reklam
reklam vermek için tıklayın ...

Haberler
22 Haziran 2001 Cuma

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

THY'nin kamburu Kurtköy
Türk Hava Yolları (THY), yaklaşık 100 bin dolar zarar ettiği gerekçesiyle ara verdiği ancak 1 Mayıs'tan itibaren tekrar başlattığı Sabiha Gökçen ( Kurtköy) – Esenboğa seferlerinde yolcu azlığı sebebiyle yine hüsrana uğradı. Şirket ikinci kez düzenlediği seferlerde ancak yüzde 21,9'luk doluluk oranına ulaşabildi.Kurtköy'deki seferlerine 29 Ocak tarihinde başlatan THY, 3 Nisan tarihine kadar yaptığı 158 seferden 48'ini yolcu azlığı gerekçesiyle iptal etmek zorunda kaldı. Bu süre içinde yüzde 36,6'lık doluluk oranına ulaşabilen THY, 100 bin dolar zarara uğradığını gerekçe göstererek, 3 Nisan'dan itibaren de uçuşlarını durdurma kararı aldı.
22 Haziran 2001 Zaman

THBB'den Erzurum Beton Sempozyumu
Türkiye Hazır Beton Birliği, 29 Haziran 2001'de, İnşaat Mühendisleri Odası Erzurum Şubesi'nin işbirliğiyle, Erzurum'da, Betonda Kalite ve Beton Uygulamaları konulu bir sempozyum düzenliyor.
THBB'nin bölgedeki üye kuruluşlarından Aşkale Çimento AŞ - Hazır Beton Tesisleri Konferans Salonu'nda düzenlenecek olan sempozyumda, THBB Genel Sekreteri Ferruh Karakule "Dünyada ve Türkiye'de Hazır Beton" , Prof. Dr. Erbil Öztekin ise "Beton Üretimi - Beton Uygulamaları ve Betonda Kalite Denetimi" konulu tebliğler sunacaklar.
22 Haziran 2001 Arkitera

Mimarlar Odası Bursa Şubesi "Cumalıkızık Tarihi En İyi Yaşatan Ev ve Avlu Yarışması"nı gerçekleştirdi
Bursa Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21 tarafından Cumalıkızık Köyü'nün tarihi değerini korumak, yaşatmak ve geleceğe taşımak amacıyla 9-10 Haziran 2001 tarihlerinde düzenlenen 4.CUMALIKIZIK ŞENLİĞİ kapsamında, Mimarlar Odası Bursa Şubesi de "CUMALIKIZIK TARİHİ EN İYİ YAŞATAN EV ve AVLU YARIŞMASI" 'nı gerçekleştirdi.
21 Haziran 2001 Arkitera

Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi'ne göre "İzmir Kentsel Tasarım Fikir Projesi Yarışması" nın ertelenmesi gerekiyor 
Bilindiği gibi, İzmir Limanı gerisinde yer alan bölgede, yaklaşık 550 hektarlık bir alanda, “Kentsel Tasarım Fikir Projesi Yarışması” açılmıştır. Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu konuyla ilgili olarak aşağıdaki noktaları kamuoyunun, ilgili kurum ve kişilerin dikkatine sunmayı görev kabul etmektedir.
21 Haziran 2001 Arkitera

Yapı ve Yaşam 2001'in Ardından
Türkiye' de bir meslek odası tarafından organize edilen, fuar ve kongrenin birlikte ele alındığı, ilk ve tek örnek olan Yapı ve Yaşam Fuar ve Kongresi bu yıl onüçüncü kez gerçekleştirilmiştir. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da geleneksel organizasyonumuz Bursa Uluslararası Fuar Merkezi' nde hayat buldu.
21 Haziran 2001 Arkitera

Proje ve Kontrolluk İşlerinde Uygulanacak Fiyat Artış Oranları Hakkında Tebliğ Resmi Gazetede yayımlandı
Yapı İşleri Genel Müdürlüğü Mimari Proje Dairesi Başkanı'nın bütün ek ödentileri dahil net maaşının sözleşmeye esas yıl dönemi (sözleşme birim fiyatlarının ait olduğu yıl dönemi) ile uygulama yılı dönemine ait miktarları arasındaki artış oranları Bayındırlık ve İskan Bakanlığınca tespit edilmiştir. 
20 Haziran 2001 tarihinde resmi Gazetede yayımlanan tebliği okumak için buraya tıklayın.
21 Haziran 2001 Arkitera

Zorunlu Deprem Sigortası Genel Şartlarında  ve Tarifelerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Genel Şartlar Resmi Gazetede
Hazine Müsteşarlığı tarafından  8/9/2000 tarihliResmi Gazete'de yayımlanan Zorunlu Deprem Sigortası Genel Şartlarının 3 maddesinde, Tarife ve talimatın 7.maddesinde  değişiklik yapılmıştır. Bu değişiklikler 20 Haziran 2001 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Değişen genel şartları görmek için buraya tıklayın, tarife ve talimatları görmek içinde buraya tıklayın
21 Haziran 2001 Arkitera

İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi 5. Ulaştırma Kongresi Sonuç Bildirgesi
İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi tarafından 30-31 Mayıs 1 Haziran 2001 tarihinde düzenlenen, 5. Ulaştırma Kongresi’nin sonuç bildirgesi olarak, aşağıda belirtilen görüşlerin yazılı ve görsel medyaya, meslektaşlarımıza ve ulaştırmayla ilgili tüm yetkililere iletilmesine karar verilmiştir.
22 Haziran 2001 Arkitera

Kocaeli Serbest bölgeye start
İnşaat çalışmalarına başlanan Kocaeli Serbest Bölgesi'nin 2004'de tamamen bitirilmesi planlanıyor. 50 milyon dolarlık projenin ilk etabı ekim ayında tamamlanacak.İzmit'in Yeniköy beldesinde kurulacak Kocaeli Serbest Bölgesi'nin inşaat çalışmalarının başladığı ve ilk etabın ekim ayında tamamlanacağı bildirildi. Kocaeli Serbest Bölgesi AŞ Genel Müdürü Özer Öz, yaptığı açıklamada, kara, deniz ve demiryolu ağları ile Bursa ve İstanbul'un kavşak noktasında kurulacak Kocaeli Serbest Bölgesi'nin birinci etap inşaat çalışmalarına başlandığını söyledi.
22 Haziran 2001 Zaman

Müteahhitlerden güçbirliği
Adana Müteahhitler Birliği'nin yeni yönetimi verdiği kokteylde müteahhitleri biraraya getirdi.Hiltonsa'da Adana Çimento Sanayi'nin sponsorluğunda düzenlenen kokteyle Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Rektör Prof. Dr. Yalçın Kekeç, Defterdar Kemal Sağ, Çağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlhan Yücel ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, inşaat mühendisi ve müteahhitler katıldı. Geçtiğimiz aylarda yeni göreve başlayan Müteahhitler Birliği'nin yeni yönetim kurulunu tam kodrayla katıldığı kokteylin üyeleri arasındaki birlik ve dayanışmayı pekiştirmek amacıyla düzenlendiğini ifade eden Müteahhitler Birliği Başkanı İsmail Babacan, yönetim olarak 22 yeni üyeyi birliğe kazandırdıklarını belirtti.
22 Haziran 2001 Zaman

Zeugma İstanbul'da tanıtılıyor
Gaziantep'in Nizip ilçesi sınırları içinde yer alan antik kent "Zeugma", İstanbul'da Pera Palas otelinde düzenlenen bir törenle tanıtılacak. Buradaki tüm kazı çalışmaları ve çıkarılan eserlerin bir kitaba dönüştürüldüğü belirtildi.Zeugma'daki çalışmaları destekleyen ABD yerleşik Packart Vakfı'nın hazırladığı kitabın basımı tamamlanırken, bu kitap aynı zamanda İstanbul'da tüm basına tanıtılacak. Kitabın tanıtım kokteyli için Gaziantepli gazeteciler uçakla İstanbul'a gitti. Tüm masrafları Kültür Bakanlığı tarafından karşılanan gazetecilerin Zeugma'yı tanıtmada önemli rol oynadıkları için bu tanıtıma onların da katılmasını isteyen Gaziantepli Devlet Bakanı Mustafa Yılmaz, kokteyle bizzat kendisinin de katılacağını belirtti.
22 Haziran 2001 Zaman

Radar kuleleri de sorun oldu
Tehlikeli madde taşıyan tankerlerin tehdidindeki İstanbul ve Çanakkale Boğazları'nın sigortası olarak adlandırılan 'Türk Boğazları Gemi Trafik Yönetim ve Bilgi Sistemi (VTS) kuleleri, kurulacağı yerlerde çevre halkının tepkisine neden oluyor.Çevre örgütlerinin, her biri 36 metre yüksekliğinde ve 3.5 metre çapında olan radar kulelerinin sit alanı içindeki ve yeni inşaat yapılması yasaklanan Boğaziçi'ne dikilmesi dolayısıyla Denizcilik Müsteşarlığı aleyhine açtığı davalar sürerken, çevre halkı da eylemleriyle projeye karşı çıkıyor. İstanbul Boğazı'nda güvenli geçiş sistemi oluşturmak amacıyla Beykoz Kanlıca'da inşaatına başlanan radara, semt sakinleri dün de tepkilerini sürdürdü.
22 Haziran 2001 Radikal

Çimsa'nın ihracat hedefi büyüdü
Çimsa AŞ Genel Müdürü Yılmaz Külcü, yıllık 1 milyon 100 bin tonluk üretim kapasitesiyle dünyanın en büyük beyaz çimento üreticileri arasında yer alan tesislerden bu yıl 60 milyon dolarlık ihracat hedeflediklerini söyledi.Geçtiğimiz yıl 47 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini hatırlatan Külcü,şu bilgileri verdi:"Çimsa, yurtiçindeki beyaz ve gri çimento taleplerini karşılamanın yanısıra, Ortadoğu, Afrika, Avrupa ve Amerika kıtasındaki bir çok ülkeden gelen talepleri de karşılıyor. Beyaz çimentoda, 1 milyon 100 bin tonluk yıllık üretim kapasitesiyle dünyanın en büyük üreticileri arasındayız. Gri çimentoda ise üreatim kapasitemiz yıllık 1 milyon 400 bin tonu alıştı."
21 Haziran 2001 Dünya

İstanbul'a "Mini Türkiye" Parkı
Binlerce yıl çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış ve mimari/sanatsal eserlerini koruyarak günümüze kadar ulaştırmayı başarmış ülkemizin turizm çehresi, Miniaturk-Mini Türkiye Parkı ile yeni bir boyut kazanıyor. Hollanda'daki Madurodam, Avusturya'daki Minumundus, İtalya'daki Mini İtalia örneklerinde olduğu gibi hizmete açılması ile ülke turizmine yönelik önemli bir eksikliği giderecek olan Miniaturk, daha şimdiden herkesi heyecanlandırmaya başladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ali Müfit GÜRTUNA ve çok sayıda resmi davetlinin katılımıyla 30 Haziran Cumartesi saat 11.00'de İstanbul'un gözde mekanlarından biri haline gelmeye başlayan Haliç'te Sütlüce Kültür Merkezi yanında yapılacak temel atma töreni ile Mini Türkiye Parkı inşaatı başlatılacak.
21 Haziran 2001 İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Çimentocuların duayeni vefat etti
Sabancı Holding'de uzun yıllar Çimento Grubu Başkanlığı'nı yapan 68 yaşındaki Ayduk Çelenk vefat etti. Yakalandığı hastalığa yenik düşerek tatilini geçirdiği İzmir Çeşme'de yaşama veda eden Çelenk'in cenazesi, 24 Haziran Pazar günü İzmir Foça Merkez Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından Foça Kabristanı'nda toprağa verilecek. Çelenk, 1956-1967 yılları arasında Türkiye Çimento Sanayi A.Ş'de görev yaptı. Ayduk Çelenk, Akçimento ve Çimsa fabrikalarının kurulmasını sağlayarak 1975'de Akçimento Genel Müdürlüğü görevine getirildi. 1995-1999 yıllarında Türkiye Çimento Müstahsilleri Başkanlığı görevine getirilen Çelenk, 1997-2001 yılları arasında Sabancı Holding Yönetim Kurulu Üyeliği ve Çimento Grubu Başkanlığı görevlerinde bulundu.
21 Haziran 2001 Radikal

Kanlıca Radar Kuleleri yüzünden ayaklandı
Radar kulesinin yapımına karşı çıkan halk "Semtimizi tahrip etmeyin" diye haykırdı. Boğaz'dan tanker geçişini elektronik sistemle kontrol altına almak amacıyla Kanlıca'ya inşa edilen radar kulesi, semt sakinlerini ayaklandırdı. Radar kulesinin Boğaz'ın dokusuna zarar vereceğini savunan bir grup Kanlıca sakini önceki akşam şantiyeye giderek eylem yaptı. İş makinesinin üzerine çıkan semt sakinleri, "Kule istemiyoruz. Kanlıca'nın tahrip edilmesine asla izin vermeyeceğiz" diye haykırdı. Semt halkı eylemlerini tekrarlayacaklarını belirtti.
21 Haziran 2001 Sabah

İstanbul’a kalkan
Yılbaşına kadar İstanbul'un çevresine 150 deprem cihazı yerleştirilecek. Cihazlardan gelen veriler Kandilli'de 24 saat izlenip değerlendirilecek. Ağustos sonundan itibaren İsviçre'den getirtilecek olan 150 deprem uyarı cihazı, özel muhafazaları içinde seçilen, güvenli yerlere yerleştirilecek. Bu cihazlar sayesinde, 7 - 8 saniye öncesinden deprem tespit edilecek ve yüksek gerilim hatları ile yangın tehlikesi bulunan fabrikalarda önlem alınabilecek. Depremden 5 dakika sonra da, nerede ne kadar hasar olduğu belirlenebilecek.
21 Haziran 2001 Milliyet

Haziran 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
         01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Diyaloğun ilk konuğu Nevzat Sayın'dı, 11 Temmuz 2001'de Diyalog bölümümüze konuk olarak soruları yanıtladı.

Nevzat Sayın'ına yönelik soruları ve yanıtlarını okumak için buraya ...

Ürün Tanıtımı

Çanakkale Seramik'ten Havuz Uygulamalarında Akılcı Çözümler
Havuzu çevreleyen zeminlerde hem estetik bir görüntü sağlamak hem de kaymayı önlemek amacıyla, özenle tasarlanmış yer karoları fonksiyonel çözümleri de beraberinde getirmektedir.

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz