Haberler

Haberler

Toplam 248 haber 13 sayfada yayınlanmıştır.
Bu sayfada 221. haberden 240. habere kadar olanlar gösterilmektedir.
Ormanlar ranta mı kurban gitti? (21 Eylül 2007)Yunanistan’da geçen pazar günü yapılan seçimlerden kan kaybederek çıkan Kostas Karamanlis başbakanlığındaki Atina hükümetinin, ülkede geçen haftalarda çıkan orman yangınları nedeniyle küle dönen sit alanı kapsamındaki bölgeleri imara açmayı planladığı iddia edildi.
Katar İkizinin mimarı Kiev'e de imza atıyor (21 Eylül 2007)2 Design, Katar İkizleri olarak bilinen 'Doha Trade Center”dan sonra Ukrayna'nın başkentinin en yüksek binası olacak Kiev Trade Center'i inşa ediyor.
Taksim Sahnesi tarih oldu (21 Eylül 2007)İstanbul Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Osman Wöber, yerine alışveriş merkezi yapılacak olması nedeniyle Taksim Sahnesi'ni tahliye ettiklerini anımsatarak, "Taksim Sahnesi, İstanbul'daki tek orta ölçekli sahneydi, bunun eksikliğini yaşayacağız" dedi.
Balıklı da silbaştan (21 Eylül 2007)Doğanbey projesiyle Türkiye`ye örnek olan Osmangazi Belediyesi, Küçükbalıklı`yı da yıkıp yeniden yapacak. TOKİ`yle anlaşmaya varıldı.
Orkam-Sen: Ormanlar peşkeş çekilecek (21 Eylül 2007)Bir grup hukukçu ile AKP kurmaylarının hazırladığı yeni anayasa taslağına tepkiler sürüyor. KESK'e bağlı Tarım ve Ormancılık Hizmet Kolu Kamu Emekçileri Sendikası (Tarım Orkam-Sen) Genel Başkanı Sezai Kaya, "Hazırlanan anayasa taslağında tarım ve tarımsal nüfus yok sayılıyor. Ormanlarımız yerli ve yabancı sermayenin talanına açılıyor" dedi. Tarım ve tarımdan geçinen nüfus ile ilgili maddelere hiç yer verilmediğini belirten Kaya, "Taslakta ormanlarla ve ormancılığımızla ilgili ise tamamen yağmaya neden olacak düzenlemeler getirilmiştir" diye konuştu. Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yeni anayasa taslağında yer alan 131'inci madde aynen kabul edilirse, devlet ormanları yerli ve yabancı özel girişimcilere işlettirilebilecektir. Ormanları yok edip tarım arazilerine ve yerleşme yerlerine dönüştürenler affedilecektir. Yeni tasarı kabul edilirse bugüne kadar yapılabilen orman sınırlarını belirleme ve tapuya tescil çalışmaları büyük ölçüde geçersizle-şebilecek, mülkiyet kargaşası artabilecek ve bu nedenle de orman sayılan alanların etkili biçimde yönetimi tümüyle olanaksızlaşacak, toplumsal çatışmalar gündeme gelebilecektir. Ayrıca, orman sayılan alanları tarım arazilerine ve yerleşme yerlerine dönüştürme eylemleri özendirilecek, orman yangınları daha da artabilecektir.
Tarih: 21 Eylül 2007 Kaynak: Birgün Yazan: Gülşah Güneş
Otoparkların Rant Geliri Ne Tarihi Eser Ne Doğal Güzellik Dinliyor...: Belediyeden 'tarihi' karar (21 Eylül 2007)İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın, bir ilke daha imza atarak, içinde tarihi eser bulunan ve bu özelliği ile sit alanı ilan edilen bir arsaya, otopark yapılması için onay ruhsatı verdiği ortaya çıktı.
İstanbul'un ulaşım sorunu masaya yatırıldı (21 Eylül 2007)TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi tarafından düzenlenen ve İstanbul kentiçi trafik sıkışıklığı ve çözüm önerilerini geniş kapsamda değerlendirecek, 7. Ulaştırma Kongresi başladı.
Belediyelerin anlayış farkı (21 Eylül 2007)İzmir ve Ankara'daki tarihi havagazı fabrikalarının bugünkü durumları, iki anakent belediyesi arasındaki anlayış farkını açıkça ortaya koyuyor.
AKM: Yakmalı mı, yakmamalı mı? (21 Eylül 2007)Başlığa İstanbul Bienali’nin Atatürk Kültür Merkezi ayağındaki serginin adını taşıdım. Avrupa Kültür Başkenti olmaya aday İstanbul’un en önemli kültür sarayını da kullanan bienal, ister istemez içinde bulunduğu binaya yönelik tavrını da belli ediyor.
Kiev'in en yüksek binası Türklerden (21 Eylül 2007)Ukrayna'nın başkenti Kiev'in en yüksek binası olacak 'Kiev Ticaret Merkezi'ni Türkler inşa edecek. 15 yıldır Ukrayna'da faaliyet gösteren Türk şirketi Mega Teknik tarafından inşa edilecek olan merkezin projesini ise yine Türk mimarlık şirketi 2Design'le Alman partneri Loebermann üstlendi.
Park olacak diye kamulaştı Morgan Stanley’e satıldı (21 Eylül 2007)İki dönem Fenerbahçe’ye Başkanlık da yapan Halit Razi Trak’a ait Bayrampaşa’daki Cicoz Çiftliği, 1980 yılında “yeşil alan” olarak kullanılmak üzere kamulaştırıldı.
"Yeşil" listede Türk kenti yok (21 Eylül 2007)Dünyaca ünlü Readers Digest dergisinin en çevreci ülkeler klasmanında, çevre koruma ve halkının refahına düşkün Finlandiya, İzlanda ve Norveç en 'yeşil' ülkelerin başında yer alırken, Türkiye, ancak 70'inci sırada yer bulabildi. Derginin, en yeşil kentler listesinde, Türk kentleri yer almadı. Liste; hava kalitesi, su, biyoçeşitlilik veya sera etkisine yol açan gaz salınımı gibi çevre ölçütlerinin yanı sıra GSMH, eğitim ve işsizlik oranıyla halkın mutluluk seviyesi gibi kriterler de göz önüne alınarak hazırlandı. 72 şehrin bulunduğu yeşil kentler listesinde, Stockholm ve Oslo ilk iki sırayı aldı, Münih ve Paris bunları izledi. Türkiye'nin Ekvador'la Ürdün arasında 70'inci sırada yer bulabildiği en yeşil ülkeler klasmanında, Avrupa sekiz ülkeyle ilk 10 arasında yer aldı. Avustralya 8'inci, Uruguay 9'uncu sırada yer bulurken, Almanya 21'inci, İngiltere 25'inci oldu. ABD ise 23'üncü sırada yer aldı.
Tarih: 21 Eylül 2007 Kaynak: Radikal
"Kurul, kongre vadisine baskı sonucu onay verdi" (21 Eylül 2007) İstanbul 2 No'lu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun, 'Harbiye Kongre Vadisi Projesi'nin gerçekleştirileceği bölgeyi 'tarihsel ve kentsel sit alanı' ilan etmesine karşın, yeni bir kararla projeye onay vermesi tartışma yarattı. Mimarlar Odası kurulun projeye baskı sonucu karar verdiğini öne sürdü.
Marmaray, Yenikapı'da bazı binaları yıktıracak (21 Eylül 2007)Marmaray Projesi'nin kara tünel geçişleri için Fatih ve Sirkeci'deki bazı binalar yıkılacak. Yenikapı - Yedikule hattında bulunan ve etkileşim zonu içerisinde kalan 525 binadan 100'ü analiz edildi, riskli 2 bina için yıkım kararı alındı.
Galatasaray’ın Seyrantepe’si için TOKİ’den Talu’ya onay (21 Eylül 2007)Toplu Konut İdaresi, (TOKİ) Galatasaray’ın kullanımına sunulmak üzere Seyrantepe’de yapılacak spor kompleksinin ihalesinde en iyi teklifi Eren Talu-Alke İnşaat’a onay verdi.
Suda geri sayım (21 Eylül 2007)Eylül ayında beklenen yağmurlar da gelmedi. Barajlardaki su gün geçtikçe azalıyor. Başkente içme suyu sağlayan barajlardaki doluluk oranı DSİ verilerine göre yüzde 1.7'ye geriledi.
'Büyüme yavaşlar inşaatta durgunluk olur' (21 Eylül 2007)Sabancı Holding CEO'su Dördüncü, otomotiv ve perakendede tüketim düşüşünden sonra inşaatta da yavaşlama işaretleri aldıklarını söyledi.
Eski yapılar Marmaray için engel (21 Eylül 2007)İstanbul'da tarihi yarımadadaki eski yapılar, Marmaray projesinin önündeki en büyük engel. Arkeolojik kazılarla durma noktasına gelen proje, bu kez de tünel güzergahındaki yapılara takıldı. Uzmanlara göre, bu yapıların yıkılması gerekiyor.
Çorlu'ya milyon dolarlık arıtma tesisi (21 Eylül 2007)Tekirdağ'daki fabrikaların atıkları yüzünden can çekişen Çorlu Deresi kirlilikten kurtuluyor. İlçedeki Deri Organize Sanayi Bölgesi'ne 12 milyon dolar yatırımla Avrupa'nın en gelişmiş arıtma tesisi kuruldu.
Vitra Design Müzesi’nde Workshop (21 Eylül 2007)İsviçre orijinli ve sandalye konusunda uzmanlaşmış olan “Vitra International” firması bugün kendi bünyesinde yer alan “Vitra Design Museum” ile birlikte tasarım ve mobilya ilişkisini oldukça başarılı bir şekilde temsil ediyor.
Toplam 248 haber 13 sayfada yayınlanmıştır.
Bu sayfada 221. haberden 240. habere kadar olanlar gösterilmektedir.
Takvim
<<Haziran 2007>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.