reklam
reklam vermek için tıklayın ...

Haberler
12 Haziran 2001 Salı

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

Çimentaş İtalyanlar’ın oldu
İtalyan Cementir Holding, Çimentaş’ın yüzde 56’sını 121.3 milyon dolara satın aldı. Ekonomik kriz, Türk şirketlerinin yabancılarla evliliğini hızlandırıyor. Türk çimento sektöründe yüzde 30 paya sahip olan 51 yıllık Çimentaş artık İtalyanların. Çimentaş’ın yüzde 56.1’i 121.3 milyon dolar bedelle İtalyan Caltagirone Grubu’na bağlı Cementir’a satıldı. Cementir, Çimentaş’ın kalan sermayesi için en fazla 94.9 milyon dolarlık teklif verdiğini açıkladı. Çimentaş’ın halka açıklık oranı yüzde 41 düzeyinde bulunuyor. İtalyan şirket böylece grup içindeki yüzde 15’i halka açık olan Çimbeton’un yüzde 85’ine, Gaz Beton, Çimstone ve Kars Çimento Fabrikası’nın da tamamına sahip oldu.
miliyet
12 Haziran 2001 Milliyet

Şişli'de 'elit' bir gökdelen
İstanbul'da dev gökdelenlere bir yenisi eklendi. Elit Residence'da fiyatları 500 bin dolardan başlayan 60 dairenin 48'i satıldı. İstanbul'un değişen siluetine modern mimarisiyle 140 metrelik bir gökdelen daha eklendi. Şişli'de inşa edilen 40 katlı ve 60 daireli Elit Residence'da, fiyatlar 500 bin dolardan başlıyor. 61 daireden 48'inin satıldığını söyleyen yetkililer son 12 dairenin de kısa bir sürede satılacağını bildiriyor. Elit Residence'ın giriş katı, resepsiyon, büyük bir mağaza, restoran, günlük ihtiyaçlar için bir dükkan, posta, kargo servisleri ve yönetim bölümüne ayrılmış. Zemin katta bir açık teraslı restoran, tenis kortu ve çatı bahçesi gibi sosyal alanlar bulunuyo
11 Haziran 2001 Sabah

Yiğit: 3. köprüyü yapacağız
‘3. köprü için proje hazırlıkları sürüyor’ diyen Karayolları Genel Müdürü kesin konuştu: ‘Mutlaka yapılacak’. Karayolları Genel Müdürü Dinçer Yiğit, Bayındırlık Bakanlığı olarak İstanbul Boğazı'nı "üçüncü kez geçmekte" kararlı olduklarını ama nasıl, nerede ve ne zaman olacağının kesinleşmediğini açıkladı. Arnavutköy Semt Girişimi tarafından önceki gün "Boğaz'ımı sıkmayın" sloganıyla başlatılan protestolar üzerine Milliyet'in sorularını yanıtlayan Yiğit, üçüncü geçiş ile ilgili çalışmaların ön etüt aşamasında olduğunu belirterek, "Her şeyden önce ortaya çıkan proje, bir hükümet kararı gerektirir" dedi. Protestolara anlam veremediklerini ifade eden Yiğit, zaman zaman resmi görüşlerin dışında spekülatif yaklaşımlar ortaya atıldığını savundu. 
12 Haziran 2001 Milliyet

Sabiha Gökçen'e destek sözü
Anadolu yakası belediye başkanları, havalimanının bölgesel sorunlarını çözmek için işbirliği yapacak.. Anadolu yakası Belediye Başkanları, HEAŞ Genel Müdürü Selçuk Kileci'nin daveti üzerine gittikleri Sabiha Gökçen Havalimanı'nda incelemelerde bulundu. Tesisi "mükemmel" olarak niteleyen Başkanlar, havalimanının canlandırılması için gerçekleştirilecek çalışmalara destek olma sözü verdi. Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, "Bölgesel sorunları işbirliği yaparak çözeceğiz" diye konuşurken, Pendik Belediye Başkanı Erol Kaya da, "Yolcu potansiyelinin artması için yerel yönetimlerin düzenlemeler yapması gerekiyor. Güçbirliği yaparak eksiklikleri gidereceğiz" dedi.
11 Haziran 2001 Sabah

İstikbal'den dev yatırım
Türkiye'nin mobilya devi İstikbal Mobilya, Samsun'un Çarşamba ilçesi Dikbıyık Beldesi'ne, 1 trilyon lira harcayarak modern bir tesis kurdu.İstikbal ve Bellona ürünlerini pazarlayan Arı Pazarlama AŞ ve Liman Mobilya AŞ'nin özkaynakları kullanılarak kurulan dev tesiste, kanepe, oturma grubu, yatak odası takımları ve ev tekstilleri bir market misali raflarda sergileniyor. İstikbal ve Bellona bayilerine, çeşit ve renkleri daha görme ve tercih etme imkanı tanıyan sistemde, ürünlerin yüklenmesi de hidrolik araçlarla çok pratik bir şekilde gerçekleştirilebiliyor.
12 Haziran 2001 Zaman

Tarihi mezarlık araştırılıyor
Bitlis'in Güroymak ilçesinde bulunan iki ayrı tarihi mezarlıkta yapılan araştırmada, 711 yıllık mezarlara rastlandı. Akkoyunlu, Selçuklu, İlhanlılar ve diğer Türk boylarına ait olduğu tespit edilen mezarlıkların, koruma altına alınması gerektiği belirtildi.
12 Haziran 2001 Zaman 

Haziran 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
         01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Diyaloğun ilk konuğu Nevzat Sayın'dı, 11 Temmuz 2001'de Diyalog bölümümüze konuk olarak soruları yanıtladı.

Nevzat Sayın'ına yönelik soruları ve yanıtlarını okumak için buraya ...

Ürün Tanıtımı

Era Tasarım'dan OSB Ahşap Panel
Yüksek dayanıklılık, esneklik özelliklerinden ve göz alıcı bir görünüm sağladığından Kronospan OSB panalleri hem yapılarda konstruktif amaçlar hem de dekoratif uygulamalar için ideal bir malzemedir.

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz