reklam

Haberler
26 Eylül 2001 Çarşamba

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

Antik Tiyatroların Gösteriler İçin Kullanılmasını Yanlış Bulanlar Çoğunlukta
Yapı ve tasarım portalı Arkitera.com'un "Antik Tiyatroların Konserler ve Diğer Gösteriler İçin Kullanılmasını Doğru Buluyor musunuz?" sorusu ile düzenlediği anketin sonuçları belli oldu. Katılanların % 68'i bu uygulamayı yanlış buluyor. Kültür Bakanlığı, antik tiyatrolarda elektronik ses düzeni kurularak 90 desibelin üstünde ses çıkaracak konserlere izin vermiyor, ancak seyircilerin alkışlarının bile 93 desibeli bulduğu konserlerin, antik mekanlara zarar vereceği endişesi, konunun uzmanları arasında tepkilere yol açıyor.
25 Eylül 2001 Arkitera

Geleneksel Taşkışla Günü
İ.T.Ü. yeni eğitim yılını 24 Eylül 2001 tarihinde düzenlenen  törenlerle açtı. Eğitim yılının başlamasıyla birlikte  her yıl tekrarlanan geleneksel Taşkışla günü bu sene de 30 Eylül 2001 Pazar günü yapılacak. Bütün Taşkışla Mezunlarının davetli olduğu toplantıda, 10.30 - 16.00 saatleri arasında çeşitli etkinlikler  gerçekleşecek. 109 nolu salonda yapılacak açılış ve ödül töreni ile başlanacak olan toplantı orta avluda yemek ile devam edecek. 
25 Eylül 2001 Arkitera

Gökdelen paraşütü
11 Eylül saldırısından sonra ABD'de gökdelenlerin güvenliğiyle ilgili başlayan tartışmalar, paraşüt firmalarını harekete geçirdi. Precision Aerodynamics, yangında gökdelenlerden atlamak için kullanılacak Escapechute adlı bir model geliştirdi. Firmanın, "sadece soruna çözüm" için ürettiğini duyurduğu paraşütün fiyatı 1575 dolar. Yangın sırasında alevlerle temas eden paraşütün erimesi, binaya takılması gibi tehlikeleri olan bu kaçış yöntemi son çare olarak öneriliyor.
26 Eylül 2001 Milliyet

Afetlere karşı sanal tatbikat
Senaryoya göre Karşıyaka'da deprem olacak ve Ege'nin ekipleri İzmir'e yardım için harekete geçecek. Marmara depreminden sonra İzmir'de hız verilen afete hazırlık çalışmaları kapsamında 4 Ekim günü saat 10.00'da İzmir'de büyük bir afet tatbikatı yapılacak. Kentteki tüm birimlerin katılacağı ve sanal ortamda gerçekleştirilecek tatbikatta Ege Bölgesi seferber olacak. Haberleşme sistemlerinin deneneceği tatbikatta Manisa, Aydın, Muğla ve Denizli illerinde de alarm verilecek ve bu illerin ekipleri de İzmir'in yardımına koşacak.
26 Eylül 2001Yeni Asır

Delta Tasarım Yarışması Sonuçlandı
Delta Mobilya Dekorasyon San.ve Tic.A.Ş. tarafından düzenlenen mobilya tasarım yarışması sonuçlandı. Günümüz konseptlerine uygunluğu, ergonomik, uygulanabilir ve işlevsel oluşu, farklı kurgulamalara olanak sağlayan esnek yaklaşımı ile olumlu bulunan Erkan Demirer ve Gürkan Demirer'in projeleri, malzeme seçimi, renk ve doku kullanımındaki ve sunumdaki başarısı göz önüme alınarak oy çokluğu ile Birincilik Ödülü’ne değer bulunmuştur. 
24 Eylül 2001 Arkitera

Şehirleşme Kanun Tasarısı
1985 yılından bu yana yürürlükte bulunan 3194 sayılı İmar Kanunu, uzun zamandır meslek çevrelerinde çeşitli tartışmalara konu olmakta ve fiziksel planlamaya ilişkin içeriği yetersiz bulunmaktadır. Şehir Plancıları Odasınca ya da ilgili diğer kurumlarca oluşturulan çeşitli mesleki platformlarda da, bu alanı kapsayan ve deneyimlerden yola çıkılarak, yeni bir yasal düzenlemenin yapılması talepleri yoğun bir biçimde dile getirilmektedir.
25 Eylül 2001 Arkitera

Ofistek 2001 Fuarı ertelendi
İstanbul-TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi'nde 19 - 23 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan Ofistek 2001 Fuarı, A.B.D.'de yaşanan olaylar nedeniyle oluşan olumsuzluklar göz önüne alınarak  ertelenmiştir.  67 yerli, 98 yabancı, toplam 165 firmanın katılacağı ve OMSİAD Ofis Mobilyaları Sanayici ve İşadamları Derneği işbirliği ile birlikte hazırlanan fuar 25-29 Ekim 2001 tarihinde gerçekleştirilecektir.
22 Eylül 2001 Arkitera

Koleksiyon Mobilya'dan Tasarım ve Endüstri Sergisi, Mobilya Tasarımında 21. yüzyıl Değerleri
Koleksiyon Mobilya, "Ofis Mobilyasında Saflığa ve Yalınlığa Yolculuk" olarak tanımladığı "Siddhartha" serisini bir tasarım ve endüstri sergisi ile kamuoyuna sunuyor. "Siddhartha" serisi 3 milyon Euro ile, sektöründe, Türkiye'nin en büyük tasarım yatırımıyla ve tamamen Türk tasarımcıların emeğiyle gerçekleşti. Ayrıştırılabilir ve geri dönüştürülebilir özellikleri, çevreye duyarlı hammadde ve kaynak kullanımı ile "Siddhartha", özellikle Kuzey Avrupa ülkelerindeki tasarım ve üretim ölçütlerine göre üretildi.
22 Eylül 2001 Arkitera

7. Uluslararası İstanbul Bienali Başladı
Istanbul Kültür ve Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 7. Uluslararası Istanbul Bienali, 21 Eylül Cuma günü, gün boyunca süren etkinliklerin ardından saat 19.00'da Darphane-i Amire'de düzenlenen Açılış Töreni ile başladı. Sabah 10.30'da Darphane-i Amire'de düzenlenen Basın Toplantısı'nın ardından, Sultanahmet Meydanında Sisley Xhafa'nın 'Elegant Sick Bus' performansı yer aldı. Çemberlitaş Hamam'ında Maja Bajevic'in performansından sonra Beylerbeyi Sarayında Okisato Nagata'nın performansıyla da devam etti.
24 Eylül 2001 Arkitera

Ev almanın tam zamanı 
İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Sabri Ateş, emlak piyasasının tamamen durduğunu, gerek kira, gerekse alım satım konusunda yaprak kıpırdamadığını söyledi. Deprem felaketi, ekonomik kriz ve şimdi de savaş senaryoları yüzünden emlak piyasasının bir türlü belini doğrultamadığını kaydeden Ateş, kiraların geçen yılki düzeyini koruduğunu, satış fiyatlarının ise yüzde 50-60 oranında düştüğünü savunarak şunları söyledi:
26 Eylül 2001 Akşam

Belediyelere Yeni Kaynak: Hazine Arazileri
 Maliye Bakanı Sümer Oral tarafından, hazineye ait taşınmaz malların değerlendirilmesine ilişkin yasanın İstanbul'daki uygulamalarıyla ilgili olarak geçenlerde düzenlenen toplantıda, İstanbul Büyükşehir, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, Bakan Oral'a tam destek verdiler. Maliye Bakanı Sümer Oral, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, ilçe Belediye Başkanları, Bakanlık temsilcileri ve il Müdürleri'nin katıldığı toplantıda bir konuşma yapan Oral, yasada gecekondu ve imar affı düzenlemesinin yer almadığını, tam aksine yasa ile çarpık ve düzensiz alanların rehabilitasyonu ile sağlıklı kentleşmeye katkı sağlanacağını söyledi.
25 Eylül 2001 İBB

İstanbul Yeşil Cenneti Oluyor
100 milyon metrekare yeşil alan hedefine adım adım... İstanbul Yeşil Cenneti Oluyor Tuzla, Bostancı-Maltepe, Kartal-Pendik sahilleriyle Tuzla Deresi çevresinde yaklaşık 1,6 milyon metrekare alan yeşillendirilerek doğal park haline getiriliyor. Topkapı, Bayrampaşa, Kâğıthane-Nurtepe ve Gaziosmanpaşa Gazi parkları gibi, örneklerine Avrupa ve Amerika'da rastlanan yüzbinlerce metrekarelik şehir parkları yapılıyor. Kişi başına düşen yeşil alan miktarı her geçen gün artarken, 100 milyon metrekarelik yeşil alan hedefine adim adım yaklaşılıyor.
25 Eylül 2001 İBB

Antalya Gazipaşa’da deprem: 5.1 
Antalya'nın Gazipaşa İlçesi açıklarında 5.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Merkezi verilerine göre, saat 14.53 sıralarında meydana gelen depremin merkez üssünün denizde olduğu bildirildi.
25 Eylül 2001 Turk.net

'Yerbilimi önem kazandı'
ADANA-ÇÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamit Serbest, Ceyhan ve Marmara depremleri sonrasında yerbiliminin önem kazandığını belirtti.4. Uluslararası Türkiye Jeoloji Sempozyumu Çukurova Üniversitesi Mithat Özsan Amfisi'nde başladı. Türkiye'den ve dünyanın çeşitli ülkelerinden 300'ü aşkın yerbilimcinin katıldığı sempozyumda Türkiye ve yakın çevresinin jeolojik incelemeleri, depremi oluşturan faylar, volkanizma, doğal afetler, heyelanlar, kıyı, çevre ve önemli mühendislik uygulamaları gibi konular tartışılacak. Sempozyum 5 gün sürecek.

Tarih canlanacak! 
Konya Selçuklu Belediyesi tarihi Sille bölgesinin ihtişamlı günlerine kavuşması için çalışma başlattı. Tarihi Sille bağlarında tarihi doku ve yeşili koruyup sağlıklı bir yapılaşmanın önünü açmak için koruma amaçlı imar planı yapacağını belirten Selçuklu Belediyesi, SİT alanı bölgesinde koruma amaçlı çalışmalarını tamamladığını kaydetti.
26 Eylül 2001 Akşam

"Haznedaroğlu Konağı" müze olacak 
Ordu'nun Fatsa İlçesi'ndeki Bolaman Kalesi surları üzerine yapılan 300 yıllık "Haznedaroğlu Konağı" restore edilerek müze haline dönüştürülecek.
25 Eylül 2001 Turk.net

Tarihî cami izin bekliyor
Kanuni Sultan Süleyman'ın Mimar Sinan'a yaptırdığı ve birçok depremden sonra defalarca onarılan İzmit Fevziye Camii yıkılıp yeniden yapılması için onay bekliyor.İzmit Fevziye ve Tepecik Camileri Yaptırma Onarma Donatma ve Yaşatma Derneği tarafından üstlenilen Fevziye Camii'nin yeniden yapılması işlemi, Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü' nün onayını bekliyor. 

Eylül 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
           01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Etkinlik

Tarihin Dönüm Noktalarında Bir Mimar Clemens Holzmeister

02-14 Ekim 2001,  Ankara

05-30 Kasım 2001,  Ankara

15-30 Mart 2002,  İstanbul

Nisan 2002,  İstanbul

Ekim 2002,  Ankara

Poster

Buy Guggenheim Museum at AllPosters.com

Guggenheim Museum
Wright, Frank Lloyd
Art Print
24 in. x 36 in.
item #: 201461
List price:
$17.19
Our price:
$12.99

Bu posteri AllPosters.com'dan satın almak için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz