reklam
reklam vermek için tıklayın ...

Haberler
14 Haziran 2001
Perşembe

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

İstanbul’a Champs Elysees
Elmadağ ile Mecidiyeköy arası Paris'in ünlü caddesine benzetilecek. Yıl sonunda bitirilecek düzenlemeler için 5 trilyon lira harcanacak, yolun bir bölümü tek taraflı trafiğe kapatılacak.  İstanbul'un ana güzergâhlarından olan Elmadağ ile Mecidiyeköy arasındaki cadde, yeni düzenlemelerle Paris'in ünlü caddesi Champs Elysees'ye benzetilecek. Yıl sonunda tamamlanacak çalışmalar 5 trilyona mal olacak. Büyükşehir Belediyesi Yapı İşleri Müdürü Yunus Balta, 16 Haziran’da başlanacak projenin Taksim ile Maslak arasını kapsadığını, ancak ilk aşamada Elmadağ - Mecidiyeköy arasındaki yaklaşık 4.6 kilometre uzunluğundaki yolun düzenleneceğini söyledi.
14 Haziran 2001 Milliyet

  Kenti yönetenler İstanbul Konseyi'nde sıkıntı ve çözüm yollarını anlattı
* İstanbul Valisi Erol Çakır: "Olası bir depreme karşı İstanbul'daki bütün kurum ve kuruluşlar kendi imkanları ölçüsünde hazırlık yaptı. Çalışmalarımız aralıksız sürüyor. İstanbul Konseyi'nin sadece afet hazırlıklarının topluca değerlendirildiği bir gündemle toplanmasını öneriyorum."
* İSKİ Genel Müdürü Veysel Eroğlu: "İstanbul'daki binaların yüzde 65'i kaçak yapılaşmadır. Sık sık çıkan imar afları ve kurumlar arasındaki diyalog eksikliği, mahalli idarelerin yetkilerinin yetersizliği, belde belediyelerinin denetimsiz oluşu kaçak yapılaşmayı artırıyor.

13 Haziran 2001 Sabah

Kadıköy Meydanı - Haydarpaşa - Harem Yakın Çevresi Kentsel Tasarım Proje Yarışması Kollokyumu
Yarışmaya katılan projeler Haliç’teki Feshane Binası’nda 6 Hazirandan itibaren sergilenmeye başlamıştır. 15 Haziran'da bitecek sergide, aynı gün 10:00 – 12:00 saatleri arasında kollokyum yapılacaktır.
14 Haziran 2001 Arkitera

Mimarlar Odası "Kültür Mirasına Duyarlılık ve Mimarlığa Katkı Ödülü"nü Saadettin Tantan'a veriyor
Mimarlar Odası,1994-1999 Dönemi Fatih Belediye Başkanı ve 5 Haziran 2001 günü İçişleri Bakanlığından ayrılan Sadettin Tantan’a TMMOB Mimarlar Odası ve ülkemiz mimarlığı adına “Kültür Mirasına Duyarlılık ve Mimarlığa Katkı Ödülü”
verecektir. Mimarlar Odası Merkez Yönetim Kurulu’nun (MYK) bu konudaki MYK Kararı örneği aşağıda sunulmakta olup, ödül töreni 15 Haziran 2001 Cuma günü İstanbul’da yapılacak. 
13 Haziran 2001 Arkitera

Taksim-Mecidiyeköy Arasında Çevre Düzenlemesi
İstanbul’da Elmadağ ile Mecidiyeköy arasında cadde ve çevre düzenlemesini içeren projenin inşaat çalışması, 16 Haziran Cumartesi günü başlayacak. İnşaat nedeniyle yolda kısmı trafik kesintileri uygulanacak.Büyükşehir Belediyesi Yapı İşleri Müdürü Yunus Balta yaptığı açıklamada, söz konusu projenin Taksim ile Maslak arasını kapsadığını, ancak ilk aşamada Elmadağ-Mecidiyeköy arasındaki yaklaşık 4.6 kilometre uzunluğundaki yolun düzenleneceğini söyledi. Projeye ilişkin Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nden (UKOME) karar çıktığını ve okulların kapanacak olması nedeniyle de 16 Haziran’da işe başlayacaklarını anlatan Balta, bu çerçevede ilk etapta Divan Oteli ile Askeri Müze arasındaki yolu kısmen trafiğe kapatıp, tercihli yol ile yolun diğer bölümünü geliş-gidiş olarak trafiğe açık tutacaklarını bildirdi.
13 Haziran 2001 NTVMSNBC

Kanada'dan Prof. Sağlamer'e fahri mimarlık doktorası
Kanada'daki Carleton Üniversitesi İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülsün Sağlamer'e bugün ‘Fahri Mimarlık Doktorası’ verecek. İTÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Prof. Dr. Sağlamer, Carleton Üniversitesi Senatosu'nca belirlenen 10 kişilik komite tarafından, ‘‘Mimarlık ve konut araştırmaları, profesyonellerin eğitilmesi, Yakın ve Ortadoğu'da üniversite yapılanması ile yönetimi, kadınların kişisel gelişimleri ve profesyonel hedeflerinin yükselmesindeki öncü rolü’’ nedeniyle, ‘Fahri Mimarlık Doktorası’ ünvanına layık görüldü.
14 Haziran 2001 Hürriyet

Körfez Geçiş Projesi iptal edildi
Karayolları Genel Müdürlüğü’nce İzmit körfezine kurulması öngörülen Körfez geçişi ve köprü projesinin yapımına yönelik olarak iki yıl önce açılan uluslararası ihale iptal edildi. Karayolları Genel Müdürü Dinçer Yiğit, yaptığı açıklamada, yapımı uzun bir süreden bu yana gündemde bulunan Körfez geçiş projesinin iptal edilmesine ilişkin alınan resmi kararın ilgili fimalara geçtiğimiz günlerde tebliğ edildiğini söyledi. Genel Müdür Dinçer, yaklaşık 3 milyar dolara mal olması planlanan Körfez geçiş projesinin, şimdilik kaydıyla dondurulduğunu ve en son açılan ihaleye en uygun teklifi veren Fransız firma liderliğindeki konsorsiyumun da bir süre önce ihaleden çekildiğini hatırlattı. Yapımı “yap-işlet-devret” sistemine göre inşa edilmesi planlanan İzmit körfez geçiş projesinin bugünkü birim fiyatları ile otoyol-çevre yolları ile 1.3 kilometre uzunluğundaki Körfez geçişi ile birlikte yaklaşık 3 milyar dolara mal olması bekleniyor.
14 Haziran 2001 Türkiye

Özdilek inşaatı sürüyor
Balçova Belediye Başkanı Ali İhsan Ülker, İnciraltı'nda yapımı devam eden alışveriş merkeziyle ilgili yasadışı bir durum olmadığını söyledi. Ülker, inşaatın bulunduğu bölgenin İzmir 1 No'lu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından doğal SİT ilan edildiğini, ancak bölgede derecelendirme yapılmadığı için inşaatın durdurulmasının söz konusu olmadığını belirtti.
14 Haziran 2001 Yeni Asır

Haziran 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
         01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Diyaloğun ilk konuğu Nevzat Sayın'dı, 11 Temmuz 2001'de Diyalog bölümümüze konuk olarak soruları yanıtladı.

Nevzat Sayın'ına yönelik soruları ve yanıtlarını okumak için buraya ...

Ürün Tanıtımı

Weber Markem'den Yepyeni Bir Derz Dolgusu: Derzer Fermacolor Prestij

Canlı ve dekoratif 10 farklı rengiyle mimari çözümler için estetik özgürlük getiren derz dolgusu , yüksek performansı ile de yapılarda uzun ömürlü ve kalıcı uygulamalara olanak sağlıyor.

Etkinlik

ACSA International Conference 2001 İstanbul

15 - 19 Haziran 2001, İTÜ Taşkışla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz