reklam
reklam vermek için tıklayın ...

Haberler
19 Haziran 2001 Salı

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

Depremden kuşkumuz yok
Tübitak Marmara Araştırma Merkezi (MAM) Başkanı Prof. Dr. Naci Görür, Marmara Denizi'ndeki faylanmanın, deniz altında Tekirdağ çukurluğuna kadar devam ettiğinin gözlendiğini bildirdi. Prof. Dr. Görür, düzenlediği basın toplantısında, İtalyan Urania Araştırma Gemisi'nin, 29 Mayıs - 16 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirdiği çalışmaların bulgularını açıkladı. 
19 Haziran 2001 Finansal Forum

Küçükçekmece için dev bir adım atılıyor.
Küçükçekmece Gölü ve Sahillerini kurtarmak için dev bir adım atılıyor... Küçükçekmece Gölü ile Florya-Küçükçekmece Sahilleri temiz ve berrak bir çehreye kavuşuyor... Küçükçekmece Gölü'nün kirlenmesini önleyecek, atıksu girişini engelleyerek Ambarlı-Florya arasındaki güzel sahili temiz, berrak bir çehreye kavuşacak ve 2 Trilyon TL'ye mal olacak olan, "Küçükçekmece Atıksu Deniz Deşarjı İnşaatı" bünyesinde 1600 mm çapında 1050 m uzunluğundaki deşarj borusu denize çekilecek.
19 Haziran 2001 İBB

Mimari proje yarışmaları sonuçlandı
Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası ve Kadıköy Meydanı-Haydarpaşa-Harem Yakın Çevresi Kentsel Tasarım Proje Yarışmaları Neticelendi.
18 Haziran 2001 İBB

Müteahhitlere yeni pazar
Beş yılda, 40.5 milyar Euro’luk altyapı yatırımı yapacak olan İrlandalılar, ‘Türk müteahhitlik firmalarını da aramızda görmek istiyoruz’ diyor. Gelecek beş yıl boyunca Ulusal Kalkınma Planı çerçevesince altyapı projelerine 40.5 milyar Euro harcayacak olan İrlanda, ihalelere girecek inşaat firmalarını bekliyor.  Son 10 yılda yüksek teknoloji yatırımları sayesinde kişi başına milli gelirini 23 bin 500 dolara çıkaran ve ortalama yıllık yüzde 9 büyüme kaydeden ülke, şimdi de başta otoyol inşaatları olmak üzere çeşitli alanlardaki inşaat projeleri için ihaleler açıyor.  İrlanda’nın her çeyrek yıl yayımlanan ‘Ekonomik Bakış’ raporunu hazırlayan ekonomist Danny McCoy, İrlanda’nın gelecek 11 yılda yüzde 12 oranında nüfus artışı beklediğini söyleyerek, "Ülkenin altyapısını hem nüfus artışına hemde Avrupa Birliği standartlarına hazırlamamız gerekiyor. Bu nedenle geniş kapsamlı bir kalkınma planı hazırladık" dedi.
19 Haziran 2001 Milliyet

Ayasofya bir deprem daha kaldıramaz!
İki profesörden ürküten rapor: Tarih boyu birçok kez sarsılan Ayasofya, beklenen İstanbul depreminde yerlebir olacak... Tam 1500 yıllık tarihiyle dünyanın en eski yapıları arasında bulunan ve 800 yıl süreyle dünyanın en büyük binası olan Ayasofya'yı büyük tehlike bekliyor. Türkiye Kültür Bakanlığı ve Amerikan Ulusal Bilim Vakfı'nın finanse ettiği bir proje kapsamında, ABD'nin Princeton Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ahmet Çakmak ve Boğaziçi  Üniversitesi'nden Prof. Mustafa Erdik, Ayasofya ile ilgili araştırmalarını tamamladı. Bu araştırmada, binanın dinamik özellikleri ve olası büyük bir İstanbul depreminden Ayasofya'nın ne oranda hasar göreceği bilgisayar aracılığıyla son teknolojiler de kullanılarak ortaya çıkarıldı. Ve, önlem alınmazsa, Ayasofya'yı bir felaketin beklediği anlaşıldı
19 Haziran 2001 Milliyet

Deprem davalarında suçlu yok
17 Ağustos depreminden sonra açılan 685 davadan 76’sı sonuçlandı. Yargılamada, hüküm giyen müteahhit ve mühendis olmadı. Depremde yıkılan ve ölüm olaylarının yaşandığı binalarla ilgili davalar sürüyor. Adapazarı Adliyesi’nde görülen 685 davadan şimdiye kadar 76 dava sonuçlanırken, bu davalardan yargılananlardan hiçbir müteahhit ya da mühendis hüküm giymedi. Depremde yıkılan binalarda inceleme yapan bilirkişilerin, zeminde hızla sıvılaşma bulunduğu ve deprem öncesi zemin etüt şartı aranmaması yönündeki raporları doğrultusunda mühendis ve müteahhitler hakkında rapor vermesi, davaların beraatle sonuçlanmasına yol açtı.
19 Haziran 2001 Zaman

Görsel tasarımcılar diplomalarını aldı
Bilgi Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü bu yıl ilk mezunlarını verirken, dördüncü sınıf öğrencileri öğrendiklerini sergiledi. Bilgi Atölye 111'de, 15 Haziran'da açılan 'VCD Track No 1: Post Edit' başlıklı sergide, öğrencilerin bitirme projelerinin yanı sıra, web sitesi tasarımları ile iki ve üç boyutlu animasyonları, interaktif multimedya çalışmaları, grafik tasarımı ve video filmlerine kadar çeşitli çalışmalar sergileniyor. 1996-1997 akademik yılında eğitime başlayan İstanbul Bilgi Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı'nın İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin en çok başvuru alan ve hızlı gelişen bölümlerinden olduğu belirtildi. Sergi 7 Temmuz 2001 gününe kadar açık kalacak. Adres: Sıraselviler Cad. No:111 Taksim.
19 Haziran 2001 Radikal

İmralı'da aktif fay
Deprem araştırma gemisi Urania, 12 bin yıl önce bir göl olan Marmara Denizi'nin kıyı çizgisini bulurken, İmralı Fayı'nın aktif olabileceği belirtildi. Tübitak Marmara Araştırma Merkezi (MAM) Başkanı Prof. Dr. Naci Görür, İtalyan Urania araştırma gemisinin Marmara Denizi'nin 12 bin yıllık sahilini bulduğunu belirtirken, İmralı Fayı'ndan aktif sinyal geldi.29 Mayıs-16 Haziran'da Marmara'da yapılan araştırmanın bulgularını dün Prof. Dr. Naci Görür açıkladı. Görür, verilerin tam değerlendirmesinin bir yıl sonra tamamlanabileceğini ifade etti. Altında Türk bilim adamı Namık Çağatay'ın yanı sıra İtalyan Luca Gasparini ve Milene Cormier'in de imzaları bulunan beş maddelik araştırma sonuçları şöyle:
19 Haziran 2001 Radikal

Altın Ambalaj Yarışması'nda 28 firmaya ödül
TSE tarafından bu yıl 14'üncüsü düzenlenen, 33 firmanın 76 ürünü ile katıldığı Altın Ambalaj Yarışması'nda 28 firmanın toplam 52 ürünü ödül almaya hak kazandı. Ödül kazanan ürünler ekim ayında Dünya Ambalaj Teşkilatı (WPO) tarafından İstanbul'da düzenlenecek
18 Haziran 2001 Dünya

Enerji konferansı 19- 21 Haziran'da İstanbul'da
Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), Karadeniz Ekonomik İşbirliği (KEİ) İş Konseyi ve Cambridge Energy Research Associates (CERA) tarafından düzenlenen "Üç Denizin Hikayesi: Dünya Enerjisi ile Bütünleşme" konulu uluslararası enerji konferansı, 19-21 Haziran tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilecek.
18 Haziran 2001 Dünya

Haziran 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
         01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Diyaloğun ilk konuğu Nevzat Sayın'dı, 11 Temmuz 2001'de Diyalog bölümümüze konuk olarak soruları yanıtladı.

Nevzat Sayın'ına yönelik soruları ve yanıtlarını okumak için buraya ...

Ürün Tanıtımı

Çanakkale Seramik'ten Havuz Uygulamalarında Akılcı Çözümler
Havuzu çevreleyen zeminlerde hem estetik bir görüntü sağlamak hem de kaymayı önlemek amacıyla, özenle tasarlanmış yer karoları fonksiyonel çözümleri de beraberinde getirmektedir.

Etkinlik

 "Cumhuriyet'in Mekanları, Zamanları, İnsanları" Doktora  Araştırmaları Sempozyumu
son bildiri yollama tarihi:
15 eylül 2001

sempozyum :
29-30 Kasım 2001,
ODTÜ Mimarlık Bölümü

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz