reklam
reklam vermek için tıklayın ...

Haberler
02 Haziran 2001 Cumartesi

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

Yapı denetimi için yasa hazırlığı
Marmara depremi sonrası kontrolsüz ve kalitesiz yapılaşmayı önlemek için hazırlanarak yürürlüğe giren yapı denetimi hakkındaki 595 sayılı kanun hükmünde kararnamenin (KHK) Anayasa Mahkemesi tarafından iptalinin ardından bakanlık kanun taslağı hazırlıyor.Bayındırlık ve İskan Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, 595 sayılı KHK’nin Fazilet Partisi’nin başvurusu üzerine Anayasa Mahkemesi tarafından 26 Mayıs 2001 tarihinde iptal edilmesiyle birlikte inşaat sektöründe belirsizlikler oluştu.
02 Haziran 2001 NTVMSNBC

Metro Maslak Hattında Mutlu son
Taksim-4. Levent Metro Hattı'nın Yenikapı'ya uzatılması çalışmaları kazılarla devam ederken, hattın Maslak'a kadar uzaması için gereken triyaj alanı problemi, güzergah üzerinde bulunan ve emniyet Müdürlüğü'ne ait 65 dönüm arazinin Büyükşehir Belediyesi tarafından 344 konut karşılığı alınmasıyla çözüme kavuştu.
02 Haziran 2001 IBB

İzmir'de uluslararası kentsel tasarım yarışması açıldı
İzmir Limanı yakın çevresindeki Alsancak-Turan bölgesinin kentsel tasarımı İzmir Büyükşehir Belediyesince uluslararası yarışmaya çıkartıldı. Uluslararası Mimarlar Birliği (UIA)’nın onayı ile UNESCO/UIA yarışma kuralları içinde düzenlenen yarışma tek aşamalı olup tüm dünya mimarlarına ve şehir plancılarına açık.
01 Haziran 2001 Arkitera  

595 nolu KHK'nın iptal eden Anayasa Mahkemesi Kararı Resmi Gazetede yayımlandı
Anayasa Mahkemesi,  595 Sayılı Kanun Hükmündeki Kararname’nin tamamını 24 mayıs 2001 tarihinde iptal etti. Mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı da verdi.  Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Haşim Kılıç, KHK’nın beş maddesinin Anayasa’ya aykırı olduğu gerekçesiyle, diğer bütün maddelerinin de uygulanma olanağı kalmadığından, iptal edildiğini belirtti. İptal kararı 26.05.2001 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı ...
31 Mayıs 2001 Arkitera

Yapı denetimi belediyeye veriliyor
Anayasa Mahkemesi'nin yapı denetimi KHK'sini iptal etmesi üzerine, Bayındırlık Bakanlığı, yeni bir yasa taslağı hazırlıyor. Taslakta, yapı denetimi yetkisinin yine belediyelere verilmesi öngörülüyor.Marmara depreminin ardından, kontrolsüz ve kalitesiz yapılaşmayı önlemek amacıyla hazırlanarak yürürlüğe giren Yapı Denetimi hakkındaki 595 sayılı KHK'nin Anayasa Mahkemesi'nce iptalinden sonra, bakanlık kanun taslağı hazırlığına girişti. İlgili kesimlerin görüşleri alınarak hazırlanacak taslağa, iptal edilen KHK'de yer almayan cezai hükümlerin de konması düşünülüyor. Ayrıca, yapı denetimi konusunda yine belediyelere yetki verilmesi de öngörülüyor.
02 Haziran 2001 Finansal Forum

Yaylalarda yapılaşma genelgesi
Trabzon Valisi Adil Yazar, son yıllarda büyük bir problem olan yaylalardaki izinsiz yapılaşmayanın son bulması amacıyla genelge yayınladı.Daha önce çeşitli kanunlarla tahsis edilmiş veya kadimden beri kullanılmakta olan mera, yaylak ve kışlakların yurdun ekonomik ve turistik değerleri olduğuna dikkat çeken Vali Yazar, yayınladığı genelgede şu görüşlere yer verdi: "4342 sayılı mera kanunu hükümleri uyarınca tahsis amacı değiştirilmedikçe, kanunda gösterilenden başka şekilde yararlanılamaz.
02 Haziran 2001 Zaman

