reklam
reklam vermek için tıklayın ...

Haberler
30 Haziran 2001
Cumartesi

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

Doğuş Holding Bolu Çimento’ya ortak
Doğuş Holding, Bolu Çimento’nun yüzde 13.27 hissesini, Doğuş Otomotiv Holding ise Tansaş’ın yüzde 7.39’luk hissesini satın aldı. Doğuş Holding, Bolu Çimento’nun sermayesinin yüzde 13.27’sini temsil eden 3.29 milyar adet hisse senedini Capital Growth Fund’dan 7 trilyon 486 milyar liraya satın aldı. Bu arada, Doğuş Otomotiv Holding Tansaş’ın yüzde 7.39 oranındaki hissesini Capital Growth Fund’dan satın aldı.
30 Haziran 2001 NTVMSNBC

Kars Çimento’ya İtalyan ortak
İtalyan çimento üreticisi Caltagirone, Çimentaş aracılığıyla Kars Çimento Fabrikası’na ortak oldu. İtalyan inşaat firması Caltagirone’nun, Çimentaş hisseleri vasıtasıyla Kars Çimento Fabrikası’nın sahibi olacağı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, İtalyan inşaat firması Caltagirone’nun, Çimentaş’ın yüzde 56.1 hissesini satın almasına dönük, 11 Haziran 2001 tarihinde ön anlaşma yapıldı. Geçiş süresi sonrası satış işlemi gerçekleşecek.
30 Haziran 2001 NTVMSNBC

Sadabad Mesire Alanı inşaaatı törenle başlıyor
26 Şubat 1998 tarihinde ihale edilen "Kağıthane-Sa'dabad Mesire Alanı Düzenleme İnşaatı" İşi, AGE-ÇEKDAŞ (Ortak Girişimi) Ltd. Şti.'ne ihale edilmişti. Bu iş kapsamında açılışı yapılmakta olan Sünnet Köprüsü ile Çevre Yolu bağlantısı arasındaki 33.000 m²'lik pilot bölgenin; - Çevre düzenleme ve aydınlatması, - Düzenlenen yeşil alanın su ihtiyacını karşılayacak sulama sistemi, - 750 m²'Iik basketbol sahası,
28 Haziran 2001 İBB

İTÜ'de Konut ve Deprem Y.Lisans Programı 
İstanbul Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından 2001-2002 öğretim yılında yürütülmeye başlanacak olan Konut ve Deprem Tezsiz Yüksek Lisans Programının ön kayıtları 2 Temmuz'da sona eriyor. Ülkemizde bir afet anında, deprem ve konut konusunda yapılan çalışmaların yetersizliği ve bilgi eksikliği dikkate alınarak bu konuda bilgi birikimi sağlamak ve ilgili dallarda uzman yetiştirmek amacı ile açılan program, İTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından yürütülecek . İTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü ve Şehir ve Bölge Planlaması Bölümü Üyelerinin katkıları ile ve TÜBİTAK-İÇTAG Konut Araştırmaları Ünitesi de programa destek olacak. Bilgi için: İTÜ, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Taşkışla, tel: (0212) 245 66 31 - 243 31 81, 
http://atlas.cc.itu.edu.tr/~sosbil/konut1.html
27 Haziran 2001 Arkitera

Akmerkez - Zincirlikuyu bağlantı yolu yapılıyor
11 yıllık çile son buluyor. Başkan Gürtuna'nın bir basın toplantısıyla tanıttığı Nispetiye Caddesi ile Zincirlikuyu Caddesinin kesiştiği Akmerkez mahallinden Levazım Sitesi ve Büyükdere Kavşağını bağlayan 1850 metrelik yolun yapımına başlanıyor. Akmerkez inşaat ruhsatının verilmesi aşamasında, gelecek yıllarda oluşacak trafik yoğunluğunu karşılayabilmek amacıyla, Akmerkez mahallinden Levazım Siteleri yoluna bağlanan 1650 metre uzunluğundaki 4 şeritli bağlantı yolu ve Ulus'a bağlanan 200 metre uzunluğundaki 2 şeritli yolla birlikte toplam 1850 metrelik yolun yapımına ihtiyaç duyulmuştu. Belediye Encümen kararı gereği Akmerkez'den Levazım Sitelerine kadar olan 1480 metrelik yolun Akmerkez-Etiler Adi Ortaklığı tarafından, kalan kısmın da Büyükşehir Belediyesi'nce yapılması kabul edilmişti.
29 Haziran 2001 İBB

Büyük Kanal Projesi'nde ilk sonuç Çiğli'den alındı...
Körfez'e iyi haber Çiğli ve Egekent'in atık sularını Büyük Kanal Sistemi'ne taşıyacak boru hatları tamamlandı... Sembolik açılış Boru hatlarının açılışı sembolik olarak Çiğli Kaymakamı Mevlüt Kurban ve Çiğli Belediyesi Başkan Vekili Handan Bıçakçılar tarafından yapıldı. İzmir Körfezi'ni kirlilikten kurtaracak Büyük Kanal Projesi'nde, ilk sonuç Çiğli'de alındı. Bundan sonra Çiğli bölgesinin atıklarının yüzde 95'lik kısmının artık Körfez'i kirletmeyerek arıtma tesislerine ulaşacak
30 Haziran 2001 Yeni Asır

53 yıldır gün ışığı bekleyen tarih
4 bin yıllık tarihin gömülü olduğu Kültepe-Kaniş Höyüğü’ndeki kazı çalışmalarını 53 yıldır amansız bir takiple yürüten Prof. Dr. Tahsin Özgüç, bu yazki çalışmalarına 10 Temmuz’da yeniden start verecek. Prof. Özgüç, “Her yıl yaz aylarının gelmesini iple çektim. Türkiye’nin en zengin tarih koleksiyonunun oluşumuna katkım olduğu için son derece mutluyum” diye konuştu.
30 Haziran 2001 Türkiye

Bodrum ne idi ne oldu!..
Bodrum, yalnız eğlenceyi, gece yaşamını sevenlerin bir kıyı ilçesi değildir. Biraz da, büyük kentlerden, gürültüden, patırdıdan, düzensizlikten, yaşama güçlüğünden kaçanların sığındıkları bir barınaktır.
29 Hazirna 2001 Akşam, İzzet Sedes

Bakü - Tiflis- Ceyhan petrol boru hattı inşasına ilgi büyük
Bakü-Tiflis-Ceyhan hampetrol boru hattının Türkiye topraklarında inşa edilmesi planlanan 1,070 kilometrelik kısmının yapımına dönük açılan uluslararası ihaleye, yerli-yabancı çok sayıda firmanın ilgi duyuyor. BOTAŞ Genel Müdürlüğü'nün bir süre önce yaptığı duyuruyla, son başvuru tarihini 17 Ağustos 2001 olarak belirlediği boru hattının inşaatı, pompa istasyonları ile Ceyhan deniz terminali yapımı için açılan ihalede, önseçim dosyası alan firma sayısı 80'e ulaştı. Hazar petrollerini Türkiye üzerinden Avrupa pazarlarına taşıyacak boru hattının yapımı için Botaş Genel Müdürlüğü'ne başvuran çok sayıda yerli ve yabancı firmanın konsorsiyum oluşturma girişimleri ise sürüyor.
27 Haziran 2001 Dünya

Radar kulesine tepki
ÇANAKKALE Boğazı deniz trafiğini kontrol amacıyla tarihi SIT alanı üzerine kurulacak radar kulesine, Çanakkale Turizm ve Tanıtma Derneği karşı çıktı. Dernek Başkanı Ahmet Kaşıkçı, Dardanos Höyüğü'nün SİT alanı olduğunu, buraya inşaat yapmanın tarihe saygısızlık olduğunu söyledi.
29 Hazirna 2001 Akşam

Nevşehir'deki 'Derinkuyu Yeraltı Şehri', kanalizasyon atıkları yüzünden çökme tehlikesiyle karşı karşıya
Tüf kayalara boşaltılıyor Nevşehir'in Derinkuyu İlçe Belediye Başkanı İbrahim Ertaş, ilçelerinde kanalizasyon şebekesinin bulunmaması nedeniyle atıkların yıllardan beri tüf kayalar arasına boşaltıldığını belirterek, 'Tüf kayalar arasına boşaltılan kanalizasyon atıkları nedeniyle yeraltı şehrinde yer yer aşınmalar ve çökmeler meydana geliyor' dedi.
29 Hazirna 2001 Akşam

Konut Müşteşarlığı ve Hazine arazilerinin satışına tepki artıyor
Türkkonut Genel Başkanı Yılmaz Odabaşı, “İmar yetkisi olmadığı için, Konut Müsteşarlığı, elindeki arsa stoku ile havada kalacak” derken, Tim-Se Başkanı Aygün, arazi satışıyla gecekondulaşmaya dolaylı af geldiğini söyledi. Türkiye S.S. Yapı Kooperatifleri Merkez Birliği (TÜRKKONUT) Genel Başkanı Yılmaz Odabaşı, TBMM’de dün kabul edilen yasa ile kurulan Konut Müsteşarlığı’nın, imar yetkisinin bulunmaması nedeniyle, arsa üretimi konusunda etkin bir işlev yerine getiremeyeceğini, “kağıt üzerinde kalacağını” söyledi.
30 Haziran 2001 NTVMSNBC

Hazine arazileri satışı da tamam
Hazine'ye ait tarım arazilerinin kullananlara satılmasını öngören yasa tasarısı ile Hazineye ait taşınmaz malların değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanunu'nda değişiklik yapılması hakkındaki kanun tasarısı, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Yasaya göre, tapu fazlalıklarının Hazine'ye ait olduğuna ilişkin tapu kayıtlarında şerh bulunan taşınmaz mallardaki fazlalıklar, takdir edilecek bir bedel üzerinden tapu malikine veya mirasçılarına satılabilecek.
30 Haziran 2001 Zaman

Son dakikada imar affı krizi
Hazine arazilerinin satışıyla ilgli tasarıda, imara aykırı binaların affı önerisi tartışma yarattı. Yasanın iptaline neden olacağı gerekçesiyle öneriden vazgeçildi. Genel Kurul’da görüşülen Hazine arazilerinin satışına ilişkin tasarıya "belli bir ceza karşılığında imara aykırı binaların affı" da eklenmek istendi. Anayasa Mahkemesi’nin iptali olasılığını aşacak bir formül bulunamayınca tasarıda değişiklik yapılmasından vazgeçildi ve 150 milyar dolar kaynak yaratması beklenen tasarı aynen yasalaştı.
30 Haziran 2001 Milliyet

Haziran 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
         01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Diyaloğun ilk konuğu Nevzat Sayın'dı, 11 Temmuz 2001'de Diyalog bölümümüze konuk olarak soruları yanıtladı.

Nevzat Sayın'ına yönelik soruları ve yanıtlarını okumak için buraya ...

Ürün Tanıtımı

Sayısal Grafik' ten Autodesk Architectural Desktop 3.3 
Model tabanlı tasarım yaklaşımı ve akıllı mimari nesne kullanımı ile tasarım üretkenliğinizi artırıyor ve uygulama paftalarınızın tutarlılığını garantiliyor.

Etkinlik

Livenarch 2001

04-07 Temmuz 2001, KTÜ

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz