reklam

Haberler
24 Eylül 2001 Pazartesi

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

Türk tasarımı Londra'da
Bishop, '100 % Design'ın ilk Türk konuğu.Britanya'nın başkenti Londra'da düzenlenen ve tasarım dünyasının yönünü belirleyen '100 % Design' fuarında ilk kez bir Türk firması yer alacak. 27-30 Eylül tarihleri arasında düzenlenen fuarın Türk konuğu Bishop.Dört yıldan beri özgün mobilya ve aydınlatma tasarımlarıyla dikkat çeken Bishop, fuara kurucusu Merve Kitapçı'nın tasarımlarıyla katılıyor.
23 Eylül 2001 Radikal

7. Uluslararası İstanbul Bienali Başladı
Istanbul Kültür ve Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 7. Uluslararası Istanbul Bienali, 21 Eylül Cuma günü, gün boyunca süren etkinliklerin ardından saat 19.00'da Darphane-i Amire'de düzenlenen Açılış Töreni ile başladı. Sabah 10.30'da Darphane-i Amire'de düzenlenen Basın Toplantısı'nın ardından, Sultanahmet Meydanında Sisley Xhafa'nın 'Elegant Sick Bus' performansı yer aldı. Çemberlitaş Hamam'ında Maja Bajevic'in performansından sonra Beylerbeyi Sarayında Okisato Nagata'nın performansıyla da devam etti.
24 Eylül 2001 Arkitera

Delta Tasarım Yarışması Sonuçlandı
Delta Mobilya Dekorasyon San.ve Tic.A.Ş. tarafından düzenlenen mobilya tasarım yarışması sonuçlandı. Günümüz konseptlerine uygunluğu, ergonomik, uygulanabilir ve işlevsel oluşu, farklı kurgulamalara olanak sağlayan esnek yaklaşımı ile olumlu bulunan Erkan Demirer ve Gürkan Demirer'in projeleri, malzeme seçimi, renk ve doku kullanımındaki ve sunumdaki başarısı göz önüme alınarak oy çokluğu ile Birincilik Ödülü’ne değer bulunmuştur. 
24 Eylül 2001 Arkitera

Koleksiyon Mobilya'dan Tasarım ve Endüstri Sergisi, Mobilya Tasarımında 21. yüzyıl Değerleri
Koleksiyon Mobilya, "Ofis Mobilyasında Saflığa ve Yalınlığa Yolculuk" olarak tanımladığı "Siddhartha" serisini bir tasarım ve endüstri sergisi ile kamuoyuna sunuyor. "Siddhartha" serisi 3 milyon Euro ile, sektöründe, Türkiye'nin en büyük tasarım yatırımıyla ve tamamen Türk tasarımcıların emeğiyle gerçekleşti. Ayrıştırılabilir ve geri dönüştürülebilir özellikleri, çevreye duyarlı hammadde ve kaynak kullanımı ile "Siddhartha", özellikle Kuzey Avrupa ülkelerindeki tasarım ve üretim ölçütlerine göre üretildi.
22 Eylül 2001 Arkitera

Tarihin Dönüm Noktalarında Bir Mimar Clemens Holzmeister
Mimar Clemens Holzmeister'in mimari eserleri ve suluboya resimlerinin yer alacağı Türkiye - Avusturya işbirliği ile düzenlenen "Tarihin Dönüm Noktalarında Bir Mimar "başlıklı sergi,  Ekim 2001-Ekim 2002 tarihleri arasında Ankara, İstanbul ve Yurtdışında çeşitli mekanlarda izlenebilecek.
Holzmeister'in dünya tarihinde büyük dönüşümlerin yaşandığı bir dönemdeki uluslararası kariyeri, serginin konseptine esin verdi. Mimarın çalışmaları, otobiyografisindeki kendi ifadesini çağrıştıran "Tarihin Dönüm Noktalarında Bir Mimar" başlığıyla ve mimarın çok yönlü üretimini temsil eden temalar altında sunuluyor.
21 Eylül 2001 Arkitera

Adana Çimento krize direniyor
7 ayda 825 bin ton satış gerçekleştiren Adana Çimento’da 7 aylık dönemde hedeflerde sadece yüzde 20’lik daralma oldu.Adana Çimento Sanayi (AÇS), krize rağmen geçen yılın rakamlarını yakalayarak Ocak-Temmuz döneminde toplam 825 bin ton çimento satışı gerçekleştirdi.
23 Eylül 2001 NTVMSNBC

İzocam ihracatla büyüyor
İzocam ısı, ses, su ve yangın yalıtımı sağlayan ürün ve hizmetler sunan bir Koç Grubu şirketidir. Yalıtım sektörünün Türkiye'deki öncü şirketi olan İzocam, yüksek teknoloji ile imal edilen uluslararası standartlardaki yalıtım ürünlerini hem iç piyasaya hem de dış piyasaya satmakta olup, geniş ürün yelpazesi ile Türkiye'de pazar lideridir.
22 Eylül 2001 Akşam

Ofistek 2001 Fuarı ertelendi
İstanbul-TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi'nde 19 - 23 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan Ofistek 2001 Fuarı, A.B.D.'de yaşanan olaylar nedeniyle oluşan olumsuzluklar göz önüne alınarak  ertelenmiştir.  67 yerli, 98 yabancı, toplam 165 firmanın katılacağı ve OMSİAD Ofis Mobilyaları Sanayici ve İşadamları Derneği işbirliği ile birlikte hazırlanan fuar 25-29 Ekim 2001 tarihinde gerçekleştirilecektir.
22 Eylül 2001 Arkitera

Hazine arazilerinin satışı için start verildi 
Anayasa Mahkemesi'nin orman alanı dışına çıkarılmış hazine arazilerinin satışına ilişkin düzenlemeye yürütmeyi durdurma kararı vermesinin ardından, büyük illerde rantı yüksek kamu binası ve arsalarının satışına yönelindi. İlk olarak Ankara, İstanbul, İzmir ve Antalya'daki 71 parça hazine arazisinin satış kararı ile fiilen uygulama giren Hazine taşınmazlarının değerlendirilmesi projesinde, ikinci adımı devlete tek başına trilyonlar kazandıracak arazilerin satış listelerine konulması çağrısı oluşturdu.
23 Eylül 2001 Turk.net

İkiz kulelerde tahrip olan sanat eserleri
ABD'nin New York kentindeki Dünya Ticaret Merkezi'ne yönelik yolcu uçaklarının intihar saldırıları sırasında harap olan sanat eserlerinin milyonlarca dolar değerinde olduğu bildirildi. Ticaret Merkezi'ndeki eserler arasında Joan Miro, Roy Liechtenstein, Alexander Calder ve Louise Nevelson'a ait eserlerin bulunduğu öğrenildi. Toplam değeri 10 milyon doları bulan eserler içinde Amerikalı sanatçı Calder'e ait bir heykel, Nevelson'a ait "Gök kapısı New York" adlı tablo, Licehtenstein'a ait bir resimle çok değerli bir halının yer aldığı ortaya çıktı.
22 Eylül 2001 Turk.net

İstanbul Metrosu Unkapanı - Yenikapı Hattı Zemin İncelemeleri ve Zemin Deformasyon Bilgilerine İlişkin Açıklama
Müessif göçük hadisesinden sonra bazı basın - yayın organlarında, Unkapanı - Yenikapı Metro Hattı’nın zemin etütlerinin yapılmadığı şeklinde iddialar yer almıştı. Tüm diğer metro çalışmalarımızda olduğu gibi, İstanbul Metrosu Unkapanı - Yenikapı Arası Metro Hattı inşaatı bünyesinde yapımı devam eden YH1U (T-1) Tünelinin, jeolojik yapısını tespit edebilmek için de, gerekli tüm yerlerde sondaj ve zemin etüdü yapılmıştır.
21 Eylül 2001 İBB

Ölüm mühendisleri! 
Yıllarca okuyup mühendis olan diplomalı iki sorumsuz adam 'yıkılmaz' dedi.
Yüksel Güriş ve Reha Başyazıcıoğlu'na ait Anadolu Metro Mühendislik Şirketi'nin sorumluluk bölgesi olan Aksaray'da çöken binada meydana gelen ölümlerin mühendis onaylı olduğu anlaşıldı. Bu şok edici gerçek ev sahibinin olaydan bir süre önce çektiği video görüntüleriyle ortaya çıktı. Amatör kamerayla yapılan çekimlerden açıkça anlaşılan acı ve ürkütücü gerçek şöyle.
24 Eylül 2001 Akşam

Hani depreme hazırdık!
İstanbul'un muhtemel depreme hazır olduğu açıklandı. Ancak, Aksaray'da 5 gün önce yıkılan binaların altındaki 3 kişiye hâlâ ulaşılamadı.İki yıldır depreme hazırlık çalışmalarının yapıldığı söylenen İstanbul'da tam bir fiyasko yaşandı. Aksaray'daki metro çalışmalarının yapıldığı yerde çöken iki katlı binada yapılan kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları İstanbul'un depreme değil en küçük bir yıkıma bile hazır olmadığını gözler önüne serdi.
23 Eylül 2001 Zaman

İTO Üniversitesi son engeli aştı
Turistik tesis olan Grand Plaza'nın eğitim tesisine dönüştürülmesi kararı, Büyükşehir ve Balçova Belediyesi meclislerinde kabul edilince, İzmir Ekonomi Üniversitesi ile ilgili tüm pürüzler ortadan kalkmış oldu. İzmir Ticaret Odası Vakfı tarafından kurulan İzmir Ekonomi Ünivertisesi bir engeli daha aştı. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmir Ekonomi Ünviversitesi'ne 10 yıllığına kiralanan Grand Plaza Oteli'ndeki mühür yarın (Pazartesi) sökülüyor. Turistik tesis olan Grand Plaza Oteli'nin eğitim amaçlı tesis haline dönüştürülmesi İzmir Büyükşehir ve Balçova Belediyesi meclislerinde geçen hafta onaylanırken, İzmir Ticaret Odası Vakfı da tadilat projelerini Balçova Belediyesi'ne gönderdi. Tadilat projelerinin Pazartesi günü İnşaat Mühendisleri Odası tarafından incelenmesi ile mühür sökülecek.
23 Eylül 2001 Yeni Asır

Çarpık kentleşme önlenmeli
İnşaat Mühendisleri Odası tarafından organize edilen kent kurultayının üçüncüsü Gaziantep'te başladı.Üç gün sürecek kurultayda, kentin yerleşme planı, çevre turizmi, altyapı, ulaşım ve doğal afet gibi konularda katılımcılara bilgiler verilip önerileri alınarak, sorunları ve sıkıntılarına çözümler aranacak.Kurultayın ilk günü, konuşmacılardan üç kişinin gelmemesi, katılımcıların da pek fazla ilgi göstermemesi nedeniyle sönük geçti. Gaziantep İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Serder Uygur, bu kurultayın Türkiye genelinde Ankara, Hatay, Adana, Gaziantep ve Diyarbakır illerinin bir araya gelmesiyle oluştuğunu belirtti.
23 Eylül 2001 Zaman

7.Uluslararası İstanbul Bienali Başlıyor
Istanbul Kültür ve Sanat Vakfı tarafından iki yılda bir düzenlenen ve Istanbul'u önde gelen çağdaş sanat merkezlerinden biri haline getiren Uluslararası Istanbul Bienali bu yıl 22 Eylül - 17 Kasım 2001 tarihleri arasında yedinci kez gerçekleştirilecek. Japon küratör Yuko Hasegawa'nın sanat yönetmenliğini üstlendiği 7. Uluslararası Istanbul Bienali 22 ülkeden toplam 63 sanatçıyı buluşturacak.
22 Eylül 2001 Arkitera

"Zeugma'ya yeşil kuşak"
Gaziantep'in Nizip İlçesi'nde, Fırat Nehri üzerinde inşa edilen Birecik Barajı'nın güneyindeki yamaçlar ağaçlandırılıyor. Nizip Kaymakamı Hasan Karakaş, Zeugma antik kenti SİT alanının doğusundan başlayarak baraj gölünü ve nehri takip eden 500 dekarlık Hazine arazisini ağaçlandırma sahası olarak seçtiklerini söyledi.
21 Eylül 2001 Turk.net

Tarihi türbe kaderine terk!
SİVAS'ın Divriği İlçesi İmamoğlu Mahallesi'nde bulunan ve 1240 yılında inşa edilen tarihi Kemenkeş Türbesi ve Minareli Mescit, bakımsızlık nedeni ile kaderine terk edildi. Selçuklu Türkleri'nden Müngücekoğlu Beyliği'nden Hicap Siracettin ve oğlu Nurettin Salih'in yaptığı Kemenkeş Türbesi ile ibadete kapalı bulunan Minareli Mescit bakımsızlık yüzünden her geçen gün biraz daha yıpranıyor.
24 Eylül 2001 Akşam

Eylül 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
           01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Etkinlik

Yapı 2001 Ankara 2001 Fuarı

19-23 Eylül 2001
Altınpark EXPo Center, Ankara

Kitap

De Stijl (World of Art)
by Paul Overy
List Price: $14.95
Our Price: $11.96
You Save: $2.99 (20%)
Paperback - 216 pages (September 1991)

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz