reklam
reklam vermek için tıklayın ...

Haberler
29 Haziran 2001
Cuma

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

İşte Fenerbahçe Stadı'nın 100 bin dolarlık locaları
Fenerbahçeli taraftarlar, muhteşem bir stada kavuşuyor. Bundan böyle Şükrü Saracoğlu Stadı'nda maç izlemenin keyfi bir başka olacak. Kapasitesi 65 bin kişiye çıkartılan stattaki 56 özel locanın satışı da başladı. 50 ile 100 bin dolar arasındaki süper lüks localarda internet bağlantısından uydu TV yayınlarına, özel asansörden havalandırma sistemine kadar, her şey bulunacak.
29 Haziran 2001 Hürriyet

En güzel mağara
İlk çağlardan bu yana birçok medeniyete beşiklik eden İçel'in Aydıncık İlçesi'nde (Kelenderis), Akdeniz foklarının yaşadığı Sancak Burnu yakınlarında bir mağara keşfedildi. Çobanlarca bulunan mağara 555 metre uzunluğunda. İçinde sarkıt ve dikit, sütun, akma taş, mağara iğnesi türünden damlataşlar bulunan mağaraya 'Aynalıgöl' adı verildi.Maden Tetkik Arama Enstitüsü (MTA) uzmanları tarafından incelenen mağarada genişliği yer yer 100, tavan yüksekliği 18 metreye ulaşan ana galeri dibinde, 140 metre uzunluğunda ve 47 metreye ulaşan derinlikte bir göl de saptandı. Sarp kayalıklar nedeniyle karadan ulaşımı olmayan, denizden 1.5 saatlik tekne yolculuğuyla ulaşılan mağaranın girişi define avcılarının yağmasına karşı demir parmaklıklarla kapatıldı

29 Haziran 2001 Hürriyet

Boğaz’daki fay meğer ölüymüş!
İstanbulluyu huzursuz eden"Boğaz’da aktif fay var" iddiasının, tüp geçit karşıtları tarafından ortaya atıldığı ileri sürüldü. İstanbul Kentiçi Ulaşım Sempozyumu'nda bildirilerini sunacak olan Tahir Öngür, Dr. İnan Ünal ve Oya Özgüven adlı jeologlardan oluşan Çalışma Grubu'nun hazırladığı raporda, "Tartışılanlar doğru ise tüp geçidin yapılacağı alandaki fayların bir ya da daha çok kez deprem üretmiş olmaları gerekir. Mikrodeprem etkinlikleri mutlaka görülür. İstanbul'un dingin sanılan birçok yerinde bile çok sayıda küçük deprem odağı saçılırken, İstanbul grabeni diye tanımlanan alan neden bu kadar hareketsiz?" denildi.
29 Haziran 2001Milliyet

Mimarlar Odası'ndan Basın Açıklaması
Mimarlar Odası konut üretimi ve finansmanında uzman Emlak Bankası'nın yokedilmesine karşı tavır koyan bir basın açıklaması yaptı.
27 Haziran 2001 Arkitera

Mimarlar Odası'ndan hatırlatma
Mimarlar Odası yaşanan ekonomik krizin kaynak sıkıntısını karşılayacağı iddiasıyla oluşturulan "Hazine Arazilerinin Satışı" tasarısı ile ilgili 19 Mart 2001 tarihinde yaptığı yazılı açıklamayı hatırlatarak konu hakkındaki görüşlerini tekrar kamuoyuna duyurdu.
27 Haziran 2001 Arkitera

İTÜ'de Konut ve Deprem Y.Lisans Programı 
İstanbul Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından 2001-2002 öğretim yılında yürütülmeye başlanacak olan Konut ve Deprem Tezsiz Yüksek Lisans Programının ön kayıtları 2 Temmuz'da sona eriyor. Ülkemizde bir afet anında, deprem ve konut konusunda yapılan çalışmaların yetersizliği ve bilgi eksikliği dikkate alınarak bu konuda bilgi birikimi sağlamak ve ilgili dallarda uzman yetiştirmek amacı ile açılan program, İTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından yürütülecek . İTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü ve Şehir ve Bölge Planlaması Bölümü Üyelerinin katkıları ile ve TÜBİTAK-İÇTAG Konut Araştırmaları Ünitesi de programa destek olacak. Bilgi için: İTÜ, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Taşkışla, tel: (0212) 245 66 31 - 243 31 81, 
http://atlas.cc.itu.edu.tr/~sosbil/konut1.html
27 Haziran 2001 Arkitera

Gecekondu affı tamam
Gecekondu affı olarak bilinen Hazine arazilerinin satışa çıkarılmasını öngören yasa tasarısı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi.Tasarıya muhalefet ve iktidar milletvekillerinden de eleştiri geldi. Maliye Bakanı Sümer Oral ise iyi gelir elde edileceğini söyledi.Kamuoyunda ‘gecekondu affı’ olarak algılanan yasa tasarısı, dün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda benimsendi. Komisyon'da dün yapılan görüşmelerde tasarıyı sadece muhalefet değil, bazı iktidar milletvekilleri de eleştirdi. DYP'li Mehmet Dönen, hükümetin kaynak yaratmak için Hazine arazilerini satışa çıkarmasını eleştirdi ve devletin elindeki taşınmazları satamayacağını söyledi. DYP'li Kemal Kabataş, tasarının inanılmaz hedefler içerdiğini öne sürerek, ‘‘Türkiye adeta satılıyor, tasfiye ediliyor’’ dedi.
29 Haziran 2001 Hürriyet

27 günde 150 deprem
Türkiye 17 Ağustos ve 12 Kasım depremlerinin ardından son yaşanan Osmaniye Depremi ile deprem gerçeğini bir kez daha hatırlarken, 1-27 Haziran günlerinde çeşitli bölgelerde 150 deprem kaydedildi. Türkiye yalnızca 2 Haziran'ı depremsiz geçirirken, 11 Haziran günü 18 kez sallandı. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre, 1-27 Haziran günleri arasında Türkiye, 3.0 ile 5.5 büyüklüğündeki depremlerle toplam 150 kez sallandı. En fazla deprem 11 Haziran'da gerçekleşirken, 11 Haziran'da 18, 23 Haziran'da 16 ve 22 Haziran'da 11 sarsıntı yaşandı. 
29 Haziran 2001 Hürriyet

‘İstanbul trafiğinin çözülmesi çok zor’
Ulaşım sistemleri konusunda uzmanlaşmış olan ABD'li Michael Lambert ve David Rubin, İstanbul'da nüfus artışı olmasa bile, otomobil sayısı ve trafik tıkanıklığının artacağını savundu. İstanbul Kent İçi Ulaşım Sempozyumu'nda ortak bir bildiri sunan Michael Lambert ve David Rubin, İstanbullular'ın içini karartacak iddialarda bulundu. İstanbul'un gelecekte yaşayacağı sorunların sadece şehrin hızlı büyümesi ile sınırlı kalmayacağını belirten ABD'li uzmanlar, "Otomobil satın alma, Singapur'da olduğu gibi çok yüksek oranda vergilendirilmediği sürece artacaktır. Bu da trafiği arttıracaktır" görüşünü savundular.
29 Haziran 2001Milliyet

Demirdöküm ihracat hedefini artırdı
Ekonomik krizin bir anlamda fırsat olduğunu, krizde doğru stratejilerle bu nu kullandıklarını söyleyen Demirdöküm Genel Müdürü Melih Batılı, "Bürodan telefonla iş bitirme dönemi bitti" dedi. Krizden bir buçuk yıl önce maliyet düşürücü bir yapılanmaya gittiklerini kaydeden Batılı, bu nedenle sorunlara karşı güçlendiklerini belirtti. İhracatta yaşanan sıkıntıların devalüasyon nedeniyle ortadan kalktığını ve çarkların tersine döndüğünü belirten Batılı, kurun avantajını iyi bir şekilde kullanarak iç talepteki daralmayı ihracatta hedefledikleri 33 milyon dolar rakamını 40 milyon dolara çektiklerini ifade etti. Batılı, "Bu rakama uluşabilmek için yeni bir pazar ve müşteri arıyoruz" dedi. Batılı, ayrıca, Güney Koreli LG Lucy Goldstar firmasıyla temmuz ayında imzalanması beklenen anlaşmanın ardından kanallı klimaları da ürün gamına katacaklarını kaydetti.
29 Haziran 2001Milliyet

Mobilyada bilgisayarlı üretim
Tepe Grubu tarafından Sincan Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulan Türkiye'nin ilk bilgisayar destekli mobilya fabrikası açıldı. Tepe Grubu Murahhas Üyesi Ali Kantur 11 milyon dolar harcanarak yaptıkları fabrikanın mobilyada üretim kapasitelerini 30 milyon dolar artıracağını söyledi. Bu üretim tesisleriyle insanların daha ucuz ve kaliteli mobilya alacaklarını söyleyen Kantur, "Modern teknolojiyi kullanmadan üretim yapan firmaların ürettiği malların maliyeti çok yüksek, son teknoloji kullanarak yaptığımız bu tesisler sayesinde hem Avrupalı rakiplerimizle rekabet gücümüz olacak, hem de vatandaşlarımız daha ucuza kaliteli mobilya alabilecekler.
29 Haziran 2001 Zaman

Bursa Çimento, Ares Çimento’nun çoğunluk hissesini satın aldı
Bursa Çimento, Ares Çimento'nun sermayesinin yüzde 54.98'ine denk gelen 5.49 milyar lira nominal değerli hisse senetlerini satın aldığını açıkladı. Borsa’ya gönderilen şirket açıklamasında, söz konusu hisselerin 349 bin 860 dolar ve 3.75 milyar lira karşılığında satın alındığı belirtildi.
29 Haziran 2001 Dünya Gazetesi

Şanlıurfada kaçak yapılar yıkılıyor
Şanlıurfa Valiliği tarafından Balıklıgöl'deki çevre düzenlemeleri kapsamında kentin tarihi dokusunu bozduğu belirlenen ve bir süre önce istimlak edilen evler bir bir yıkılıyor.Şanlıurfa kalesinin eteğine kurulu bulunan ve bir süre önce Valilik tarafından yaklaşık 500 milyar lira civarında para harcanarak istimlak edilen 52 evin bir kısmının yıkım işlemleri Vali Muzaffer Dilek'in katılımıyla gerçekleştirildi. İnanç turizminin merkezi olan Balıklıgöl'ün görünümü bozan evlerin yıkılarak, Balıklıgöl projesi çerçevesinde yeniden düzenleneceğini belirten Şanlıurfa Valisi Muzaffer Dilek, 52 adet evin istimlak bedelinin yaklaşık 500 milyar lira olduğunu ifade etti.
29 Haziran 2001 Zaman

Oral: İmar affı yok
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Hazine'ye ait taşınmaz malların değerlendirilmesi ve katma değer vergisi kanununda değişiklik yapılması hakkındaki tasarının görüşülmesine başlandı. Maliye Bakanı Sümer Oral, Komisyon'da yaptığı sunuş konuşmasında, tasarıyla Hazine'ye ait taşınmaz malların daha kısa sürede ekonomiye kazandırılması ve Bakanlar Kurulu kararı ile satış kapsamına alınan Hazine'ye ait taşınmazların satış işlemlerine ilişkin usul ve esasları düzenlediğini söyledi. Mevcut yasalara göre 100 metrekare gibi küçük bir Hazine arazisinin satışı için kamu kuruluşları arasında 4-5 ay süreyle yazışma yapıldığını anlatan Oral, getirilen düzenlemenin bu uzun yazışma süresinin önüne geçtiğini vurguladı.
29 Haziran 2001 Dünya Gazetesi

Miniaturk'ün temeli Cumartesi günü atılıyor.
Kültür A.Ş. tarafından yapımı gerçekleştirilecek olan MINIATURK Mini Türkiye Parkı’nın temeli 30 Haziran Cumartesi günü atılıyor. Projenin 2003 yılında hizmete girmesi bekleniyor.Halen yapımı devam eden Sütlüce Kültür Merkezinin yanındaki arazide gerçekleştirilecek olan MINIATURK Projesinin temeli 30 Haziran Cumartesi günü Saat 11.00’de Başkan Ali Müfit Gürtuna’nın da katılacağı bir törenle atılacak.
29 Haziran 2001 istanbul Büyük Şehir Belediyesi

Haziran 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
         01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Diyaloğun ilk konuğu Nevzat Sayın'dı, 11 Temmuz 2001'de Diyalog bölümümüze konuk olarak soruları yanıtladı.

Nevzat Sayın'ına yönelik soruları ve yanıtlarını okumak için buraya ...

Ürün Tanıtımı

Sayısal Grafik' ten Autodesk Architectural Desktop 3.3 
Model tabanlı tasarım yaklaşımı ve akıllı mimari nesne kullanımı ile tasarım üretkenliğinizi artırıyor ve uygulama paftalarınızın tutarlılığını garantiliyor.

Etkinlik

Livenarch 2001

04-07 Temmuz 2001, KTÜ

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz