reklam
reklam vermek için tıklayın ...

Haberler
26 Haziran 2001 Salı

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

Tuzla'da kültür ve çevre atılımı
Tuzla İlçesi, hafta içerisinde Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülecek olan iki ayrı projeye ev sahipliği yapıyor. Bu projelerden ilki Tuzla Aydınlı yolu üzerinde, içmeler oto sanayi sitesi karşısında temeli atılacak olan Tuzla Kültür Merkezi. projenin hayata geçirilmesiyle birlikte Tuzla, önemli bir Kültür Merkezine sahip olacak. Tuzla Kültür Merkezi inşaatı Temel Atma Töreni 26 Haziran 2001 Salı günü saat 11.30 'da Başkan Gürtuna'nın katılımlarıyla gerçekleşecek.
25 Haziran 2001 İBB

Arkitera.com’un kullanıcıları arasında düzenlediği 595 Sayılı KHK'nin iptal kararına yönelik anketi sonuçlandı
Ankete katılanların %67'si bu iptal kararını doğru buluyor, %27'si ise yanlış yapıldığını düşünüyor, iptal kararı konusunda fikri olmayanlar ise katılanların sadece %6' sını oluşturuyor. Yazılan görüşlerin büyük bir kısmı 595 sayılı KHK'nin iptali ile inşaat sektöründe oluşacak belirsizliğe karşı duyulan endişeleri taşımaktadır.
23 Haziran 2001 Arkitera

Araziler imarlı satılsın
Türkiye Yapı Kooperatifleri Merkez Birliği (TÜRKKONUT) Genel Başkanı Yılmaz Odabaşı, satılacak Hazine arazilerinin imar planlarının yapıldıktan sonra satılmaları halinde en az 5 kat değerleneceklerine dikkat çekti.Odabaşı, satılacak arazilerin öncelikle mücavir alanlar içinde yer alan konut ve sanayi arazilerinin 1/25.000'lik, 1/5.000'lik ve 1/1000'lik imar planları yapıldıktan sonra satışa çıkarılmaları halinde fiyatlarının en az 5 kat artacağını vurguladı. Odabaşı, böylece plansız yapılaşmanın ve gecekondulaşmanın önleneceğinin altını çizdi. 
26 Haziran 2001 Zaman

Güney sallandı: 5.5
Osmaniye'de dün saat 16.28'de meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremde 31 kişi yaralandı. 64 ev ile ilçenin içme suyu şebekesinde hasara yol açan sarsıntı çevredeki birçok ilde hissedildi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü uzmanları, depremin Güney-Güneydoğu Anadolu Fay hattı üzerinde meydana geldiğini, merkezinin Osmaniye'nin 15 kilometre kuzeybatısı olduğunu açıkladı.
26 Haziran 2001 Radikal

Merloni: Krizle yaşamayı öğrendik
Merloni Elettrodomastici Başkanı Guerra, İtalya’nın da Türkiye’ye benzer sıkıntılar atlattığını belirterek, ‘Önemli olan krizle yaşamayı bilmek’ dedi. Yedi yıldır Türkiye pazarında bulunduklarını belirten Merloni Elettrodomestici Yönetim Kurulu Başkanı Andrea Guerra, Türkiye’deki krizin benzerlerini kendi ülkelerinde de yaşadıklarını ancak atlatıldığını belirterek, "Önemli olan krizle yaşamasını bilmek" dedi. Guerra, 2001 yılında Türkiye’de yaşanan ekonomik krizden fazla etkilenmediklerini söyledi. Merloni’nin sürekli yenilenen bir marka olduğunu ve her zaman farklı projelere imza attıklarını vurgulayan Guerra, Türkiye’de ilk kez üç yıl garanti uygulamasını kendilerinin başlattığını da belirtirken, önümüzdeki dönemde ‘Kullandığın kadar öde’ sloganıyla kiralama sistemini uygulayacaklarının da sinyalini verdi.
26 Haziran 2001 Milliyet

Haliç'te mini bir Türkiye kuruluyor
Anadolu'nun en önemli tarihi eserlerinin birer minyatürünün bulunacağı dev parkın temeli cumartesi günü törenle atılacak. İstanbul Haliç'teki Sütlüce Kültür Merkezi'nin hemen yanı başında, tam 45 dönüm arazi üzerinde Türkiye'nin bir modeli inşa ediliyor. Adı; 'Miniaturk - Mini Türkiye Parkı.' Ülkemizin tarihi ve kültürel değerleri ile doğal güzelliklerini gösteren eserlerden birer örneğin yer alacağı 'Miniaturk - Mini Türkiye Parkı'nın temeli, cumartesi günü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna tarafından atılacak.  Altyapı ve zemin etüdü çalışmaları tamamlanan ve toplam 120 eserin yer alacağı parkta, tüm eserler 1 / 25 ölçekli, aslına çok yakın malzemelerle açık hava koşullarına uygun yapılacak. Proje uyarınca, uzmanlar tarafından atölyelerde hazırlanacak minyatür eserlerin bazılarının yapımı 2 - 3 yıl sürecek. Parkın tümünün 2003 yılında bitirilmesi hedefleniyor.
26 Haziran 2001 Milliyet

Galata eski haline dönüyor
İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna’nın içki yasağını kaldırdığı yeni Galata Köprüsü’ndeki dükkanlar ihaleye çıkıyor. Dükkanlar aylık 325 ile 4 bin 400 dolar arasında değişen bedellerle ihale edilecek. Köprü, altındaki dükkanların işletmeye açılmasıyla eski hareketli günlerine dönecek. İSTANBUL Belediyesi, dört ay önce Karayolları ile yaptığı protokolün ardından devraldığı 114 dükkanı gruplar halinde kiralayacak. İlk ihale 3 Temmuz 2001 tarihinde yapılacak. Bu grupta 10 dükkan yer alırken, belirlen aylık muhammen kira bedelleri 325 ile 4 bin 400 dolar arasında değişiyor.
26 Haziran 2001 Milliyet

Borusan Boru internette
Borusan Boru Genel Müdürü Bülent Demircioğlu, yenilenen web sitelerinin tanıtım toplantısında Türkiye'de 18 şubat değerlerine ancak 2002 yılı sonunda dönülebileceğini söyledi. Bu şartlar altında artık herkesin kriz edebiyatını bırakıp, işini yapması gerektiğini vurgulayan Demircioğlu, ‘‘Kaçınılmaz kayıplarını, güçlü olduğun alanlardaki kazanımlarınla telaffi et dönemi başladı. Türkiye'nin içinde bulunduğu krizin en önemli nedeni verimsizliktir’’ diye konuştu. Demircioğlu, şirket olarak bu mantıktan hareket ederek ihracata odaklandıklarının ve böylece krizi atılıma dönüştürdüklerini söyledi. Yılın ilk 6 aylık döneminde ihracatta yüzde 35'ler seviyesinde artış elde ettiklerini söyleyen Demircioğlu, yıl sonunda bu oranının yüzde 45'ler seviyesine çıkmasını öngördüklerini açıkladı.
26 Haziran 2001Hürriyet

Işıkara depremden korunma dersi verdi
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, deprem konusunda eğitmenlik yapacak 15 kişinin düzenlediği tatbikata katıldı. Kadıköy Ataşehir'de İskender Iğdır Eğitim Merkezi'nde AKUT tarafından gerçekleştirilen tatbikat sırasında, Işıkara da salonda bulunan bir masanın altına girdi ve deprem bitene kadar burada bekledi.
25 Haziran 2001Sabah

Ormanı sevdirme kampı
Orman Bakanlığı, İstanbul Valiliği, TEMA ve ÇEKÜL işbirliğiyle ormanların korunması ve geliştirilmesi amacıyla oluşturulan Orman Gönüllüleri Kampları, dün düzenlenen bir törenle açıldı. Eylül ayına kadar birer haftalık 11 dönem halinde sürecek "Orman Gönüllüleri Kampları"nın açılışı nedeniyle Maslak Park Orman'da düzenlenen törende Vali Yardımcısı Bülent Karaçöl, şunları söyledi: "Gençlere orman içinde bu kamp imkanını sağladık. İstedik ki, hem dinlenip, hem ormanı tanısınlar, korusunlar. Onlardan isteğimiz tek bir ağaca bile özen göstersinler."
25 Haziran 2001Sabah

Haziran 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
         01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Diyaloğun ilk konuğu Nevzat Sayın'dı, 11 Temmuz 2001'de Diyalog bölümümüze konuk olarak soruları yanıtladı.

Nevzat Sayın'ına yönelik soruları ve yanıtlarını okumak için buraya ...

Ürün Tanıtımı

Nemetschek'ten D-Board
Aynı bir kağıda kalemle çizermiş gibi, artık kalemin bastırılmasına tepki verebilen bir monitör üzerinde çizim yapacaksınız. Çizim ve tasarımın doğal çalışmasına yeni bir boyut...

Etkinlik

Livenarch 2001

04-07 Temmuz 2001, KTÜ

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz