reklam
reklam vermek için tıklayın ...

Haberler
09 Haziran 2001
Cumartesi

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

Büyükşehir Belediye Sarayı güçlendiriliyor.
Saraçhane' de bulunan Büyükşehir Belediye Sarayında güçlendirme çalışmaları start aldı. 17 Ağustos depreminin ardından İstanbul'da yaşanabilecek olası bir depreme hazırlık mahiyeti taşıyan güçlendirme çalışması bazı müdürlüklerin taşınacak olması nedeniyle kapsamlı olarak başlatılamamıştı. Güçlendirme imalatlarına Başkanlık Sarayı (A Blok) garaj katından başlanmış bir kısım kazı çalışması, temel işi, ve güçlendirme perdesi imal edilmiş ancak 1'nci ve 2'nci bodrum katında yapılması gereken güçlendirme perdeleri için arşiv, depo ve zemin katın boşaltılması gerektiğinden güçlendirme çalışmaları gerektiği şekilde sürdürülememişti.
08 Haziran 2001 İBB

Sumela Manastırı
Trabzon'un Maçka ilçesinde, Karadağlar adını taşıyan dik yamaçlı bir dağın eteklerinden üç yüz metre kadar yukarıda, kayalar içine oyulmuş bir manastır var. Bir başrahip veya başrahibenin yönetiminde bir arada yaşayan rahip veya rahibeler topluluğunu barındıran binalara manastır deniliyor. Trabzon'daki Sumela Manastırı'nı İmparator Theodosius I (MS 375 - 395) zamanında Atina'dan gelen iki rahibin kurduğu, Alexius (MS 1349 - 1390) döneminde genişletildiği söyleniyor. Manastırın ismi "Panaghia tou Melas" (Karadağ'ın Meryem'i) iken, daha sonra "Panaghia Soumelas" olmuş. Türkler ise, sadece "Sumela" demiş.
09 Haziran 2001 Milliyet-Güngör Uras

İkinci Uluslararası Sempozyum Yeni Binyıl'da Geleneksel Çevreler:ilkeler ve uygulamalar
IAPS-CSBE "Culture and Space in the Built Environment " adlı 'Network`; Amasya Valiliği, Amasya Belediyesi, Çekül Vakfı ve İTÜ Mimarlık Fakültesi ile birlikte, mimarlık, şehircilik, planlama, psikoloji, sosyoloji, antropoloji gibi farklı disiplinlerden ve farklı kültür ve ülkelerden katılımcıları biraraya getirmek amacıyla uluslararası toplantılar dizisinin ikincisini düzenlemektedir.
05 Haziran 2001 Arkitera 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası Mimari Proje Yarışması sonuçlandı.
Birincilik ödülü'nü Murat Tabanlıoğlu'nun aldığı İstanbul Belediyesi Binası yarışmasında, ikincilik ödülünü Öner Özyar ve Oktay Nayman, üçüncülük ödülünü ise Neşet Arolat kazandı. 
06 Haziran 2001 Arkitera

Kadıköy Meydanı - Haydarpaşa - Harem Yakın Çevresi Kentsel Tasarım Proje Yarışması sonuçlandı.
Kazanan projelerin 6 Haziran 2001 tarihinden itibaren Feshane'de izlenebileceği yarışmanın birincilik ödülünü Can Kubin, Selami Demiralp, Zeki K. Ülkenli, Oytun Deliktaş ve Şuayip Çavuşlardan oluşan ekip kazandı. 
06 Haziran 2001 Arkitera

Kadifekale'ye moral
İzmir Büyükşehir ve Konak belediyeleri kentin tarihini yeniden canlandırarak turizm merkezi haline getirmeyi amaçlayan Kadifekale Projesi'ni hayata geçirmeye hazırlanıyor. Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odaları Birliği Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Mimari Danışmanı Oktay Ekinci, yeni projeyle temel amaçlarının Kadifekale'yi turizmine kazandırmak olduğunu söylerken, "Bunu yaparken arkeolojik alan olan ve tarihsel peyzajı bulunan Kadifekale'yi yıpratmak istemiyoruz" dedi.
09 Haziran 2001 Yeni Asır

"Yeni İzmir Projesi" kentin çehresini değiştirecek...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Alsancak Limanı ve Turan arasında yapılmasını planlanan turizm ve ticaret merkezini tanıtmak amacıyla vapur gezisi düzenledi... İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, Alsancak Limanı ile Turan arasındaki 550 hektarlık bölgede oluşturulacak yeni İzmir Projesi ve bunun için açılacak uluslararası yarışmayı bir toplantıyla kamuoyuna tanıttı. Bayraklı İskelesi'nden kalkan vapurda yapılan toplantıya Piriştina'nın yanı sıra Konak, Karşıyaka ve Bornova Belediye Başkanları, sivil toplum örgütleri temsilcileri ile İzmir basınının yöneticileri de katıldı.
09 Haziran 2001 Yeni Asır

Doğa harikasını katlettiler
Bir milyon yaşındaki doğa harikası Tulumtaş Mağarası'nın üstündeki alan milletvekillerine feda edildi Binlerce yılda oluşan sarkıt ve dikitlerin yer aldığı Tulumtaş Köyü'ndeki Tulumtaş Mağarası, korunmaya alınıp turistik bir alan olarak kullanılması gerekirken, milletvekillerine peşkeş çekildi. SİT alanı olan mağaranın üzerine milletvekillerinin villarının yapılmasına göz yumuldu ve mağara kaderi ile baş başa bırakıldı. Her makam, villaların yapımını yasaya 'uygun' bulurken, doğa harikası mağara sahipsiz kaldı.
08 Haziran 2001 Akşam

Yüzer Santrale tepki
Jeoloji Mühendisleri Odası Hatay İl Temsilcisi, tesislerin insan sağlığına ve çevreye zarar vereceğini söyledi 400 MİLYON DOLARA YAPILACAK JEOLOJİ Mühendisleri Odası Hatay İl Temsilcisi Vahit Pişkinpaşa, İskenderun ilçesinde yapılması planlanan iskele ve yüzer santrale karşı çıktı. Pişkinpaşa Yazıcılar Grubu tarafından kendi şirketlerinin enerji ihtiyacını karşılamak üzere 400 milyon dolara yaptıracağı iskele ve yüzer santralin insan sağlığına ve çevreye büyük zarar vereceğini iddia etti.
08 Haziran 2001 Akşam

Kamu arazilerinden 119 katrilyon bekleniyor
Türkiye genelinde satışı yapılacak kamu arazileri toplam 1 milyon 200 bin parsel olarak belirlenirken, bu arazilerin satışından tahminen 119 katrilyon gelir elde edilmesi bekleniyor. Tapu Kadastro Genel Müdürü Necdet Poyraz, kamu arazisi satışında öncelik verilecek 12 ilin belirlendiğini bildirdi.
Poyraz, yaptığı açıklamada, yaklaşık bir yıllık çalışmayla, satışı yapılacak kamu arazilerinin envanterini çıkararak, Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne verdiklerini belirtti. Poyraz, bu çalışmanın, Türkiye genelinde tespit edilmiş hazine arazilerinin dökümü ile hangilerine öncelik verileceğini kapsadığını kaydetti.
09 Haziran 2001 Finansal Forum

Marmara'da bir gecede 5 deprem
Marmara Denizi ile Bursa ve Balıkesir'de önceki gece hafif şiddette 5 ayrı deprem meydana geldi.Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsün'den verilen bilgiye göre, Marmara Denizi'nde önceki gün saat 17.32'de ve 20.53'te 3,0, saat 17.34'te ise 3,1 büyüklüğünde 3 deprem kaydedildi. Bursa il merkezinde saat 22.53'te 3,0, Balıkesir'in Savaştepe ilçesinde de saat 23.58'de 3,1 büyüklüğünde sarsıntılar meydana geldi.Öte yandan, Kandilli Rasathanesi tarafından ihaleye çıkarılan, 'İstanbul Deprem Acil Müdahale ve Erken Uyarı Projesi' işi sonuçlandı. İhaleyi, İsviçre'de kayıtlı, 'Joint Venture Ewe–Geo SIG Electrowatt Engineerind Limited Şirketi'nin Türkiye temsilciliği olan ve İstanbul'da yerleşik, 'Sentez Optik Elektronik ve Endüstriyel Cihazlar Mühendislik Ticaret Limitet Şirketi' kazandı.
09 Haziran 2001 Zaman

Veli Göçer yine tutuklandı
Mahkemenin önce serbest bıraktığı, sonra gıyabınde tutuklama kararı aldığı Veli Göçer, bugün ellerine kelepçe takılarak bir kez daha tutuklandı.Göçer Türk Ceza Kanunu’nun 455/2-son hükmü uyarınca, "tedbirsizlik, dikkatsizlik veya meslek ve sanatta acemilik sonucu ölüme sebebiyet" suçundan, 4 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor.
09 Haziran 2001 Nethaber.com

Ulus'tan Ortaköy'e 2’nci alternatif yol
Beşiktaş Belediyesi tarafından 4 aylık bir sürede 90 milyar lira harcanarak yapılan 1300 metrelik Ulus-Ortaköy Dereboyu bağlantı yolu, dün törenle hizmete açıldı. Törene, Ortaköy-Ulus arasında var olan tek yola alternatif yeni yolun açılmasından büyük sevinç duyan çok sayıda taksi şoförü de katıldı. Beşiktaş Belediye Başkanı Yusuf Namoğlu, özellikle trafiğin sıkıştığı saatlerde Ortaköy'ü Ulus'a bağlayan tek alternatif olan yolun, daha önce kullanılamaz halde olduğunu belirtti. Namoğlu, yolun özellikle taksiciler için büyük rahatlık sağlayacağını söyledi. Ulus'u Ortaköy'e bağlayan yol, Namoğlu ve Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Daire Başkanı Doç. Dr. Rafet Bozdoğan'ın kurdeleyi kesip, yolda yürümesiyle hizmete açıldı.
09 Haziran 2001 Hürriyet

Haziran 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
         01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Diyaloğun ilk konuğu Nevzat Sayın'dı, 11 Temmuz 2001'de Diyalog bölümümüze konuk olarak soruları yanıtladı.

Nevzat Sayın'ına yönelik soruları ve yanıtlarını okumak için buraya ...

Ürün Tanıtımı

Era Tasarım'dan OSB Ahşap Panel
Yüksek dayanıklılık, esneklik özelliklerinden ve göz alıcı bir görünüm sağladığından Kronospan OSB panalleri hem yapılarda konstruktif amaçlar hem de dekoratif uygulamalar için ideal bir malzemedir.

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz