reklam
reklam vermek için tıklayın ...

Haberler
08 Haziran 2001
Cuma

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

  Alsancak Limanı ile Turan arasında Yepyeni bir kent alanı yaratılacak
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, bölgede uygulanacak projenin kentin kaderini değiştireceğini söyledi Ahmet Piriştina: Tescilli binalara koruma "Bölgede tescillenen binalar korunacak. Bunun dışındaki bölgelere gerekli yapılaşma yoğunluğu verilecek" İzmir Büyükşehir Belediyesi, Alsancak ile Turan arasındaki 550 hektarlık (5.5 milyon metrekare) alanda yeni İzmir'i oluşturacak proje için ilk adımı attı. İlk aşamada uygulanacak projenin belirlenmesi için uluslararası kentsel tasarım yarışması açıldı. Yarışmaya katılacak mimarlar en geç 30 Haziran tarihine kadar Büyükşehir Belediyesi'ne başvuracaklar. Projeler ise en geç 20 Kasım'da teslim edilecek. İzmir'in kaderini etkileyecek proje ise Aralık ayında jüri tarafından belirlenecek.
08 Haziran 2001 Yeni Asır

Galatasaray'ın büyük hayali
Galatasaray, 84 milyon dolarlık stad inşaatı projesi için ilk adımı attı. Galatasaray Spor Kulübü ve Tekfen İnşaat arasında imzalanan anlaşmaya göre '21.yüzyılın Ali Sami Yen'i 23 ayda bitirilecek. Finansman sıkıntısı içinde bulunan Galatasaray'ın, inşaat projesine tam olarak ne zaman başlayacağı ise henüz belli olmadı.
08 Haziran 2001 Finansal Forum

Depremde batan kent
Mısır'da 1200 yıl önce şiddetli bir depremle Akdeniz'in sularına gömülen antik kent Herakleion'da yapılan araştırmalarda çıkarılan değerli pek çok tarihi eser sergilenmeye başlandı. İskenderiye'nin batısında Ebu Kir Körfezi'nde bir teknede sergilenen parçalar arasında en önemlisinin, antik kentin yerini belirleyen ve şimdiye kadar bulunanların en büyüğü olan dev taş yazıt olduğu belirtiliyor.
08 Haziran 2001 Hürriyet

595 Sayılı KHK'nın İptaline Karşı Toplantı
08/06/2001 Cuma günü Bayındırlık ve İskan Bakanlığı İl Müdürlüğü Balmumcu Konferans Salonunda bir  toplantı düzenlenecektir. Bu toplantıda  KHK 595 iptaline karşi uygulanabilecek etkinlik çalışmalarının görüşülecek ve Yapı Denetim Şirketlerinin mevcut işlerinin yürütülmesi, çalışan personelinin durumu tartışılacaktır. Yapı Denetim Kuruluşlarınca düzenlenen bu toplantıya tüm inşaat mühendisleri ve mimarlar davetlidir.
08 Haziran 2001 Arkitera 

İkinci Uluslararası Sempozyum Yeni Binyıl'da Geleneksel Çevreler:ilkeler ve uygulamalar
IAPS-CSBE "Culture and Space in the Built Environment " adlı 'Network`; Amasya Valiliği, Amasya Belediyesi, Çekül Vakfı ve İTÜ Mimarlık Fakültesi ile birlikte, mimarlık, şehircilik, planlama, psikoloji, sosyoloji, antropoloji gibi farklı disiplinlerden ve farklı kültür ve ülkelerden katılımcıları biraraya getirmek amacıyla uluslararası toplantılar dizisinin ikincisini düzenlemektedir.
05 Haziran 2001 Arkitera 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası Mimari Proje Yarışması sonuçlandı.
Birincilik ödülü'nü Murat Tabanlıoğlu'nun aldığı İstanbul Belediyesi Binası yarışmasında, ikincilik ödülünü Öner Özyar ve Oktay Nayman, üçüncülük ödülünü ise Neşet Arolat kazandı. 
06 Haziran 2001 Arkitera

Kadıköy Meydanı - Haydarpaşa - Harem Yakın Çevresi Kentsel Tasarım Proje Yarışması sonuçlandı.
Kazanan projelerin 6 Haziran 2001 tarihinden itibaren Feshane'de izlenebileceği yarışmanın birincilik ödülünü Can Kubin, Selami Demiralp, Zeki K. Ülkenli, Oytun Deliktaş ve Şuayip Çavuşlardan oluşan ekip kazandı. 
06 Haziran 2001 Arkitera

62 hektarlık konut alanı
Manisa Belediyesi Keçiliköy Mahallesi'nde sürdürdüğü zemin etüdü çalışmalarını tamamladı. 62 hektarlık alanın imara elverişli olduğu açıklandı. Belediye Başkanı Adil Aygül, "Keçiliköy mevkiinde bulunan 62 hektar genişliğindeki alanı imara açmak istiyorduk. İmar Planı'na esas olmak üzere jeolojik-jeoteknik etüt yaptırdık. Raporlar, Afet İşleri Genel Müdürlüğü taraından onaylandı. Belediye Meclisi'nde yapacağımız görüşmelerin ardından revizyona gideceğiz" dedi.
08 Haziran 2001 Yeni Asır

Yapı sigortasında '10 trilyon' baş ağrıtacak
Fazilet Partisi'nin başvurusuyla Anayasa Mahkemesi tarafından 26 Mayıs tarihinde iptal edilen 595 Sayılı Yapı Denetimi KHK kapsamında alınan yapı denetimi sigorta bedelleri baş ağrıtacak. Yapı denetim şirketlerinin KHK yürürlükteyken, inşaat sahiplerinden yapı sigortası adı altında aldıkları toplam 10 trilyon olduğu tahmin edilen sigorta bedelinin ne olacağı belli değil. Uzmanlar, yapı sigortası yürürlükte olmadığı için yapı denetim sigortası yaptıran kişilerin mağdur olabileceği uyarısında bulundular.
07 Haziran 2001 Dünya

Haziran 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
         01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Diyaloğun ilk konuğu Nevzat Sayın'dı, 11 Temmuz 2001'de Diyalog bölümümüze konuk olarak soruları yanıtladı.

Nevzat Sayın'ına yönelik soruları ve yanıtlarını okumak için buraya ...

Ürün Tanıtımı

ROCA KALE'den yeni bir ürün MONDO
MONDO, banyoyu gereksiz tüm ayrıntılardan arındırılmış, daha az dekorasyon öğesini yeterli kılan, düzenli ve modern bir mekan olarak tanımlıyor
.

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz