Haberler

Başkan Kocaoğlu:Halkapınar Çöp Transfer İstasyonu Arap Deresini Kirletmiyor

Tarih: 25 Temmuz 2006 Kaynak: İzmir Büyükşehir Belediyesi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Arap Deresi’nde yaklaşık 1 aydır görülen kızıl-pembe renk oluşumuna, Halkapınar Çöp Transfer İstasyonu’nun neden olduğu şeklindeki düşüncenin yanlış olduğunu belirtti. Arap Deresi’nde incelemelerde bulunan Başkan Aziz Kocaoğlu, daha önce denize yakın kısımda olan renk değişiminin, içerilere doğru yayılmasının yeni bir durum olduğunu söyledi. Kirletici kaynağın veya kişilerin bulunması için çalışmaların sürdüğünü kaydeden Başkan Aziz Kocaoğlu, “Halkapınar Çöp Transfer İstasyonu’nun, Arap Deresi’ni kirletmesi diye bir şey söz konusu değil. Buraya belediyelerimizin çöp arabaları geliyor, çöplerini platforma boşaltıyor. Platformun altında da tır dorseleri var. Çöpler yere değmeden Harmandalı Çöp Depolama Alanı’na gidiyor. Dolayısıyla istasyonun Arap Deresi’ni kirletmesi gibi bir durum söz konusu değil” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, derelerin temizliği konusunda çok hassas olduğunu ifade eden Başkan Aziz Kocaoğlu, “Biz bu konuda herkesten daha fazla hassasız. Derelerde yaptığımız çalışmalar belli. 1 aydır bu işin peşindeyiz. Dereleri kirletenleri tespit ettiğimizde gereken işlemleri yapacağız ve İzmir kamuoyuna teşhir edeceğiz. Ne şekilde olursa olsun hiçbir vatandaşımızın, sanayicimizin bu tür kirliliği yapmaya hakkı yok. Bu kentin geleceği olan körfezi kirletmeye yönelik hareketleri kınıyorum” diye konuştu.



Takvim
<<Nisan 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.