Kaynak yaparken kuleyi yaktılar
BOLU'nun Göynük İlçesi'nde 1923 yılında inşa edilen ve ilçenin sembolü olan tarihi Saat Kulesi, belediye ekiplerinin ihmali sonucu kaynak makinesinden sıçrayan kıvılcımlarla çıra gibi yanarak kül oldu. Fatih Sultan Mehmet'in hocası Akşemsettin'in kabrinin bulunduğu Göynük'te 29 Mayıs'taki Fetih Günü kutlaması için, belediye ekipleri tarihi Saat Kulesi'ni de süsledi. İlçenin Cuma Mahallesi, Hasarardı Tepesi'nde kente hákim bir konumda bulunan ve bitişiğinde ahşap evler de olan Saat Kulesi'ndeki süslemeler, önceki gün belediye ekiplerince sökülmek istendi. 
02 Haziran 2001 Hürriyet

Süpermarketlere şehir vergisi geliyor
Sanayi Bakanlığı, kent dışına taşınmayan süpermarketlerden belediyelere aktarılmak üzere vergi almak için çalışma başlattı. Hükümet kent merkezlerinde hizmet veren süpermarketlerden ek vergi almaya hazırlanıyor. Sanayi Bakanı Ahmet Kenan Tanrıkulu, konuya ilişkin tasarı çalışmalarının yürütüldüğünü belirterek, alınacak vergilerin mahalli idareler bütçesine aktarılacağını söyledi. MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Avrupa gezisine katılan Tanrıkulu, kent içinde yeni süpermarketlerin açılmasına izin vermeyeceklerini vurgulayarak, "Bu kararımızda değişiklik olmayacak" dedi. 
02 Haziran 2001Milliyet

Yatağan ölümden döndü
Yatağan Termik Santralı’nda dün bacagazı arıtma filtrelerinin arızalanması üzerine 15 bin 500 nüfuslu ilçede zehir soluyan halk, ölümün eşiğinden döndü. Normalde metreküpte 400 mikrogram olması gereken kükürtdioksit oranı, dün 9 bin 850 mikrograma yükseldi. Havadaki zehir, kabul edilebilir değerin 24.6 katı olunca sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Buna rağmen bazı köylüler ağızlarını kapatarak tarlada çalıştı. Kaymakam Mehmet Okur’un girişimiyle santral devre dışı bırakıldı. Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, iki köyde halkın ‘toplu ölüm’ tehlikesi geçirdiğini bildirdi. Zehirli hava saat 12.30’da çıkan rüzgarla normale döndü.
02 Haziran 2001Milliyet

Büyük petrol firmaları AEF Petroleum Fuarı'nda
İSTANBUL- AEF Petroleum 2001 Fuarı Beylikdüzü TÜYAP Kongre ve Sergi Merkezi'nde açıldı. Konusunda Türkiye'nin tek fuarı olan Petrol- Gaz ve Servis Ekipmanları Fuarları Petroleum, bu sene AEF Petroleum adı altında açıldı. 1997 yılından bu yana Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından desteklenen organizasyon bu seneden itibaren, iki senede bir AEF Automechanika Istanbul ile birlikte organize edilecek. İki fuara bu sene toplam 300'ü aşkın yerli ve yabancı firma katıldı. Fuar, 3 Haziran Pazar günü sona erecek.
01 Haziran 2001 Dünya

Haziran 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
         01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Kitap

The Green Skyscraper : The Basis for Designing Sustainable Intensive Buildings
by Ken Yeang, Kenneth Yeang, Ken Yang
List Price: $29.95
Our Price: $23.96
You Save: $5.99 (20%)
Paperback - 184 pages (January 1, 2000)
Avg. Customer Rating: 3.0 out of 5 stars

Ürün Tanıtımı

Nemetschek'ten D-Board
Aynı bir kağıda kalemle çizermiş gibi, artık kalemin bastırılmasına tepki verebilen bir monitör üzerinde çizim yapacaksınız. Çizim ve tasarımın doğal çalışmasına yeni bir boyut...

Etkinlik

ACSA International Conference 2001 İstanbul

15 - 19 Haziran 2001, İTÜ Taşkışla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz