reklam
reklam vermek için tıklayın ...

Haberler
13 Haziran 2001 Çarşamba

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

Metro kazısına tarihi eser engeli
Aksaray'daki metro çalışması, 28 Nisan 2001'de kazılar sırasında çıkan Osmanlı ve Bizans dönemine ait tarihi eserler dolayısıyla hala yapılamıyor. Durdurulan kazı çalışmaları, Anıtlar Yüksek Kurulu'nun bu konuda vereceği kararı bekliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşımdan sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Dursun Ali Çodur, ‘‘İnşallah Anıtlar Yüksek Kurulu'ndan gelecek yazı, ya da rapor çabuk sonuçlanır, kazı gecikmez’’ dedi. 
13 Haziran 2001 Hürriyet

Küçük Selimiye yıkılıyor
Depremin vurduğu tarihi eser yok olma tehlikesi yaşıyor.. Mimar Sinan'ın baş ustabaşısı Davut Ağa tarafından 400 yıl önce Selimiye Camii'nin kopyası olarak inşa edilen Cerrahpaşa Camii, yıkılma tehlikesi yaşıyor. Depremde kolon, kemer ve kubbelerinde çatlaklar oluşan caminin onarımı için Vakıflar'a başvuran semt sakinleri, ilgililerin eserin yok oluşuna kayıtsız kalmasından yakınıyor. Binanın yanında tuvalet yapımı için açılan çukurun tahribatı daha da artırtırdığını söyleyen semt sakinleri, "Eğer onarım yapalmazsa cami yıkılıp yol olacak" diye yakınıyor. 
12 Haziran 2001 Sabah 

Perili Köşk otel oluyor
Rumelihisarı’nda muhteşem manzaralı şato gibi bir binada kalmak ister misiniz? Bekleyin, ‘Perili Köşk’ yakında otel olacak. İnşa edildiği 1800’lü yılların başından itibaren ilginç yapısıyla, boğazın en gizemli binalarından biri olan Perili Köşk, artık turizme hizmet edecek. Yaklaşık 8 yıldır tarihi yapıyı restore eden bina sahibi Basri Erdoğan’ın 1 yıl sonra hizmete açmayı düşündüğü otelin adı ise ‘Perili Köşk’ olacak.  
13 Haziran 2001 Milliyet

Mimarlar Odası "Kültür Mirasına Duyarlılık ve Mimarlığa Katkı Ödülü"nü Saadettin Tantan'a veriyor
Mimarlar Odası,1994-1999 Dönemi Fatih Belediye Başkanı ve 5 Haziran 2001 günü İçişleri Bakanlığından ayrılan Sadettin Tantan’a TMMOB Mimarlar Odası ve ülkemiz mimarlığı adına “Kültür Mirasına Duyarlılık ve Mimarlığa Katkı Ödülü”
verecektir. Mimarlar Odası Merkez Yönetim Kurulu’nun (MYK) bu konudaki MYK Kararı örneği aşağıda sunulmakta olup, ödül töreni 15 Haziran 2001 Cuma günü İstanbul’da aşağıdaki yer ve saatte yapılacaktır. 
13 Haziran 2001 Arkitera

İnşaat sektöründe "fiyat farkı" sevinci
Hükümet tarafından hazırlanan fiyat farkı kararnamesi Bakanlar Kurulu'nun imzasına açıldı. Kararnameye göre, müteahhitler her ay gerçekleşen enflasyonun yüzde 60'ı ile yüzde 85'i oranında fiyat farkı alacaklar.
11 Haziran 2001 Dünya

Akmerkez - Zincirlikuyu yolu yapılıyor
Akmerkez - Zincirlikuyu Bağlantı Yolunun, Büyükşehir ve Beşiktaş Belediyesi tarafından terkleri ve istimlakları yaptırılarak 11 yıl önce taahhüt edilen 1650 metrelik yol sözleşmesi 12 Haziran 2001 Salı günü saat 13:00’de İDO Yenikapı’da Akmerkez - Etiler Adi Ortaklığı Şirketi ile protokol imzalanarak start almış olacak.
12 Haziran 2001 İBB

İstanbul Konseyi toplandı. İstanbul'da kaçak yapılaşma oranı yüzde 65
İSKİ Genel Müdürü Veysel Eroğlu, İstanbul'da kaçak yapılaşma oranının yüzde 65 olduğunu belirterek, bunun önlenmesi için imar planlarının uygulanması, denetim, kontrol ve cezai müeyyidelerin etkili kılınması gerektiğini söyledi. İstanbul Ticaret Odası'nda gerçekleştirilen İstanbul Konseyi Toplantısı'nda konuşan Eroğlu, İstanbul'da son 50 yıl içinde yapılan her nüfus sayımında yüzde 4.6'lık nüfus artışı olduğunun görüldüğünü, bunun büyük bölümünün de aş ve iş bulmak için yapılan göçlerden kaynaklandığını söyledi. Kaçak yapılaşmanın temel sebeplerinden birinin göçe bağlı hızlı nüfus artışı olduğunu vurgulayan Eroğlu, "İstanbul'un yüzde 65'i kaçak yapılaşmadır.
12 Haziran 2001 Dünya

Almanya'da ilk nükleer santral 2003'de kapanıyor
Almanya'da nükleer enerji kullanımının sona erdiren tarihi anlaşmanın dün akşam imzalanmasının ardından, ilk santralin 2003'te kapanacağı açıklandı. Çevre Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ilk kapanacak santralin Mülheim-Kaerlich'teki nükleer santral olacağı bildirildi. Anlaşmanın dün akşam Başbakan Gerhard Schröder, Çevre Bakanı Jürgen Trittin, Ekonomi Bakanı Werner Müller ile nükleer santral yöneticileri tarafından imzalanmasının ardından, kapatılacağı duyurulan Mülheim-Kaerlich santrali 1975'te inşa edilmişti. Konunun uzmanları ise, nükleer santralinin tamamen kapanmasının 10 yılı bulacağını belirttiler.
13 Haziran 2001 Dünya

Sanko, Çin kliması satacak
Sanko Holding, Akfel grubuyla birlikte Çin’in Haier firmasıyla klima pazarına girdi. Sanko Holding’in yüzde 75 ve Akfel’in yüzde 25 payla ortak olduğu Akfel Pazarlama, 30’dan fazla Haier marka klimayı pazarlayacak. Şirket, iki yıl içinde Gaziantep’te 60 bin adet kapasiteli bir klima fabrikası kuracak. Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, "Mali yapımız güçlü, birçok yabancı firmadan ortaklık teklifi alıyoruz" dedi.
13 Haziran 2001 Milliyet

Kandilli çok acele ediyor
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi'nin önceki günkü Sakız Adası'nda meydana gelen depremin şiddetini 5.7 olarak açıklaması Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'na bağlı Afet İşleri Genel Müdürlüğü'nün tepkisini çekti. Genel Müdür Mustafa Taymaz, kendilerinde Türkiye'nin en büyük ve güçlü istasyonun bulunduğunu ve bu depremin şiddetini 5.5 olarak okuduklarını belirterek, "Farklı büyüklüklerin verilmesi halkı paniğe sevkeder. Kandilli şiddeti açıklamak için acele ediyor" dedi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, bu tip tartışmalara girmeyeceğini belirterek, "Bizim verdiğimiz büyüklükler ve ölçümler yüzey dalgalarına göre alınan sonuçlardır" dedi.
12 Haziran 2001 Sabah

Haziran 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
         01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Diyaloğun ilk konuğu Nevzat Sayın'dı, 11 Temmuz 2001'de Diyalog bölümümüze konuk olarak soruları yanıtladı.

Nevzat Sayın'ına yönelik soruları ve yanıtlarını okumak için buraya ...

Ürün Tanıtımı

Nemetschek'ten D-Board
Aynı bir kağıda kalemle çizermiş gibi, artık kalemin bastırılmasına tepki verebilen bir monitör üzerinde çizim yapacaksınız. Çizim ve tasarımın doğal çalışmasına yeni bir boyut...

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz