 arasında değişen oranlarda zam yapıldı. Bugünden geçerli olan düzenlemeyle ton fiyatı, 8-10 mm'lik kangal tipi demirde 346 milyon liradan 364 milyon liraya, 12 mm'lik düz yuvarlak, 14-18 mm'lik düz yuvarlak ile 20-26 mm'lik düz yuvarlak demirde 335 milyon liradan 353 milyon liraya yükseldi.
20 Eylül 2001 Türkiye

Akcan, Bayındırlık Bakanı oldu
Başbakan Bülent Ecevit, Koray Aydın'ın istifasıyla boşalan Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'na MHP Afyon Milletvekili Prof. Dr. Abdülkadir Akcan'ın atandığını söyledi. Başbakan Ecevit, Başbakanlık Merkez Binası'ndan ayrılırken, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'na atama yapıldığını açıkladı. Ecevit, bu göreve MHP Afyon Milletvekili Abdülkadir Akcan'ın getirildiğini ifade etti.
19 Eylül 2001 Dünya

Türk heykeltıraşın başarısı 
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Ercan Yılmaz, Fransa'da düzenlenen sempozyumda, 3 metrelik granit heykeli ile birinci oldu. 11-26 Ağustos 2001 tarihleri arasında Fransa'nın Ecoche kentinde düzenlenen "6. Uluslararası Heykel Sempozyumu"nun ana temasının "At Üzerinde Özgür İzlenimler" olduğunu anlatan Yılmaz, şu bilgiyi verdi:...
19 Eylül 2001 Turk.net

Maltepe'de resim ve heykel sergisi 
Maltepe Belediyesi'nce düzenlenen 1. Ulusal Resim ve Heykel Sempozyumu'nun son gününde, yapılan eserler sergilendi. Maltepe sahilinde 15 Ağustos'ta başlayan sempozyum sona erdi. Sempozyum çerçevesinde 10 heykeltraş ve 11 ressamın oluşturduğu eserler, bir sergiyle Maltepelilerin beğenisine sunuldu.
20 Eylül 2001 Turk.net

İnşaat kazısı sırasında 1500 yıllık kalıntılara rastlandı 
Balıkesir'in Edremit İlçesi'ne bağlı Güre Beldesi'nde, bir inşaatın kazısında "Genç Roma" ya da "Erken Bizans" dönemine ait olduğu tahmin edilen 1500 yıllık kiliseye ait kalıntılara rastlandı. Ege Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Klasik Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Celal Şimşek tarafından kalıntılar üzerinde yapılan ilk incelemelerde, yapının 3 ile 5. yüzyıllar arası "Genç Roma" ya da "Erken Bizans" dönemine ait bir kiliseye ait olduğu belirlendi.
19 Eylül 2001 Turk.net

Antalya Müzesi ek bina inşaatı durduruldu 
Yapımına üç ay önce başlanan Antalya Müzesi ek bina inşaatı, ruhsatı olmadığı gerekçesiyle durduruldu. Kültür Bakanı İstemihan Talay ve Antalya'daki Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen'in birlikte temelini attığı inşaatın yapımına, bürokratik engeller nedeniyle ara verildi. Ruhsatsız olarak yapımına başlanan inşaatın, çevredeki apartman sahipleri tarafından şikayet edilmesi nedeniyle durdurulduğu bildirildi.
19 Eylül 2001 Turk.net

ANTİK&DEKOR Dergisi' nin Yeni Sayısı
16.yüzyılda gelişen ve 17.yüzyılda giderek yaygınlaşan, yaşamın kısalığını, dünyanın geçiciliğini, ölümün kaçınılmazlığını simgelerle anlatan, ölüdoğa türünde resimlere “hiçliğin hiçliği” anlamına gelen “Vanitas” adı verilmektedir. Ahmet Kamil Gören, vanitas olarak adlandırılan ölüdoğa çalışmalarını ve Türk Resminde İlk Vanitas ile Avni Lifij’i kaleme aldı.
19 Eylül 2001 Arkitera

Eylül 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
           01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Etkinlik

Yapı 2001 Ankara 2001 Fuarı

19-23 Eylül 2001
Altınpark EXPo Center, Ankara

Kitap

Jean Nouvel
by Olivier Boissiere
List Price: $27.50
Our Price: $22.00
You Save: $5.50 (20%)
Amazon.com Sales Rank: 74,129
Avg. Customer Rating: 5.0 out of 5 stars

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz