reklam

Haberler
29 Eylül 2001 Cumartesi

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

Filozof mobilyalar sergisi
İstanbul Bienali'nin sürdüğü bu günlerde, Sarıyer sırtlarında sanki bienalin uzantısı gibi duran bir tanıtım sergisi var. Koleksiyon Mobilya’nın 2,5 yıllık bir çalışma sonucu ortaya çıkardığı yeni ofis mobilyalarını sunan bu serginin sloganı, Siddhartha Yola Çıkıyor! Sergi, yeni ofis mobilyalarıyla birlikte, kavramsal sanatın çeşitli örneklerini de barındırıyor; vardığımız her evrenin kabulleri, kabullerin de redleri içinde barındırdığını, bu çatışmanın değişimi belirleyeceğini söylüyor. De Stjil hareketinin kurucusu Theo Van Doesburg, fotoğraf ve resmi birarada kullanan Man Ray, sanatta herkesin potansiyel katılımcı olduğunu düşünen Joseph Beuys ve daha pek çok sanatçının söyleyecek bir sözü var bu sergide.
29 Eylül 2001 Hürriyet

Binbir rezalet!
Binbirdirek Sarnıcı'na 30 dükkan inşa eden şirket, hızını alamadı, çatıyı tam 10 yerden delip havalandırma sistemi ve kazan dairesi kurdu, tarihi eserin üstündeki parkı katletti. Semt sakinleri ile mesleki ve sivil toplum örgütlerinin itirazlarına rağmen, Anıtlar Kurulu'un verdiği izinle Bindirdirek Sarnıcı'nın içine 30 dükkan yapan Bulvar İnşaat, eserin içinde gerçekleştirdiği tahribatı yapının üstüne de taşıdı. Dükkanları turistik işyerleri olarak işletmeye hazırlanan şirket, 600 yıllık yapının çatısında 10 yerden delik açıp havalandırma sistemi kurdu, tarihi eserin üstündeki parka da jeneratör yerleştirip kazan dairesi inşa etti.
28 Eylül 2001 Sabah

Tarih Vakfı 10 yaşında
Tarih Vakfı kuruluşunun 10'ncu yılında üç yeni projeye imza atmaya hazırlanıyor. Vakıf, Tarihimize 100 Canlı Tanık, Anadolu Halk Kültürleri Araştırma Merkezi ve Tarih Ders Kitapları Araştırma Merkezi projelerini en kısa zamanda hayata geçirecek. Geçtiğimiz 15 Eylül'de 10'ncu yılına kutlayan Tarih Vakfı, çağdaş bir tarih bilincini sivil katkı ve katılımla yaygınlaştırmayı hedefleyen yeni bir yapılanmayı başlatıyor. Vakfın bu amaç doğrultusunda başlatacağı ilk proje de Tarih Dostları. Proje ile, bu keyifli, önemli alana emek sarf etmeyi dileyen herkesin ortak ilgi alanlarından insanlarla tarih projeleri gerçekleştirilmesi ve Tarih Vakfı'nın, müzecilik, arkeoloji, tarih eğitimi, kültürel mirasın korunması gibi alanlarda kurulacak çalışma grupları için bir çatı haline getirilmesi amaçlanıyor. 
29 Eylül 2001 Hürriyet

Tarih ve kültür mirasımızı koruyalım 
İstanbul başta olmak üzere, şehirlerimiz yanlış ve maksatlı imar uygulamaları nedeniyle, elden çıkıyor. Çarpık ve sağlıksız kentleşme, gecekondu sorunu her geçen gün içinden çıkılmaz duruma geliyor. Dünyada her isteyenin, keyfi olarak, her istediğini yaptığı başka bir ülke yok. Oy alıp tekrar seçilmek için belediyelerimiz, kendi çıkarlarından başka birşey düşünmeyen müteahhitlere serbestçe imar ve inşaat izinlerini, çevreyi, yeşili katletme pahasına veriyorlar. Gecekondular devlet ve özel mülkiyet arazileri üzerine yapılıyor. Devlet mani olamıyor, tersine, çıkardığı aflarla gecekonduları yasal hale getiriyor. Özellikle, İstanbul'un neresine baksanız bir çevre ihlali ile talanla karşılaşıyorsunuz.
28 Eylül 2001 Dünya, Selçuk Maruflu 

Yaşayan tarih Safranbolu 
Osmanlı’dan günümüze ayakta kalabilen, tarih ve kültürel değerleri itibariyle emsalsiz bir yer teşkil eden Safranbolu, 20-23 Eylül tarihleri arasında 2. Altın Safran Belgesel Film Festivali’ne ev sahipliği yaptı. Safranbolu sadece tarihi evlerden, konaklardan, hamamlardan, meydan ve sokaklardan ibaret olmadığını, bu güzelliklerin yanında barındırdığı derin kültür izlerini de taşıdığını gösterdi tüm katılımcılara. Anadolu’nun mütevazi ve şirin bir ilçesi olarak üstlendiği ve geçen sene gibi başarı ile organize ettiği Altın Safran Belgesel Film Festivali, Safranbolu’nun uzun yıllardır hak ettiği kültür ve sanatın merkezi olma hayalleri konunda önemli bir adım oldu. Festivalin “Korumacılık” ve “Kültürel Miras” konulu belgesel film, proje ve fotoğraf yarışmalarını içermesi Safaranbolu gibi bir noktada yapılması da ayrı bir anlam taşıyordu şüphesiz. Bu tür büyük etkinliklerin İstanbul gibi büyük şehirlerde yapılması alışılagelmiş bir olgu olmasına karşın 1994 yılında UNESCO tarafından Dünya Miras Listesi’ne alınan Safanbolu’da böylesine önemli bir organizasyonun yapılması, bölgenin uluslararası düzeyde tanıtılması anlamında büyük önem taşıyor.
28 Eylül 2001 Türkiye

Yenibosna İkitelli Arası Bilişim Merkezi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yenibosna İkitelli arasında bir bilişim merkezi oluşturmayı hedefliyor. Bu çalışmanın yanı sıra belediyenin teknopark konusunda da girişimleri olduğu öğrenildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, İstanbul'un 25 yıllık planını çıkardıklarını ve bu plan içerisinde bilişimin ayrı bir önem taşıdığını söyledi. Gürtuna, "Planladığımız 25 yıllık süreçte İstanbul'un hizmet sektöründe, ticarette, finansta, fuarcılıkta, sağlıkta ve eğitimde öne çıktığını görmek istiyoruz. Örneğin bir finans merkezi düşünüyoruz ve bu konularla ilgili hazırlıklarımızı yapıyoruz. Ayrıca yeni gelişmelerin merkezi de oluşturulacak. Bunların en başında da şüphesiz bilişim olacak. Bu çerçevee biz stratejik olarak uygunluğu itibariyle Yenibosna İkitelli aksını bir bilişim merkezi olarak hazırlıyoruz" dedi.
28 Eylül 2001 İBB

Almanlar rüzgar enerji santralleri kurmak istiyor
 Nükleer reaktörlerini 2020 yılına kadar kapatma kararı alan, atom enerjisi yerine rüzgar enerjisi üretimine ağırlık veren Almanya, Türkiye'de rüzgar enerji santralleri kurmak istiyor.
29 Eylül 2001 Akşam

Geleneksel Taşkışla Günü
İ.T.Ü. yeni eğitim yılını 24 Eylül 2001 tarihinde düzenlenen  törenlerle açtı. Eğitim yılının başlamasıyla birlikte  her yıl tekrarlanan geleneksel Taşkışla günü bu sene de 30 Eylül 2001 Pazar günü yapılacak. Bütün Taşkışla Mezunlarının davetli olduğu toplantıda, 10.30 - 16.00 saatleri arasında çeşitli etkinlikler  gerçekleşecek. 109 nolu salonda yapılacak açılış ve ödül töreni ile başlanacak olan toplantı orta avluda yemek ile devam edecek. 
25 Eylül 2001 Arkitera

Eylül 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
           01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Etkinlik

Tarihin Dönüm Noktalarında Bir Mimar Clemens Holzmeister

02-14 Ekim 2001,  Ankara

05-30 Kasım 2001,  Ankara

15-30 Mart 2002,  İstanbul

Nisan 2002,  İstanbul

Ekim 2002,  Ankara

Poster

Buy Empire State Building at AllPosters.com

Empire State Building
Giant Poster
38 in. x 54 in.
item #: 153627
$16.99

Bu posteri AllPosters.com'dan satın almak için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz