reklam
reklam vermek için tıklayın ...

Haberler
04 Haziran 2001 Pazartesi

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

Yatağan skandalı
Sözleşmeye göre, bölgeye zehir saçan Yatağan Termik Santralı'nın açılıp kapanması 30 bin dolar. Üstelik kapalıyken, elektrik üretiyormuş gibi para ödenmesi gerekiyor. Yatağanlıların korkulu rüyası haline gelen termik santral, devir ve işletme sözleşmesi nedeniyle akıl almaz bir para makinesine dönüştü: TEAŞ, çevreyi kirlettiği için Muğla Valiliği tarafından kapatılan santral için, her devreye girişinde 30 bin dolar borçlanıyor.
03 Haziran 2001 Radikal

İzmir'de uluslararası kentsel tasarım yarışması açıldı
İzmir Limanı yakın çevresindeki Alsancak-Turan bölgesinin kentsel tasarımı İzmir Büyükşehir Belediyesince uluslararası yarışmaya çıkartıldı. Uluslararası Mimarlar Birliği (UIA)’nın onayı ile UNESCO/UIA yarışma kuralları içinde düzenlenen yarışma tek aşamalı olup tüm dünya mimarlarına ve şehir plancılarına açık.
01 Haziran 2001 Arkitera  

595 nolu KHK'nın iptal eden Anayasa Mahkemesi Kararı Resmi Gazetede yayımlandı
Anayasa Mahkemesi,  595 Sayılı Kanun Hükmündeki Kararname’nin tamamını 24 mayıs 2001 tarihinde iptal etti. Mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı da verdi.  Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Haşim Kılıç, KHK’nın beş maddesinin Anayasa’ya aykırı olduğu gerekçesiyle, diğer bütün maddelerinin de uygulanma olanağı kalmadığından, iptal edildiğini belirtti. İptal kararı 26.05.2001 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı ...
31 Mayıs 2001 Arkitera

02.06.2001 Cumartesi Tarihli Mimarlar Odası Basın Açıklaması
Yüce yargının yapı denetimi hakkındaki 595 sayılı KHK'yı iptal eden kararını sonuna kadar savunan ve yerinde bulan Mimarlar Odası'na karşı,Denetim Şirketleri ve Bayındırlık-İskan Bakanlığı'nın kimi "siyasi bürokratlarınca" başlatılan çirkin karalama kampanyası bile gösteriyor ki; yapı denetimini özel şirketlere bağlayan anlayış hukuk devleti kültüründen yoksundur ve kamu yararı kavramını da "piyasa çıkarları" önünde engel görmektedirler...
04 Haziran 2001 Arkitera 

Uzman mühendislik
On binlerce mühendislik öğrencisi ve yüz binlerce mühendis tedirgin. Çünkü artık mühendis olmak için mühendislik fakültesini bitirmiş olmak yetmiyor. Tıp mezunlarının olduğu gibi mühendislik fakültesi mezunlarının önünde de artık zorlu bir uzmanlık dönemi var. Aslında Uzman Mühendislik Yasası aylar önce çıktı. Kanun hükmündeki kararname ile yürürlüğü girdiği için ne yeterince TBMM'de tartışıldı ne de kamuoyu bilgilendirildi. Öğrenci ve mesleğin uzağındaki mühendislerden pek çoğunun yeni gelişmeden haberi bile yok.
03 Haziran 2001 Milliyet - Abbas Güçlü

Yapı marketlere yeni rakip
Koçtaş ile İngiliz B&Q firması ortaklığıyla kurulan Koçtaş Kartal Yapı Marketi, hizmete girdi. Kartal Sahilyolu Turgut Özal Bulvarı üzerinde yer alan marketin açılış töreninde konuşan Mustafa Koç, Koç Holding'in kurucusu Vehbi Koç'un ilk kurduğu şirket olan Koçtaş'ın yeni bir kimlikle hizmet vermeye başladığını söyledi.
03 Haziran 2001 Finansal Forum

Kocaeli İnşaat Sektörü
Ard arda gelen iki deprem felaketinin ardından 114 bin konutun oturulamaz hale gelmesiyle ciddi bir yıkım yaşayan Kocaeli, inşaat sektörünün yoğun çabaları sayesinde yaralarını sarıyor.1999 yılında yaşanan 17 Ağustos ve 12 Kasım depremlerinin ardından büyük yaralar alan Kocaeli, yeniden doğuyor. Binlerce can kaybının verildiği depremler, Türk sanayinin merkezi olarak bilinen Kocaeli için sadece yeniden yapılanma sürecinin değil aynı zamanda yeni bir dönemin de başlangıcı.
04 Haziran 2001 Finansal Forum - Özel Ek

Müteahhitlere müjde
Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Yüksek Fen Kurulu Başkanı Hakkı Ustaömer, Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen Yapı Denetim Yasası'nın yerine, iptal edilen yasadaki aksaklıkların da giderildiği yeni bir tasarının hazırlandığını söyledi. Türkiye İnşaat ve Tesisat Müteahhitleri İşveren Sendikası'nın (İNTES) düzenlediği yemekte konuşan Ustaömer, bu tasarının en kısa zamanda TBMM'ye sunularak çıkarılacağını bildirdi. Ustaömer, İhale Yasası'nın en kısa zamanda TBMM'ye sunulacağını belirterek, Fiyat Farkı Kararnamesi'nin de Bakanlar Kurulu'na sevkedilme aşamasında olduğunu söyledi.
03 Haziran 2001 Akşam

Almanlar’dan dev yatırım
Merkezi Hamburg’ta bulunan Türk ortaklı P&T teknoloji şirketi, önümüzdeki 5 yıl içinde, Türkiye’de 1.2 milyar dolarlık yatırım yapmak üzere 8 Türk firması ile sözleşme imzaladı. Başta İspanya, İtalya, Fransa, Yunanistan olmak üzere birçok ülkede rüzgar enerjisi santralları kuran Türk ortaklı Alman P&T teknoloji şirketi, Türkiye’deki yatırımlara da ağırlık vermeye başladı. Yönetim Kurulu Başkanı Jens Peters, yaptığı açıklamada, yaşanan krize rağmen, yatırımlarını geri çekmeye yönelik herhangi bir karar almadıklarını belirterek, Türkiye’nin yaşadığı darboğazı aşacağına inandıklarını söyledi. Peters, “Türkiye son aldığı ekonomik kararlarla cesur adımlar atmıştır. Bu cesur adımlar Avrupalı yatırımcıya da cesaret verecektir. P&T şirketi olarak önümüzdeki 5 yılda Türkiye’ye 1 milyar 200 milyon dolarlık yatırım yapmayı hedefliyoruz” dedi.
04 Haziran 2001 Türkiye 

Haziran 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
         01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Diyaloğun ilk konuğu Nevzat Sayın'dı, 11 Temmuz 2001'de Diyalog bölümümüze konuk olarak soruları yanıtladı.

Nevzat Sayın'ına yönelik soruları ve yanıtlarını okumak için buraya ...

Ürün Tanıtımı

Nemetschek'ten D-Board
Aynı bir kağıda kalemle çizermiş gibi, artık kalemin bastırılmasına tepki verebilen bir monitör üzerinde çizim yapacaksınız. Çizim ve tasarımın doğal çalışmasına yeni bir boyut...

Etkinlik

ACSA International Conference 2001 İstanbul

15 - 19 Haziran 2001, İTÜ Taşkışla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz