Haberler

Otel tartışması tam gaz devam

Tarih: 15 Haziran 2009 Kaynak: Hürriyet Ankara
Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Haziran ayı toplantısının ilk gününde Kızılay'daki gökdelenin otele dönüştürülmesini engelleme talebi ile başlayan tartışma yeni bir boyut kazandı. Meclis'in son gününde Gökçek'le Tanık'ı ilk ayrılığa sürükleyen "Gökdelen" tartışması bir daire başkanının da görevden alınmasına neden oldu.

Kızılay meydanında bulunan ve halk arasında "Gökdelen" olarak bilinen Emek İşhanı, Büyükşehir Belediye Meclisi'nin bir numaralı konusu olmaya devam ediyor. Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'ın otel olmasına sıcak baktığı, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in "şehircilik cinayeti olur" diyerek karşı çıktığı "Gökdelen"in daha ne olacağı bilinmeden bir kelle aldı.

Yeni bir boyut kazandı
Hafta başında yapılan ilk Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında "Gökdelen"in otele dönüştürülmesinin engellenmesi talebi ile başlayan tartışma yeni bir boyut kazandı. Gökçek'le Tanık'ı ilk ayrılığa sürükleyen "Gökdelen" tartışması bir daire başkanının da görevden alınmasına neden oldu.

Meclis'in ilk gününde Gökçek'in "Kızılay trafiğini felç eder" diyerek karşı çıktığı gökdelenin otele çevrilmesiyle ilgili binanın otel olarak kullanılması durumunda trafik açısından sakınca yaratıp yaratmayacağı konusunda Büyükşehir Belediyesi Trafik Dairesi Başkanlığı'ndan görüş istediklerini ifade eden Tanık, herhangi bir sakınca yaratmayacağı görüşünü aldıklarını söyledi.

Başkanı görevden aldı
Tanık'ın kürsüden belgeyi göstermesi üzerine, görüşün altında kimin imzası olduğunu soran Gökçek, otelin trafik açısından sorun yaratmayacağını söyleyen bir kişinin trafikten anlamasının mümkün olmadığını belirterek "Buradan her gün yüz binlerce araç geçiyor. Bu görüşü hayretle karşıladım. Bu nedenle de Trafik Daire Başkanı'nı bugün aldım" dedi. Böylece üç yılı aşkın süredir bu görevi yürüten Ender Kaplan "Gökdelen" kurbanı oldu.

Ortada bir yapının bulunduğunu ve bu yapının da atıl halde durmasının yanlış olacağını savunan Tanık, "Bu binanın kör ve ölü olarak durması Ankara'nın aleyhinedir. Ben otel yapımının doğru olacağı yönündeki görüşümü yineliyorum" dedi.

Gökçek, otel yapımının "Şehircilik cinayeti" olacağını ifade ederek, "Burada otele girişi sağlamak için yeni bir cep açılacak. Trafik iyice kilitlenecek. Bu kabullenilemez. Bizim önerimiz binanın yurt olarak kullanılmasıdır. Bina sahibi alt katlarını işyeri olarak kiraya verebilir. Gerekirse üst katlarını belediye olarak satın alıp yurt olarak işletebiliriz" dedi.

Tartışmaların ardından binanın otel olarak kullanılmamasıyla ilgili Meclis kararı oylanırken karar CHP'li üyelerin muhalefetine karşın oy çokluğuyla kabul edildi.

Gökdelen kurbanı oldu

Gökçek otelin trafik açısından sorun yaratmayacağını söyleyen bir kişinin trafikten anlamasının mümkün olmadığını söyleyen Gökçek "Buradan her gün yüz binlerce araç geçiyor. Bu görüşü hayretle karşıladım. Bu nedenle de Trafik Daire Başkanı'nı bugün aldım" dedi. Böylece üç yılı aşkın süredir bu görevi yürüten Ender Kaplan "Gökdelen" kurbanı oldu.

Gökçek'in amblem inadı sürüyor
Büyükşehir Belediyesi'nin önceki oturumunda belediyenin Avrupa Konseyi'nden aldığı bir ödül için konseye yazacağı yazıda "Hangi amblem kullanılacak" sorusuna neden olmuş ve karara "Hukuken geçerli amblemin kullanılması" ibaresi eklenmişti.

Gökçek'in yokluğunda karara eklenen bu ibare Gökçek'in başkanlık yaptığı ilk oturumda çıkarıldı. "Oturumu yönetmediğim toplantıda eski amblemin (Hitit Güneş Kursu) kullanılması gerektiği ifade edilmiş" diyen Gökçek "Böyle bir şey mümkün değildir. O amblem tarihe gömülmüştür" dedi.

Yeni amblemin Temmuz ayı Belediye Meclisi'ne getirileceğinin sinyallerini veren Gökçek, "İnşallah önümüzdeki ay yeni amblemi Meclis'e getireceğiz. Yüzde 100 demiyorum ama muhtemelen gelecektir. Çeşitli çalışmalar yaptırıyoruz. O yüzden 'Hukuken geçerli amblemin kullanılması' yerine 'Meclis toplantısında kabul edilecek amblemin kullanılması' ibaresinin eklenmesini teklif ediyorum" dedi.

CHP'lilerin itirazına karşın Gökçek'in teklifi oy çokluğuyla kabul edildi.

Takvim
<<Nisan 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.