reklam
Dünya Ticaret Merkezi ile ilgili daha fazla bilgi için ...

Haberler
19 Eylül 2001 Çarşamba

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

Konak Pier'in önü meydan olarak düzenlenecek.
Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Meydanı ile Konak Pier arasını da tamamen yaya alanına dönüştürecek projeyi hazırladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Meydanı ile Konak Pier arasındaki bölgenin görünümünü ve trafik düzenini değiştirecek yeni bir proje hazırladı. Proje, yapım çalışmaları devam eden Konak Pier'in önündeki büyük bir meydan yapılmasını öngörüyor. 
19 Eylül 2001 Yeni Asır

ANTİK&DEKOR Dergisi' nin Yeni Sayısı
16.yüzyılda gelişen ve 17.yüzyılda giderek yaygınlaşan, yaşamın kısalığını, dünyanın geçiciliğini, ölümün kaçınılmazlığını simgelerle anlatan, ölüdoğa türünde resimlere “hiçliğin hiçliği” anlamına gelen “Vanitas” adı verilmektedir. Ahmet Kamil Gören, vanitas olarak adlandırılan ölüdoğa çalışmalarını ve Türk Resminde İlk Vanitas ile Avni Lifij’i kaleme aldı.
19 Eylül 2001 Arkitera

Yapı ve Tasarım sektörüne öğrenci yetiştiren okulların kontenjanları 
2001 ÖYS sonuçlarına göre bu sene Türkiye, KKTC ve yurt dışı okullaradaki üniversitelere alınacak öğrenci sayıları belli oldu. Buna göre Mimarlık bölümlerine toplam 1690 öğrenci, Şehir ve Bölge Planlama bölümlerine toplam 417 öğrenci, İç Mimarlık bölümlerine toplam 26 öğrenci, Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümlerine toplam 92 öğrenci ve İnşaat Mühendisliği bölümlerine toplam 3279 öğrenci alınıyor.

Yukarıda toplam rakamları bulunan bölümlerin üniversitelere göre dağılımlarını görmek için tıklayın.
15 Eylül 2001 Arkitera

Göltaş Filistin’deki yatırımdan vazgeçti
Göltaş, Ortadoğu’da yaşanan gerginlik nedeniyle Filistin’deki yatırımdan vazgeçti.
Göltaş Çimento’dan İMKB’ye gönderilen açıklamada, Filistin’de kurulan Turkish Palestinian Cement Faktories Co Ltd. şirketine ilişkin iştiraklerden, Ortadoğu’da meydana gelen ekonomik ve siyasi konjonktürdeki olumsuzlar nedeniyle gerçekleşemeyeceğinin anlaşılması üzerine alındığı belirtildi.
Açıklamada, ödenmiş olan tutarın karşılık giderleri hesabına alınarak, iştirak hesabının kapatılması kararına varıldığı kaydedildi.
19 Eylül 2001 Milliyet

İhale Yasası’nda anlaşmazlık
IMF’ye taahhütler çerçevesinde bu yıl içerisinde çıkartılması öngörülen Devlet İhale Yasası’nın Avrupa Birliği (AB), IMF ve Dünya Bankası uzmanları ile tartışılmasına başlandı. Bayındırlık Bakanlığı’nın hazırladığı tasarı üzerindeki tartışmalarda, ‘Kamu İhale Üst Kurulu’nun yapısı konusunda anlaşmazlık çıktı. İhale Yasası’nı AB normlarına uygun hale getirmeyi amaçlayan tasarı üzerinde önceki gün başlayan görüşmelerde Kamu İhale Üst Kurulu’nun "bürokratik bir kurum olması" ile "özerk olması" konusunda çıkan anlaşmazlık henüz giderilemedi.
19 Eylül 2001 Milliyet

Aksaray'da metro inşaatının üstünde bulunan bir bina çöktü
Aksaray'da, Metro çalışması yapılan bir bölgede üst katı pansiyon olarak kullanılan iki katlı bir bina çöktü. Olay anında binada enkazı 40 civarında kişi kaldığı ve dışarıya çıkarılanlardan başka, 6 kişinin enkaz altında bulunduğu bildirildi. Olay yerine çağrılan itfaiye ekipleri ile Arama Kurtarma Derneği’nin (AKUT) bina enkazındaki kurtarma çalışmaları sürüyor. Bu arada pansiyon olarak kullanılan binanın çökmeye devam ettiğini söyleyen itfaiye yetkilileri, yakından geçen demiryolunda yapılan banliyö seferlerinin durdurulmasını istediler.
19 Eylül 2001 Zaman

Bilirkişi, müteahhit ve belediyeyi suçlu buldu
Yalova’da inşa ettikleri “Yüksel Sitesi”nin, 17 Ağustos depreminde yıkılması sonucu 316 kişinin ölümüne sebep oldukları iddia edilen Yüksel İnşaat yöneticileri aleyhine açılan ceza davası sürüyor.Yalova Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar Mehmet Sert ve Güven Sazak’ı temsilen avukatlar Faruk Ceylan, Levent Detçel ile Yüksel Sitesi’nde hayatını kaybedenlerin yakınları ve müdahil avukat Turgut Kazan katıldı. Duruşmada, bilirkişi heyetinin, yıkılan binaların temellerini ve kullanılan malzemelerini inceleyerek hazırladığı rapor mahkemeye sunuldu.
19 Eylül 2001 Zaman

Konut kooperatifinin arsa karşılığı inşaat yapması 
Arsa karşılığı inşaat yapan kooperatifin, toplam metrekare içindeki arsa sahibine verilecek konutların yüzde payını bularak, yüklenilen KDV'den indirmesi, kalan kısmı ise kooperatife kalacak konutların maliyetine yansıtması gerekiyor.Üyelerini ucuz konut sahibi yapmayı amaçlayan konut yapı kooperatifleri, bu amaçlarını bazen satın aldıkları arsa üzerine, bazen de daire karşılığı başkalarının arsası üzerine toplu konut inşaatı yaparak gerçekleştirmektedirler.Uygulamada, konut yapı kooperatiflerinin başkalarının arsası üzerine daire karşılığı inşaat yapmaları halinde bu kooperatiflere yapılan inşaat taahhüt işlerinin Katma Değer Vergisi Kanunu (KDVK)nın geçici 15. maddesinde yer alan istisna kapsamına girip girmediği, istisna kapsamına girmiyorsa uygulanacak KDV oranı konusunda tereddütler yaşanmaktadır.
19 Eylül 2001 Finansal Forum

Kriz en fazla inşaatı vurdu
MÜSİAD'ın 25 ilde yaptırdığı "Türkiye Vilayetler Bazında Ekonomik Kriz Değerlendirme Anketi" krizin en fazla inşaat sektörünü vurduğunu ortaya çıkardı.Anket sonuçlarına göre siyasette yaşanan krizlerin ekonomide güven bunalımına yol açtığı ortaya çıktı.Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Ali Bayramoğlu, anketle ilgili yaptığı açıklamada, ekonomiyi rayına oturtmak için getirilen Kemal Derviş'in reel sektörü ayağa kaldıracak icraatlarda bulunmadığını ileri sürdü. Bayramoğlu, 60 sanayi ve ticaret odasına 15 soru yöneltilerek yapılan ankette çıkan en önemli sonucun, 'üreten kesimin siyasi kesime güvenmediği ve ekonomik krizin sebebi olarak siyasileri gördüğü' olduğunu belirtti.
19 Eylül 2001 Zaman

Ören yerlerine ilgi yok
Adana'ya yılın ilk 8 ayında gelen yabancı turistler müze ve ören yerlerini gezme yerine sahil kesimini tercih etti.Adana'ya bu yıl gelen turistlerin müze ve ören yerlerine ilgi göstermedikleri, daha çok sahil kesiminde tatil yapmayı uygun buldukları ortaya çıktı.Türkiye'nin bu yıl turizm açısından sevindirici bir yıl yaşadığı basın ve yayım organlarında geniş yer alırken, Adana'da müze ve ören yerlerini ziyaret eden turist sayısında bir önceki yılın aynı dönemine göre azalma olduğu belirtildi. Adana Arkoloji Müzesi yetkililerinden edindiğimiz bilgiye göre, bu yıl müze ve ören yerlerini ziyaret eden turist sayısında geçen yılın aynı ödnemine göre önemli ölçüde azalma oldu.
19 Eylül 2001 Zaman

Yüksek yapılardan vazgeçilecek
Trabzon Belediye Başkanı Asım Aykan, yeni hazırlanan revizyon planı ile ilgili yaptığı açıklamada yüksek yapılardan vazgeçileceği mesajını verdi.Belediye Su Arıtma Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında Trabzon'da ilk imar planının Lambert tarafından 1938 yılında çıkarıldığına dikkat çeken Başkan Aykan, "Lambert o yıllarda şehrin güneye doğru büyümesi gerektiği üzerinde durmuş. Sahillerin korunması, yapılaşmanın yeşili yoketmeden yapılması gereği üzerine tüm çalışmalarını yapmış..."
19 Eylül 2001 Zaman

Tarih Vakfı, tarih dostu olmaya çağırıyor
TARİH VAKFI, 10 yaşını doldurdu. Şimdi, Tarih Vakfı Sizi Tarih Dostu Olmaya Çağrıyor. Tarih çalışmalarına, vakfın yaşamasına katkıda bulunmanız için yapılıyor bu çağrı. Gerçekten de tarihimizi doğru olarak yazmak, öğrenmek ve öğretmek için bu çağrıya katılmak gerekiyor. Tarih Vakfı, 10 yıl içinde, 200'e yakın kitap, 2 ansiklopedi, 4 dergi yayınladı. Çoğu büyük çaplı 20 sergi düzenledi, 25'i aşkın kent tarihi araştırmasını sonuçlandırdı.Tarihin toplumsal, siyasal ve bireysel hayatımızdaki yerinin önemini, bize, yayınladığı eserlerle, açtığı sergilerle kanıtladı. 
19 Eylül 2001 Hürriyet

Çorum Müzesi'nde Hitit başkenti oluşturulacak 
Çorum'da ay sonunda ziyarete açılması planlanan müzede, Hititler'in yaşamı canlandırılacak ve müzeyi gezenlerin kendilerini Hitit başkentinde hissetmeleri sağlanacak.
18 Eylül 2001 Turk.net

Kuşadası'nda yazlıklar tatil köyü oluyor 
Kuşadası'nda sayıları 125 bini bulan ve yılın çok az bir bölümünde kullanılan yazlıkların ekonomiye ve turizme kazandırılması için Kuşadası Belediyesi'nce proje geliştirildiği, buraların tatil köyüne dönüştürülebileceği bildirildi.
18 Eylül 2001 Turk.net

Eylül 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
           01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Etkinlik

Yapı 2001 Ankara 2001 Fuarı

19-23 Eylül 2001
Altınpark EXPo Center, Ankara

Kitap

Jean Nouvel
by Olivier Boissiere
List Price: $27.50
Our Price: $22.00
You Save: $5.50 (20%)
Amazon.com Sales Rank: 74,129
Avg. Customer Rating: 5.0 out of 5 stars

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz