reklam
reklam vermek için tıklayın ...

Haberler
23 Haziran 2001 Cumartesi

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

THBB'den Erzurum Beton Sempozyumu
Türkiye Hazır Beton Birliği, 29 Haziran 2001'de, İnşaat Mühendisleri Odası Erzurum Şubesi'nin işbirliğiyle, Erzurum'da, Betonda Kalite ve Beton Uygulamaları konulu bir sempozyum düzenliyor.
THBB'nin bölgedeki üye kuruluşlarından Aşkale Çimento AŞ - Hazır Beton Tesisleri Konferans Salonu'nda düzenlenecek olan sempozyumda, THBB Genel Sekreteri Ferruh Karakule "Dünyada ve Türkiye'de Hazır Beton" , Prof. Dr. Erbil Öztekin ise "Beton Üretimi - Beton Uygulamaları ve Betonda Kalite Denetimi" konulu tebliğler sunacaklar.
22 Haziran 2001 Arkitera

Mimarlar Odası Bursa Şubesi "Cumalıkızık Tarihi En İyi Yaşatan Ev ve Avlu Yarışması"nı gerçekleştirdi
Bursa Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21 tarafından Cumalıkızık Köyü'nün tarihi değerini korumak, yaşatmak ve geleceğe taşımak amacıyla 9-10 Haziran 2001 tarihlerinde düzenlenen 4.CUMALIKIZIK ŞENLİĞİ kapsamında, Mimarlar Odası Bursa Şubesi de "CUMALIKIZIK TARİHİ EN İYİ YAŞATAN EV ve AVLU YARIŞMASI" 'nı gerçekleştirdi.
21 Haziran 2001 Arkitera

İstanbul’un altında eski ‘şehir’ çıktı
İstanbul metrosunun Taksim-Yenikapı hattındaki çalışmaları sırasında, Aksaray bölgesinde bulunan Bizans dönemine ait kalıntılar, çalışmaların Anıtlar Kurulu tarafından durdurulmasına sebep oldu. Eğer, Anıtlar Kurulu bu kalıntıların başka bir yere taşınmasına izin vermezse metro güzergâhının değişimi gündeme gelecek.
23 Haziran 2001 Türkiye

Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi'ne göre "İzmir Kentsel Tasarım Fikir Projesi Yarışması" nın ertelenmesi gerekiyor 
Bilindiği gibi, İzmir Limanı gerisinde yer alan bölgede, yaklaşık 550 hektarlık bir alanda, “Kentsel Tasarım Fikir Projesi Yarışması” açılmıştır. Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu konuyla ilgili olarak aşağıdaki noktaları kamuoyunun, ilgili kurum ve kişilerin dikkatine sunmayı görev kabul etmektedir.
21 Haziran 2001 Arkitera

Yapı ve Yaşam 2001'in Ardından
Türkiye' de bir meslek odası tarafından organize edilen, fuar ve kongrenin birlikte ele alındığı, ilk ve tek örnek olan Yapı ve Yaşam Fuar ve Kongresi bu yıl onüçüncü kez gerçekleştirilmiştir. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da geleneksel organizasyonumuz Bursa Uluslararası Fuar Merkezi' nde hayat buldu.
21 Haziran 2001 Arkitera

Proje ve Kontrolluk İşlerinde Uygulanacak Fiyat Artış Oranları Hakkında Tebliğ Resmi Gazetede yayımlandı
Yapı İşleri Genel Müdürlüğü Mimari Proje Dairesi Başkanı'nın bütün ek ödentileri dahil net maaşının sözleşmeye esas yıl dönemi (sözleşme birim fiyatlarının ait olduğu yıl dönemi) ile uygulama yılı dönemine ait miktarları arasındaki artış oranları Bayındırlık ve İskan Bakanlığınca tespit edilmiştir. 
20 Haziran 2001 tarihinde resmi Gazetede yayımlanan tebliği okumak için buraya tıklayın.
21 Haziran 2001 Arkitera

Zorunlu Deprem Sigortası Genel Şartlarında  ve Tarifelerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Genel Şartlar Resmi Gazetede
Hazine Müsteşarlığı tarafından  8/9/2000 tarihliResmi Gazete'de yayımlanan Zorunlu Deprem Sigortası Genel Şartlarının 3 maddesinde, Tarife ve talimatın 7.maddesinde  değişiklik yapılmıştır. Bu değişiklikler 20 Haziran 2001 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Değişen genel şartları görmek için buraya tıklayın, tarife ve talimatları görmek içinde buraya tıklayın
21 Haziran 2001 Arkitera

İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi 5. Ulaştırma Kongresi Sonuç Bildirgesi
İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi tarafından 30-31 Mayıs 1 Haziran 2001 tarihinde düzenlenen, 5. Ulaştırma Kongresi’nin sonuç bildirgesi olarak, aşağıda belirtilen görüşlerin yazılı ve görsel medyaya, meslektaşlarımıza ve ulaştırmayla ilgili tüm yetkililere iletilmesine karar verilmiştir.
22 Haziran 2001 Arkitera

Arkitera.com’un kullanıcıları arasında düzenlediği 595 Sayılı KHK'nin iptal kararına yönelik anketi sonuçlandı
Ankete katılanların %67'si bu iptal kararını doğru buluyor, %27'si ise yanlış yapıldığını düşünüyor, iptal kararı konusunda fikri olmayanlar ise katılanların sadece %6' sını oluşturuyor. Yazılan görüşlerin büyük bir kısmı 595 sayılı KHK'nin iptali ile inşaat sektöründe oluşacak belirsizliğe karşı duyulan endişeleri taşımaktadır.
23 Haziran 2001 Arkitera

Hazine arazileri satılık
Başbakan Bülent Ecevit, ekonomiye kaynak temin edebilmek için devletin elinde bulunan taşınmaz malların satışa çıkarılacağını açıkladı.Başbakan Bülent Ecevit, oluşturulmakta olan iç kaynak paketi kapsamında, öncelikle devletin sahip olduğu taşınmaz malların değerlendirilmesi üzerinde durulduğunu bildirdi. Ecevit, bu amaçla Hazine'ye ait 1 milyon 200 bin parsel arazinin satışı konusunda özel bir satış sistemi geliştirildiği ve sistemin uygulamaya konulabilmesi için bir yasa tasarısı hazırlandığını bildirdi.
23 Haziran 2001 Zaman

Ege ve Marmara sallandı:5.0
Ege Bölgesi dün 5 büyüklüğünde depremle sallandı. Ege ve Marmara Bölgesi'nde hissedilen depremde, can ve mal kaybı olmadı. Kandilli Rasathanesi'nin merkezini Balıkesir'in Savaştepe ilçesi olarak saptadığı deprem, dün 14.59'da meydana geldi. Deprem, İzmir, Bursa, Manisa, Çanakkale, Kütahya ve Uşak'ı da salladı. Deprem İstanbul'un Avcılar ilçesinde de hissedildi. Deprem, nedeniyle halk uzun bir süre evlerine ve işyerlerine girmedi.
23 Haziran 2001 Radikal
Zeugma'ya 100 milyon dolar
Geçen yıl 5 milyon dolar vererek Zeugma antik kentinin kurtarılmasını sağlayan Hewlett-Packard'ın ikinci kuşak sahiplerinden ve Packard Vakfı kurucularından David Packard, Zeugma'da bundan sonra yapılacak çeşitli çalışmalar ve araştırmalar için 100 milyon dolar verecek. Basında ‘‘Zeugma kaderine terkedildi’’ yolunda haberlerin yoğunlaştığı bir sırada, İstanbul'a temsilcisi arkeolog Richard Hodges'u gönderen Packard Vakfı kurucularından David Pacard, 100 milyon doları 10 yıllık bir süre içersinde vermeyi planlıyor. Packard Vakfı'nın bağışlayacağı 100 milyon doların dağılımı ise şöyle olacak: 
23 Haziran 2001 Hürriyet

Zeugma'ya sıkı koruma
Eşsiz eserlerin ortaya çıkarıldığı Zeugma Antik Kenti'ni, bundan böyle yakınına açılan jandarma karakolu koruyacak Dünyanın dört bir yanından gelen arkeologların yaptıkları kazılarla eşsiz eserlerin ortaya çıkarıldığı Zeugma Antik Kenti'nin güvenliğinin sağlanması için ilk adım atıldı. Antik kenti bundan böyle yakınına açılan jandarma karakolu koruyacak.
22 Haziran 2001 Akşam

Troya'da 130. yıl
Çanakkale'nin Tevfikiye köyündeki dünyaca ünlü Troya örenyerindeki kazı çalışmaları 130. kez başladı. Kazılar lk olarak Alman maceraperest araştırmacı Heinrich Schliemann tarafından 1871 yılında başlatıldı. Daha sonra birçok araştırmacı ve gezgin burayı ziyaret edip hakkında kitaplar yazdı.
22 Haziran 2001 Akşam

Kültür envanteri
Türkiye Kültür Envanteri, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) ile Kültür Bakanlığı işbirliğiyle gerçekleşecek. Türkiye Kültür Sektörü (TÜKSEK) projesi ile birlikte hazırlanacak olan envanterin protokolü Kültür Bakanı İstemihan Talay ve TÜBA Başkanı Prof. Dr. Engin Bermek tarafından imzalandı. ÇALIŞMA için ilk olarak Denizli'nin Buldan ilçesi pilot bölge seçildi. Buldan'a gelecek ekipler, arkeolojik belgeleme, kentsel belgeleme, sözlü-tarihsel belgeleme, etnoğrafik belgeleme ve tescil belgeleme şeklinde çalışmalar yapacak.
22 Haziran 2001 Akşam

Haziran 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
         01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Diyaloğun ilk konuğu Nevzat Sayın'dı, 11 Temmuz 2001'de Diyalog bölümümüze konuk olarak soruları yanıtladı.

Nevzat Sayın'ına yönelik soruları ve yanıtlarını okumak için buraya ...

Ürün Tanıtımı

Nemetschek'ten D-Board
Aynı bir kağıda kalemle çizermiş gibi, artık kalemin bastırılmasına tepki verebilen bir monitör üzerinde çizim yapacaksınız. Çizim ve tasarımın doğal çalışmasına yeni bir boyut...

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz