reklam
Dünya Ticaret Merkezi ile ilgili daha fazla bilgi için ...

Haberler
17 Eylül 2001 Pazartesi

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

Ulaştırma Bakanı, metro için devreye girdi
Oktay Vural, Aliağa ile Menderes arasındaki 80 kilometre demiryolu hattının metro standartlarına yükseltilmesi projesine DPT onayı için devreye girdi. İzmir için çalışacağım, İzmir için çalışmaya devam edeceğim. Projenin tüm aşamalarında elimden gelen yardım ve desteği esirgemeyeceğim. İzmir'de ulaşım sorununu büyük oranda çözecek 80 kilometrelik metroya DPT'den onay çıkması için Müsteşar Akın İzmirlioğlu'nun imzası bekleniyor. 
16 Eylül 2001 Yeni Asır

Kent tasarımcılarının Boğaziçi buluşması
Mimar Sinan Üniversitesi tarafından düzenlenen 1. Uluslararası Kentsel Tasarım Buluşması'nda dünyanın dört bir yanından uzmanlar biraraya gelerek deneyimlerini paylaşacak. Katılımcılar üç gün boyunca bir teknede İstanbul Boğazı'yla ilgili atölye çalışması yapacak. Buluşmanın amacı Boğaziçi Araştırma Merkezi'nin temellerini atabilmek. 22-29 Eylül 2001 tarihleri arasında gerçekleştirilecek sempozyumda Boğaz'daki atölye çalışmasının yanısıra sergiler ve kısa metrajlı bir film yarışması da yer alıyor. 
17 Eylül 2001 Hürriyet

Yapı ve Tasarım sektörüne öğrenci yetiştiren okulların kontenjanları 
2001 ÖYS sonuçlarına göre bu sene Türkiye, KKTC ve yurt dışı okullaradaki üniversitelere alınacak öğrenci sayıları belli oldu. Buna göre Mimarlık bölümlerine toplam 1690 öğrenci, Şehir ve Bölge Planlama bölümlerine toplam 417 öğrenci, İç Mimarlık bölümlerine toplam 26 öğrenci, Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümlerine toplam 92 öğrenci ve İnşaat Mühendisliği bölümlerine toplam 3279 öğrenci alınıyor.

Yukarıda toplam rakamları bulunan bölümlerin üniversitelere göre dağımılarını görmek için tıklayın.
15 Eylül 2001 Arkitera

Fikir ve sanat eserlerinin kullanımı 
Fikir ve sanat eserlerinin radyo ve televizyon yayınlarında kullanımına ilişkin usul ve esaslar hakkındaki yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı. Kültür Bakanlığı'nca hazırlanan yönetmelik, fikir ve sanat eserlerinin yayın kuruluşlarınca kullanımı ve kullanımdan kaynaklanan ödemelerin yapılmasına ilişkin usul ve esasları belirliyor.
15 Eylül 2001 Turk.net

Vurulan bölüm yeni restore edilmişti
Bir köşesi tamamen çöken 5 köşeli Pentagon binası 1 milyar dolara (1.5 katrilyon lira) yenilenecek. Askeri kaynaklar, binanın hasarlı tarafının onarılması için yüz milyonlarca dolar harcanması gerektiğini, buna 1994'te başlatılan binanın tümden modernizasyonu çerçevesinde harcanacak 758 milyon dolarlık masrafın eklenmesiyle, toplam faturanın 1 milyar doları aşacağını bildirdiler.
17 Eylül 2001 Milliyet

Winsa’dan fırsat 
Winsa PVC, Pencere, Kapı ve Panjur Sistemleri, ‘Winsa’dan Altın Fırsat’ ismi altında yeni bir satış kampanyası başlattı. Akbank Tüketici Kredisi Desteği ile gerçekleştirilen kampanyada, Winsa ürünleri faizsiz ve peşinatsız 8 ay taksit imkanı veya 12 ay vadeli seçeneklerle tüketiciye ulaşıyor. Kampanya ile ilgili bilgilere, Winsa bayii ve showroomlarından, 0800 261 71 01 nolu ücretsiz danışma hattından veya www.winsa.com.tr internet adresinden ulaşabilirsiniz.
16 Eylül 2001 Türkiye

Saraydaki hazine 
İstanbul’a modern bir müze kazandırmak için uzun süredir çalışmalarda bulunan İstanbul Sanat Müzesi Vakfı, Modern Sanat Müzesi kavramını içeren bir sergi düzenliyor. 
Yaklaşık 1000 metrakare kapalı mekanda ve önündeki açık alanı kapsayacak olan sergi, İstanbul Modern Sanat Müzesi’nin ilk adımlarının olması açısından önem taşıyor. Tomur Atagök ve Yusuf Taktak’ın düzenlediği, Prof. Dr. Adnan Çoker, Bedri Baykam, Levent Çalıkoğlu ve Mehmet Güleryüz’ün danışman olduğu sergide, 20. yy’ın ortalarından günümüze dek çağdaş sanatın Türkiye’de geçirdiği değişim ve gelişim, Türkiye’nin siyasi, ekonomik ve kültürel alanda geçirdiği değişim paralelinde belirli temalar altında ele alınarak yaklaşık 100 sanatçının eserleriyle yansıtılacak. 
16 Eylül 2001 Türkiye

İzmitliler sahille buluştu 
Yıllarca denize hasret yaşayan İzmitliler, sahil düzenlemesi sayesinde denizle buluşmanın keyfini çıkartıyorlar. Uzun yıllar çarpık sanayileşme nedeniyle çöplük haline gelen İzmit Körfezi akılcı yatırımlar sayesinde eski görüntüsüne kavuşmaya başladı. Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen sahil düzenleme çalışmaları peyderpey hizmete girerken bu durum İzmitlileri oldukça memnun ediyor. Demiryolu ile deniz arasında yeralan 3 milyon metrekarelik bir arazideki çalışmaların ilk etabı olan yat limanı ve marinanın büyük ölçüde devreye sokulmasının ardından belediye aynı bölgede yeşil alanlar ve çay bahçelerini de tamamladı. Başiskele’ye kadar 5 kilometrelik bir sahil şeridini kapsayan sahil düzenleme projesinin ilk ayağının büyük ölçüde bitirildiğini belirten Belediye yetkilileri, “Çok yakın bir gelecekte İzmitliler, yıllardır özlemini çektikleri denizle buluşmuş olacaklar. Halen Yat Limanı ve Marina kısmındaki çay bahçeleri ve yeşil alanlar sayesinde binlerce İzmitli rahat bir nefes alma imkanı buldular. İnsanlar sahilde balık tutarak, çay içerek günün stresinden kurtuluyorlar” dediler.
17 Eylül 2001 Türkiye

İstanbul’da su havzalarına koruma
İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), Terkos Baraj Havzası’nın koruma alanında bulunan 24 kaçak binayı yıktığını bildirdi. İSKİ’den yapılan yazılı açıklamada, kurumun, İstanbul’un “can damarları” olan havzaları korumaktaki kararlılığı vurgulanarak, su havzalarına inşa edilen ve içme suyu kaynaklarının kirlenmesine neden olan kaçak yapıların yıkımına devam edildiği belirtildi.
17 Eylül 2001 NTVMSNBC

Çok katlı tabutlar!
Adapazarı'nda orta hasarlı olarak tespit edilen çok katlı binalarda oturmaya izin vermenin, cinayetten tamamen farksız olduğu öne sürüldü.İnşaat Mühendisleri Odası ( İMO) Sakarya Şube Başkanı Ahmet Erdem, depremde hasarlı olarak çıkan ve daha sonra onarılan çok katlı binaların gelecek nesil için birer tabut olacağını belirterek "Çok katlı hasarlı binaların onarımı çok yanlış bir olaydır." dedi.
16 Eylül 2001 Zaman

Noel Baba Kilisesi'nde kazı 
DEMRE'de bulunan St. Nicholas (Noel Baba) Kilisesi'nde kazı çalışmaları başladı. Çalışmalar sırasında kilisenin duvar resimlerinin konservasyon ve onarımının yanı sıra, iki katlı psikoposluk ikametgahı gün ışığına çıkarılacak. Kültür Bakanlığı ve Hacettepe Üniversitesi'nin ortaklaşa gerçekleştirdiği kazı çalışmaları, Prof.Dr.Yıldız Ötüken'in başkanlığında yürütülüyor. Çalışmalara, Hacettepe ve İstanbul üniversiteleri ile Çorum Meslek Yüksekokulu, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencileri de katılıyor.
17 Eylül 2001 Akşam

Antik Myra Tiyatrosu, 35 yıl sonra bakıma alındı 
Antalya'nın Kale (Demre) ilçesinde bulunan Antik Myra Tiyatrosu, 35 yıl aradan sonra bakıma alındı.
15 Eylül 2001 Turk.net

Defineciler, Cenevizli korsanlara ait olduğu sanılan mezarları talan etti 
Kastamonu'nun Cide İlçesi'nde, Cenevizli korsanlara ait olduğu tahmin edilen mezarlıklar, define arayıcıları tarafından talan edildi.
16 Eylül 2001 Turk.net

Eylül 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
           01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Etkinlik

Yapı 2001 Ankara 2001 Fuarı

19-23 Eylül 2001
Altınpark EXPo Center, Ankara

Kitap

Construction Administration : An Architect's Guide to Surviving Information Overload
by Patrick C. Mays, B. J. Novitski (Contributor)
Paperback - 168 pages Bk&Disk edition (February 24, 1997)
Our Price: $75.00
Avg. Customer Rating: 4.5 out of 5 stars

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz