reklam
reklam vermek için tıklayın ...

Haberler
27 Haziran 2001 Çarşamba

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

Belediye Sarayı'nda onarım sürüyor.
Belediye Sarayının onarım ve güçlendirme inşaatı sürüyor. Onarım çalışmaları nedeniyle belediyenin bir çok birimi geçici olarak değişik yerlerde hizmet veriyor. 2000 yılında ihalesi yapılan işin süresi 300 gün olarak planlandı. 2000 yılında ihalesi yapılan ve süresi 300 gün olarak planlanan İstanbul Belediyesi Merkez Binasının A ve B Bloklarının onarım ve güçlendirme inşaatı devam ediyor.
26 Haziran 2001 İBB

Kondur Kazan
Meclis'e sunulan ve Hazine arazilerinin satışını öngören yasa ile 30 Aralık 2000'den önceki gecekonduların affedilmesi sağlanıyor. TBMM Hazine'ye kaynak yaratacak yasalar için tatil öncesi fazla mesai yapacak. Bu çerçevede Hazine arazilerinin satışını öngören ve yapı denetimini yeniden düzenleyen yasa tasarıları TBMM'ye sunuldu. Hazine arazilerinin satışının kolaylaştırılmasına ilişkin düzenleme, yeni gecekondu affını da öngörüyor.
27 Haziran 2001 Radikal

Arkitera.com’un kullanıcıları arasında düzenlediği 595 Sayılı KHK'nin iptal kararına yönelik anketi sonuçlandı
Ankete katılanların %67'si bu iptal kararını doğru buluyor, %27'si ise yanlış yapıldığını düşünüyor, iptal kararı konusunda fikri olmayanlar ise katılanların sadece %6' sını oluşturuyor. Yazılan görüşlerin büyük bir kısmı 595 sayılı KHK'nin iptali ile inşaat sektöründe oluşacak belirsizliğe karşı duyulan endişeleri taşımaktadır.
23 Haziran 2001 Arkitera

Mimarlar Odası'ndan Basın Açıklaması
Mimarlar Odası konut üretimi ve finansmanında uzman Emlak Bankası'nın yokedilmesine karşı tavır koyan bir basın açıklaması yaptı.
27 Haziran 2001 Arkitera

Mimarlar Odası'ndan hatırlatma
Mimarlar Odası yaşanan ekonomik krizin kaynak sıkıntısını karşılayacağı iddiasıyla oluşturulan "Hazine Arazilerinin Satışı" tasarısı ile ilgili 19 Mart 2001 tarihinde yaptığı yazılı açıklamayı hatırlatarak konu hakkındaki görüşlerini tekrar kamuoyuna duyurdu.
27 Haziran 2001 Arkitera

İTÜ'de Konut ve Deprem Y.Lisans Programı 
İstanbul Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından 2001-2002 öğretim yılında yürütülmeye başlanacak olan Konut ve Deprem Tezsiz Yüksek Lisans Programının ön kayıtları 2 Temmuz'da sona eriyor. Ülkemizde bir afet anında, deprem ve konut konusunda yapılan çalışmaların yetersizliği ve bilgi eksikliği dikkate alınarak bu konuda bilgi birikimi sağlamak ve ilgili dallarda uzman yetiştirmek amacı ile açılan program, İTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından yürütülecek . İTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü ve Şehir ve Bölge Planlaması Bölümü Üyelerinin katkıları ile ve TÜBİTAK-İÇTAG Konut Araştırmaları Ünitesi de programa destek olacak. Bilgi için: İTÜ, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Taşkışla, tel: (0212) 245 66 31 - 243 31 81, http://atlas.cc.itu.edu.tr/~sosbil/konut1.htm
27 Haziran 2001 Arkitera

İmarı yapılırsa değeri artar
Türkiye Yapı Kooperatifleri Merkez Birliği (TÜRKKONUT) Genel Başkanı Yılmaz Odabaşı, iç kaynak yaratabilmek amacıyla Hazine arazilerinin satışa çıkarılmasını memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi. Ancak bu arazilerin imar planlarının yapıldıktan sonra satışa sunulmasını isteyen Odabaşı, böyle bir uygulamayla arazilerin fiyatlarının en az beş kat artacağını söyledi. Bu uygulamanın plansız ve çarpık yapılaşmayı da önleyeceğini belirten Odabaşı şunları söyledi:
26 Haziran 2001 Akşam

Büyük deprem gecikti
Prof. Dr. Ercan, diken üstünde oturan Marmara halkını korkuttu: 6.3 şiddetinde bir deprem her an olabilir. Önlem alınmazsa 30 binin üzerinde kişi hayatını kaybeder
26 Haziran 2001 Akşam

Gürtuna: Arazi komisyoncusu değiliz
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, Hazine arazilerinin satılmasıyla ilgili kanun tasarısını eleştirerek, "Satıştan belediyelere verilecek olan yüzde 5'lik pay az. Biz arazi komisyoncusu değiliz." diye tepki gösterdi. Atıl durumdaki arazilerin belli ölçülerde değerlendiril-mesine taraftar olduklarını belirten Gürtuna, şehir içi alanlarda ilçe ve büyükşehir belediyelerinin, hükümetle ortak envanter ve plan çalışması yapmaları gerektiğini söyledi.
27 Haziran 2001 Zaman

İzmir ve Erzurum'da deprem
İzmir ve Erzurum’da dün akşam saatlerinde hafif ve orta şiddetli depremler meydana geldi. Depremlerde can ve mal kaybının olmadığı açıklandı. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi’nin açıklamasına göre merkez üssü Ege Denizi Karaburun açıkları olan depremin ilki, saat 20.19’da, ikincisi ise saat 20.27’de meydana geldi. Her iki depremin de aletsel büyüklüğü 3.9 olarak kaydedildi. Rasathane, saat 22.28’de merkez üssü Erzurum’un Pasinler ilçesi yakınları olan depremin ise 3.7 büyüklüğünde olduğunu açıkladı.
27 Haziran 2001 NTVMSNBC

Deprem bölgelerinde konut satışı yasak
Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürü Mustafa Taymaz, deprem bölgesinde hak sahiplerine teslim edilen konutların şu anda bir başkasına satışının yapılamayacağını, yapılacak olanların da yasal olmayacağını bildirdi.Taymaz, deprem bölgelerindeki bazı hak sahiplerinin çeşitli nedenlerle konutlarını satışa çıkarmalarına ilişkin haberler üzerine yaptığı açıklamada, böyle bir satışın yasal olmayacağına dikkat çekerek vatandaşları bu konuda duyarlı olmaya çağırdı.
27 Haziran 2001 Zaman

Kıyı yağması serbest
Türkiye Kıyıları 01" adlı konferansta, kumsal işgallerinde kamu kuruluşlarının bile kanunları çiğnemekten çekinmediği vurgulandı. Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) ve Kıyı Alanları Yönetimi Türk Milli Komitesi (KAY) tarafından düzenlenen "Türkiye Kıyıları 01" adlı konferansta, Türkiye'nin Avrupa'dan daha eski kıyı yönetmeliğine sahip olduğu belirtilerek, ancak çıkarılan kanunların kurumlararası koordinasyonsuzluk nedeniyle uygulanmadığı ve yağma yaşandığı ifade edildi.
27 Haziran 2001 Zaman

Daimi depremzede
Ceyhan depreminin üçüncü yıldönümünde 2 bin kişi halen çadırlarda yaşıyor. Nedeni ise Bayındırlık Bakanlığı ile TKİ arasındaki anlaşmazlık. 27 Haziran 1998'de 6.3 büyüklüğündeki depremle sarsılan Ceyhan ve Adana'da yıkımın izleri hâlâ silinemedi... Aileler, Bayındırlık ve İskân Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi (TKİ) arasındaki bürokratik işlemler anlaşmazlığa takıldığı için yeni konutlarına taşınamıyor. Adana'da deprem sonrası yapılan 4 bin afet evinden 2 bin 500'ü hak sahiplerine dağıtıldı. Kalan evlerin bir bölümü ise Emniyet Müdürlüğü'ne tahsis edildi. Ancak Emniyet mensupları bu konutları beğenmeyip başka lojmanlara taşındı ve evler boş kaldı.
27 Haziran 2001 Radikal

Hazine arazilerinin satışına hız
İç kaynak için hazırlanan Hazine arazilerinin satışı Meclis Başkanlığı’na sunuldu. Değer tesbitini kurulacak komisyonlar yapacak. Ödemeler taksitle yapılabiliyor. Dışişleri’nin izniyle yabancılara da satış yapılacak. İç kaynak paketi çerçevesinde hazırlanan ve Hazine’ye ait taşınmaz malların satışını düzenleyen yasa tasarısı, Bakanlar Kurulu’nda imzalandıktan sonra, Meclis Başkanlığı’na sunuldu. Hükümetin Meclis gündeminde öncelik verdiği iç kaynağa ilişkin yasa tasarısı ayrıntılı tasarı Hazine arazilerinin satılmasında mahalli komisyonların kurulmasını öngörüyor. Araziler komisyonların belirlediği bedeller üzerinden satılacak. Tasarıda, yabancı devletlere de doğrudan satış yapılabileceği belirtildi.
27 Haziran 2001 NTVMSNBC

Tuz Gölü'nü İSKİ kurutmuş
Tuzla Gölü'nün sularının kısa sürede tamamen çekilmesi ve bu gelişmenin deprem işareti olarak yorumlanması üzerine paniğe kapılan bölge halkının yüreğine serin sular serpildi. Bu konuda detaylı araştırma yapan TÜDAV'dan (Türk Deniz Araştırmaları Vakfı) İstanbul Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Hüseyin Öztürk ve ekibi, gölü kurutan asıl nedenin "İçmeler fayı" değil, gölün etrafına çekilen kolektörler olduğunu açıkladı. Bu kolektörler ve toprağa gömülen 32 metre derinliğinde beton perdenin, göle yeraltından ve derelerle yeryüzünden su girişini engellediğini belirten Doç. Dr. Hüseyin Öztürk, "Gölü kurutan doğal fay hattı değil, İSKİ fayıdır" dedi.
27 Haziran 2001 Milliyet

Haziran 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
         01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Diyaloğun ilk konuğu Nevzat Sayın'dı, 11 Temmuz 2001'de Diyalog bölümümüze konuk olarak soruları yanıtladı.

Nevzat Sayın'ına yönelik soruları ve yanıtlarını okumak için buraya ...

Ürün Tanıtımı

Nemetschek'ten D-Board
Aynı bir kağıda kalemle çizermiş gibi, artık kalemin bastırılmasına tepki verebilen bir monitör üzerinde çizim yapacaksınız. Çizim ve tasarımın doğal çalışmasına yeni bir boyut...

Etkinlik

Livenarch 2001

04-07 Temmuz 2001, KTÜ

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz