reklam

Haberler
04 Eylül 2001 Salı

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

Camiye camlı rötuş
Kayseri’nin Develi ilçesi’ndeki Aşağı Everek Fatih Camisinin duvarlarındaki Meryem Ana freskleri camla kapatılacak.Restorasyon çalışmaları sırasında fresklerin ortaya çıkması üzerine 3 yıldır ibadet yapılamayan camide sorun, fresklerin iç yüzeyi göstermeyen camlarla kapatılması yoluyla çözüme kavuşturuldu.
04 Eylül 2001 NTVMSNBC

Anıtkabir büyük tehlike atlattı
Anıtkabir, büyük bir tehlikenin eşiğinden döndü. Aslanlı Yol ve Atatürk’ün mezarının bulunduğu mozole 23 Nisan törenlerinde protokolle birlikte çökebilirdi. Çünkü, yolu ve mozoleyi tutan beton direkler tamamen çürümüş. Anıtkabir, korozyon nedeniyle içten içe çürümüş. Anıtkabir’i ayakta tutan beton direkler tamamen bozulmuş. Anıtkabir’deki korozyonu gideren İzomas Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Gürbüz Arıburnu, büyük bir tehlikenin eşiğinden dönüldüğünü belirterek, "Eğer müdahale edilmeseydi Anıtkabir’deki Aslanlı Yol ve Ulu Önder Atatürk’ün mezarının bulunduğu mozole, belki de 23 Nisan 1999’daki törende protokolle birlikte çökebilirdi. 
04 Eylül 2001 Milliyet

Höyüklere yakın koruma
Türkiye Arkeolojik Yerleşmeleri (TAY) Projesi kapsamında, Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yapılan incelemeler, varlığı bilinen höyükler ve benzeri tarihi alanların tahribat ve yok oluşunun envanter çalışmasına dönüştü.TAY Projesi sorumlularından Dr. Gül Pulman, projenin, yayını yapılmış arkeolojik verilerin doğrulanması, höyükler, mağaralar, kaya sığınakları, tümülüsler, düz yerleşmeler, anıtlar ve benzeri yer ve yerleşmelerin son durumunun belgelenmesi ve görsel bir Türkiye arkeolojik arşivinin oluşturulması amacını kapsadığını söyledi.
04 Eylül 2001 NTVMSNBC

 2015 yılında dünyanın yarısı kentte yaşayacak
En geç 6 yıl içinde, tarihte ilk kez dünya nüfusunun yarısından fazlası kentlerde yaşıyor olacak. En büyük kentlerde nüfus yoğunluğu daha çok artacak ve 2015 yılına kadar dünyanın dörtte biri nüfusu 1 milyonu aşan yerleşim yerlerinde yaşıyor olacak. Asya ve Afrika'da gittikçe genişleyen kentler birleşecek. Hızla genişleyen 26 milyonun üzerindeki nüfusuyla ‘‘megapolis’’ Tokyo çok yakında 30 milyona ulaşacak. Pennsylvania Üniversitesi Sosyoloji Profesörü Douglas Massey'e göre, Nijerya'daki Lagos gibi büyüyen devler ve Bombay'ın da aralarında bulunduğu 25 kadar kentin nüfusu, 2015 yılında 20 milyonu aşacak. Bu arada 20'nci yüzyılın başında dünyanın en kalabalık kentlerinden biri olan Londra'nın nüfusu azalan olan tek kent olacağı ve 2015 yılına kadar en kalabalık 30 kent listesinden düşeceği belirtildi. Son 12 ay içinde, çoğunluğu artan gayrımenkul fiyatları yüzünden Londra'yı 230 bin kişinin terk ettiği, 163 bin yeni insanın geldiği bildirildi. 
04 Eylül 2001Milliyet

Otoyola 4 katrilyon lira 
İlk otoyol niteliğindeki Gebze-İzmit Otoyolu’nun hizmete girdiği 1984’ten bu yana Türkiye’deki otoyolların uzunluğu 1.774 kilometreyi bulurken; halen inşası süren 1.092 kilometrelik yol için 4 katrilyon liralık harcama planlanıyor. 17 yılda otoyollar için yapılan toplam harcama tutarı ise 9.3 katrilyon lira. Karayolları Genel Müdürlüğü Otoyolları Dairesi Başkanı Saim Tezel, yaptığı açıklamada, otoyolların devlet yollarına alternatif olarak yapıldığını vurgularken, “Otoyollar standardları yüksek yapılar. Bu nedenle daha konforlu ve hızlı ulaşım sağlamak isteyen sürücüler, devlet yolları yerine otoyolları tercih etmekte ve sonuçta devlet yolları üzerindeki taşıt yoğunluğu ve kaza oranı azalmaktadır” dedi. Tezel, bu yıl 561 trilyon lira harcama yapılması öngörülen otoyol inşaatlarının önündeki darboğazları ise “ödenek yetersizliği ve kamulaştırmanın” oluşturduğuna dikkati çekti.
04 Eylül 2001 Türkiye

Dereyolu müjdesi 
Osmanlı döneminde projesi yapılan Ordu'yu İç Anadolu'ya bağlayacak yol için nihayet adım atıldı. Ordu ilini İç Anadolu Bölgesi'ne bağlayacak olan ve Osmanlı İmparatorluğu döneminde projelendirilmesine rağmen maddi imkansızlık sebebiyle bir türlü yapımı gerçekleşmeyen Dereyolu projesi için Başbakanlık'tan izin çıktı. Buna göre, Mesudiye ilçesine kadar olan 114 kilometrelik Dereyolu projesinin başlangıcı için 20 trilyon liralık ihale açılacak.
04 Eylül 2001 Akşam

Antalya'ya kanalizasyon sistemi yapımı için 338 bin dolar kredi 
Antalya'nın kanalizasyon sisteminin ikinci bölümü olan "Doğu Kanalizasyon Sistemi" için hibe kredi bulunduğu bildirildi.
03 Eylül 2001 Dünya

Fethiye'ye Alman KWF'den 40 milyon mark kredi 
Fethiye Belediyesi ile Alman Kalkınma Bankası (KWF) arasında, kanalizasyon ve arıtma tesisi kredisi anlaşması imzalandı. Kredinin tutarının 40 milyon mark olduğu açıklandı. Fethiye Belediyesi'nde düzenlenen imza törenine, Belediye Başkanı Behçet Saatçı ve Alman Kalkınma Bankası yetkilisi Dr. Uwe Stoll katıldı.
03 Eylül 2001 Dünya

Eylül 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
           01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Ürün Tanıtımı

Öztürk A.Ş.'den Cottorama  
Cottorama'nın tek bir rengi yoktur, hatta aynı renkte iki Cottorama görmek şaşırtıcıdır. Elle yapılmasından dolayı oluşan ton farkı göze hoş gelmekte ve toprağın kendi renginin tonlarından özgün bir renk skalası oluşmaktadır.

Kitap

Design of Wood Structures - ASD
by Donald E. Breyer, Kenneth J. Fridley, Kelly E. Cobeen
Our Price: $69.95
Hardcover - 950 pages 4th edition (February 4, 1999)
Avg. Customer Rating: 4.3 out of 5 stars

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz