reklam

Haberler
10 Eylül 2001 Pazartesi

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

Kül dağlarından orman yaratıldı
Yatağan ilçesindeki termik santralın atık küllerinden 11 bin dekarlık bir orman doğdu. Yatağan Termik Santrali küllerinin atıldığı bölgeye, 8 yıl önce başlatılan çalışma sonucu toplam 85 bin akasya, bin de karaçam ekildi. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, küllerin çevrede yol açtığı zararı azaltmak ve rüzgardan savrulmasını önlemek için termik santral yöneticileri ile işbirliği yaparak, 1992 yılında ağaçlandırma çalışması başlattıklarını söylediler. Bölgeye önce akasya ve karunga fidanlarının dikildiğini, ancak bünyesinde fosfalt barındıran karunga ağaçlarının toprağın suyunu çekmesi nedeniyle erozyon başladığını söyleyen yetkililer, "Bunun üzerine karunga dikiminden vazgeçtik. Akasya ve karaçama ağırlık verdik" diye konuştular
10 Eylül 2001 Yeniasır

Havaray için 4 ülke yarışıyor
İstanbul'un ulaşım sorununa çözüm olması için geliştirilen Havaray Projesi'nin hayata geçmesi için geri sayım başladı. Projede son aşamaya geldiklerini söyleyen Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Rafet Bozdoğan, teklif veren 10 firma arasından sıyrılan Alman, Amerikan, Avusturyalı ve Japon firmaların Havaray ulaşımını İstanbul'a kazandırmak için kıyasıya yarıştığını söyledi. Kilometre başına 10 ile 30 milyon dolar arasında maliyet çıkarılan projenin gerçekleştirilmesi durumunda saatte 30 bin İstanbullu'nun taşınacağına dikkati çeken Rafet Bozdağan, "Şişhane-Kuledibi-Okmeydanı-Şişli; Beşiktaş-Zincirlikuyu; Bahçelievler-Bakırköy Sahili-Bağcılar ve Sefeköy-İkitelli Olimpiyat Evi olmak üzere 4 ayrı güzergah belirledik. Yakında ilk kazmayı vuracağız" diye konuştu...
09 Eylül 2001 Sabah

Dev açık hava müzesi
İzmir'in gözde turistik ilçelerinden biri olan Foça, doğal güzelliğiyle de dikkat çekiyor. Restorasyonu tamamlanan Pers Anıtmezarı geçen hafta bir törenle açıldı.MÖ 7'nci yüzyılda İonyalılar tarafından kurulan, Anadolu uygarlıklarının beşiği Foça, 'açık hava müzesi' yapılacak İonyalılardan Perslere, Bizans'tan Osmanlılara birçok uygarlığı konuk etmiş eski adıyla Phokaia, bugünkü adıyla Foça bir açık hava müzesi olacak... 1998'den beri Foça'daki kazıları destekleyen Japaon Tobacco International-Türkiye (JTI) yetkilileri, kazıların tamamlanmasıyla projenin gerçekleşeceğini söyledi.
10 Eylül 2001 Radikal

IAPS-CSBE Çalışma Ağı- Kitap Serisi'ne bir yenisi eklendi
Yapısal çevrelerde, tasarlama ve planlama alanında Kültür ve mekan arasındaki etkileşimlerin doğurduğu problemlerin tanımlanması, teori ve uygulama ilşkisinin kurulması ve disiplinlerarası bir çerçevede çözüm yollarının araştırılmasını amaçlayan IAPS-CSBE 'Yapısal Çevrede Kültür ve Mekan' Uluslararası Çalışma Ağı kitap serisine ; Editörlüğünü Hülya Turgut ve Peter Kellett 'ın yaptığı bir yenisini daha eklemiştir.
07 Eylül 2001 Arkitera

Arazi satışı Sezer'in onayına sunuldu
İç kaynak yaratmak için satılacak, 125 hazine arazisi arasında İstinye Tersanesi de yer alıyor. Kaynak yaratmak amacıyla satışına karar verilen Hazine arazilerine ilişkin Bakanlar Kurulu kararı ve satışa çıkarılması planlanan arazilerin tam listesi Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in onayına sunuldu. 
08 Eylül 2001 Sabah

IFC'den Şişe Cam'a kredi
Türkiye Şişe Cam Fabrikaları Dünya Bankası'nın yan kuruluşu IFC'den 5 yıl vadeli 35 milyon dolar kredi aldı.
Kredinin imza töreninde konuşan İş Bankası Genel Müdürü ve Şişecam Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, "Türkiye cam sektöründe çok güçlü. Kimse bileğimizi bükemez" diye konuştu.
08 Eylül 2001 Sabah

Berke Barajı su tutmaya başladı 
Çukurova Elektrik A.Ş. (ÇEAŞ) tarafından Ceyhan Nehri üzerinde yaptırılan Berke Barajı tamamlanarak su tutmaya başladı. ÇEAŞ yetkilileri, devlet garantisi ve tek kuruş devlet yardımı almadıklarını belirtikleri Berke Barajı için bu güne kadar 900 milyon dolar harcandığını söylediler. Yetkililer, Berke'nin ÇEAŞ'a ait 7. baraj olduğunu vurgulayarak, 'Berke Barajı'da finansman 46 milyon dolarlık dış kaynak hariç tamamı ÇEAŞ'ca sağlandı
10 Eylül 2001 Akşam

Pierre Loti'nin çehresi değişiyor
İşadamı Üzeyir Garih cinayetiyle gündeme gelen Eyüp Sultan sırtlarındaki ünlü Fransız yazar Pierre Loti'nin adını taşıyan tarihi kahvenin çevresindeki restorasyon çalışmaları tamamlandı. Tesislerde, 7 konaklama binası ve bu binalarda toplam 69 oda bulunuyor. Kültür merkezine dönüştürülen Sübyan okulu binasında da, 1 adet çok maksatlı salon, satış ünitesi ve bir adet okuma salonu yer alıyor.
09 Eylül 2001 Hürriyet

Freskli ve mozaikli evler günışığında
Balıkesir Altınoluk'taki Antandros Antik Kenti, Arkaik-Klasik Devir nekropollerinin bulunduğu alandaki kazılarda lahitler ortaya çıkarıldı. Antandros'u Bilim ve kültür dünyasına kazandırmak amacıyla bu yıl yeniden başlanan kazılarda muhtemelen antik kentin akropolünü oluşturan Kaletaşı tepesinin batı yamaçlarında ise duvarları freskolar, tabanları zengin mozaik döşemelere sahip yamaç evlere ulaşıldı. Antandros Antik Kenti'nin Altınoluk karayolunun deniz tarafında da Bizans dönemine ait yoğun mezarlık ve halk yerleşimlerine ait temellere rastlandı.
09 Eylül 2001 Hürriyet

Ankara'da tarihin izleri, ziyaretçi bekliyor 
Başkent'te antik dönem ve İslamiyet dönemine ait birçok han, hamam, cami, tapınak ile ören yeri ziyaretçi bekliyor. Galatlar tarafından kurulduğu tahmin edilen Ankara, sırasıyla Galatlar, Hititler, Frigler, Lidyalılar, Persler, Makedonyalılar, Romalılar, Bizanslılar, Selçuklular ve Osmanlıların hakimiyetine girdi. Ankara, günümüzde bu uygarlıkların bıraktıkları birçok eser ile geçmişin din, kült ve yaşam tarzı mozaiğini sınırları içinde barındırıyor. unç Çağı, Antik dönem, Helenistik, Roma, Bizans dönemleri ile müslümanlığın ilk dönemlerine ait hanlar, hamamlar, tümülüsler, tapınaklar ve camiler, tarih meraklılarını bekliyor.
09 Eylül 2001 Turk.net

Ziyarete açılan tarihi Sinop Cezaevi'ni, 100 bin kişi gezdi 
Geçen yıl ziyarete açılan tarihi Sinop Cezaevi'ni, bugüne kadar yaklaşık 100 bin kişi gezdi. Kültür Bakanlığı'na devredildikten sonra geçen Haziran ayında ziyarete açılan ve birçok ünlü kişinin hükümlü olarak kaldığı tarihi Sinop Cezaevi, ziyretçilerin ilgisini çekiyor. Halen proje çalışmalarının devam ettiği cezaevinde yapılacak yeni düzenlemelerden sonra, ziyaretçi sayısında önemli artış olması bekleniyor. Proje çalışmaları
09 Eylül 2001 Turk.net

Bismil'de Asurlar'ın başkenti bulundu! 
Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde, Ilısu Baraj Gölü altında kalacak olan 10 ayrı yerdeki arkeolojik kazıların sekizi tamamlandı. Kazılarda, Asurluların bölgedeki başkentine ait bazı bulgulara rastlandığı bildirildi.
10 Eylül 2001 Akşam

Restorasyon 10 yıl daha sürecek
Bartın'ın Amasra İlçesi'nde, restorasyon çalışmalarına 1991'de başlanan yaklaşık 600 metre uzunluğundaki kalenin, 10 yıl sonra tamamlanmasının planlandığı bildirildi.Bartın'ın Amasra İlçesi'nde, restorasyon çalışmalarına 1991'de başlanan yaklaşık 600 metre uzunluğundaki kalenin, 10 yıl sonra tamamlanmasının planlandığı bildirildi. Amasra Müze Müdürü Ziyaettin Taşçı, yaptığı açıklamada, MÖ 30 yıllarında Roma İmraparatorluğu döneminde inşa edilen kalenin, daha sonraki yıllarda bölgede hüküm süren Bizans İmparatorluğu ve Cenevizliler tarafından da kullanılarak hasarlı kısımlarının onarıldığını söyledi.
10 Eylül 2001 Finansal Forum

Enez bir tarih hazinesi
Edirne'nin Enez ilçesinde 1970 yılından günümüze sürdürülen kazı çalışmalarının bu yılki bölümü tamamlandı.Kazı çalışmalarına 1978 yılından beri başkanlık eden İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sait Başaran, çalışmalarında her yıl olduğu gibi önemli bulgulara ulaştıklarını bildirdi.
10 Eylül 2001 Zaman

Hazine arazisi Yüksek Mahkeme’de
Anayasa Mahkemesi, adli tatilinin ardından, başta Hazine arazilerinin satışının iptali talebi olmak üzere, gündemindeki konuları ela almaya başlıyor. Anayasa Mahkemesi, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile anamuhalefet partisi DYP’nin, bazı yasa maddelerinin iptali istemiyle yaptıkları 21 başvurunun ilk incelemesini, 12 Eylül Çarşamba günü yapacak.
10 Eylül 2001 NTVMSNBC

Boğaz Radar Projesi para bekliyor
İstanbul ve Çanakkale boğazları ile Marmara Denizi’ne kurulacak gemi trafik izleme sistemi için gerekli 12 trilyon liralık ek ödenek için, Maliye’ye başvuruda bulunuldu.Boğazlardaki gemi trafiğinin düzenli ve daha güvenli olarak yapılabilmesi amacı ile İstanbul ve Çanakkale boğazları ile Marmara denizinde kurulması planlanan üç radar kontrol sistemi kapsamındaki radarların ilgili firma tarafından bu ay içinde Türkiye’ye getirileceği öğrenildi.
10 Eylül 2001 NTVMSNBC

Eylül 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
           01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Ürün Tanıtımı

İznik Çini Vakfı'ndan İznik Çinileri

Hem geleneksel hem de modern desenleri kullanarak İznik Çinilerini  sadece  pano olarak değil aynı zaman da mimari uygulamalarda kullanmak mümkün.

 

 

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz