reklam
reklam vermek için tıklayın ...

Haberler
28 Haziran 2001 Perşembe

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

Yapı denetimi tasarısı, Bayındırlık Komisyonu'nda kabul edildi
Yapıların kurallara uygun kalitede inşa edilmesi için yapı denetimine ilişkin yöntem ve ilkeleri belirleyen Yapı Denetimi Hakkında Kanun Tasarısı, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu'nda benimsendi.
Tasarıya göre, yasa kapsamına gören her türlü yapılar, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'ndan aldığı izin belgesi ile çalışan yapı denetim kuruluşlarının denetimine tabi olacak. Bu kuruluşlar, denetçi mimar ve mühendisler ile yardımcı kontrol elemanları çalıştırabilecekler.
27 Haziran 2001 Dünya

Kriz küvete giremedi
Nazım Hikmet'in arkadaşı, Halkevleri'nin kurucusu Abidin Nesimi'nin iki oğlu Ali ve Nesimi Fatinoğlu, 'Sanica' markasıyla banyo küveti üreterek, Rusya'dan Ortadoğu'ya kadar satıyorlar. Küvet sektöründe işler, sanıldığından da iyi gidiyor. Evet, küvet sektöründe üretim kapasitesi olarak dünyanın beşinci firması haline gelen 'Sanica' nın ağabey - kardeş patronları Ali Fatinoğlu ile Nesimi Fatinoğlu'nun başarı öykülerini dinlerken, anlattıklarını biraz şaşkınlık, biraz hayretle karşılamış olduğumu gördüler ki, 'Durum görüldüğü kadar vahim değil. Türkiye'de herşeye rağmen iyi şeyler de oluyor' dediler.
28 Haziran 2001 Finansal Forum

Mimarlar Odası'ndan Basın Açıklaması
Mimarlar Odası konut üretimi ve finansmanında uzman Emlak Bankası'nın yokedilmesine karşı tavır koyan bir basın açıklaması yaptı.
27 Haziran 2001 Arkitera

Mimarlar Odası'ndan hatırlatma
Mimarlar Odası yaşanan ekonomik krizin kaynak sıkıntısını karşılayacağı iddiasıyla oluşturulan "Hazine Arazilerinin Satışı" tasarısı ile ilgili 19 Mart 2001 tarihinde yaptığı yazılı açıklamayı hatırlatarak konu hakkındaki görüşlerini tekrar kamuoyuna duyurdu.
27 Haziran 2001 Arkitera

İTÜ'de Konut ve Deprem Y.Lisans Programı 
İstanbul Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından 2001-2002 öğretim yılında yürütülmeye başlanacak olan Konut ve Deprem Tezsiz Yüksek Lisans Programının ön kayıtları 2 Temmuz'da sona eriyor. Ülkemizde bir afet anında, deprem ve konut konusunda yapılan çalışmaların yetersizliği ve bilgi eksikliği dikkate alınarak bu konuda bilgi birikimi sağlamak ve ilgili dallarda uzman yetiştirmek amacı ile açılan program, İTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından yürütülecek . İTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü ve Şehir ve Bölge Planlaması Bölümü Üyelerinin katkıları ile ve TÜBİTAK-İÇTAG Konut Araştırmaları Ünitesi de programa destek olacak. Bilgi için: İTÜ, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Taşkışla, tel: (0212) 245 66 31 - 243 31 81, http://atlas.cc.itu.edu.tr/~sosbil/konut1.htm
27 Haziran 2001 Arkitera

Avrupa'dan 300 müteahhit temmuzda İstanbul'a geliyor
Türk Müteahhitler Birliği Başkanı Kadir Sever, Güney Doğu Avrupa ülkelerinin altyapı yatırımları için AB'nin her türlü kaynağı ayırmaya hazır olduğunu belirterek, Romanya, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Macaristan ve Polonya'nın kendileri için çok önemli pazarlar olduğunu kaydetti. Türk Müteahhitlerinin de üyesi bulunduğu Avrupa İnşaat Sanayi Federasyonu 28 Haziran 1 Temmuz tarihleri arasında İstanbul'da kongresini toplayacak. Toplantıya Avrupa'dan 300'e yakın müteahhitin katılacağı belirtildi. Müteahhitler Birliği Başkanı Kadir Sever toplantıda, AB'ye aday Doğu Avrupa ülkelerinde kara ve demiryolları ile enerji projeleri yatırımları konuşulacağını bildirdi.
27 Haziran 2001 Dünya

DÜNYA İnşaat Dergisi, sektörün ilk altı ayını değerlendirdi 
İnşaat sektöründe umutlar yılın ikinci yarısına kalırken, ekonomide yaşanacak hareketlenme ile sektörün canlanması bekleniyor. Pek çok şirketin faaliyetlerini durdurma kararı aldığı sektörde gözler 2002'ye çevrilmiş durumda.DÜNYA İnşaat Dergisi, haziran sayısında inşaat sektörü açısından yılın ilk altı ayını değerlendirdi. Araştırmada, demir-çelik ve gayrimenkul sektörünün yılın ikinci altı ayına umutla baktığına işaret edilirken, kamu yatırımlarının yetersizliği nedeniyle hazır beton ve müteahhitlik sektöründe beklentilerin gelecek yıllara kaldığı vurgulandı.
25 Haziran 2001 Dünya 

Kemer Country’ye yeni komşu geldi
Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Ortaklığı Genel Müdürü Hakan Kodan, 204 konutluk İstanbul İstanbul projesinin Yapı Kredi'nin ileride yapacağı konut projeleri için önemli bir referans olacağını söyledi. Yapı Kredi ve Koray Ortaklığı tarafından gerçekleştirilen İstanbul İstanbul projesinde ev sahibi olanların yerleşmeye başlaması nedeniyle düzenlenen toplantıda konuşan Kodan, 50 milyon dolara mal olan bu projeden 70 milyon dolarlık bir gelir elde edeceklerini ifade etti.
28 Haziran 2001 Zaman

'En önemli meselemiz DEPREM'
Osmaniye'de meydana gelen depremi yerinde incelemek ve deprem konusunda bilgilendirmek üzere Osmaniye'ye gelen Kandilli Rasathanesi Müdürü Ahmet Mete Işıkara Türkiye'nin birinci meselesinin ekonomi değil, deprem olduğunu söyledi. Vali İsmail Fırat'ı ziyaret ederek bilgi alan Işıkara, Belediye Başkanı Memili Kırıkkanat ile de bir süre sohbet etti.
28 Haziran 2001 Zaman

Gökdelen inşaatında çökme: 1 öü
İzmir İnciraltı’ndaki bir gökdelen inşaatında meydana gelen çökme sonucu 1 işçi öldü, 3 işçi de yaralandı. Çökmenin, kurumayan beton bloğun üzerine yeni beton dökülmesinden kaynaklandığı anlaşıldı. Olayla ilgili soruşturma, çok yönlü olarak sürdürülüyor. İzmir İnciraltı’nda SİT alanı içinde bulunan Özdilek Alışveriş Merkezi ve Oteli inşaatındaki olay, dün akşam saat 23.00 sıralarında meydana geldi. 25 katlı gökdelenin yan bölümündeki inşaatta yaşanan olayda, demir iskele üzerinde bulunan 11 işçi, kurumayan betonun üzerine yeni beton dökülmesi sonucu çöken blokların altında kaldı.
28 Haziran 2001 NTVMSNBC

Emlak Konut'ta yeni fırsatlar
Emlak Konut, ev sahibi olmak isteyenler için İstanbul Ataşehir ve İzmir Mavişehir konutlarını ‘‘Güvenli ve çağdaş bir yaşam sizi bekliyor’’ sloganı ile satışa sundu. Zemin etüdü yapılmış alanlarda, tünel kalıp sistemiyle, imar ve deprem yönetmeliklerine uygun inşaat teknikleri ile üretildiği belirtilen konutlar çocuk parkı, kültür alanları ve alışveriş merkezi gibi sosyal alanlara da sahip. Satışa sunulan konutlar hakkında daha tetaylı bilgi almak isteyenlerin Emlak Konut'un İstanbul Ataşehir ve İzmir Mavişehir de bulunan ofislerine başvurabilecekleri belirtildi.
28 Haziran 2001 Hürriyet

İstanbul’da büyük depreme 28 yıl var
Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odaları Birliği, Jeofizik Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, İstanbul’da 6.3 ve 7.2 şiddetinde iki farklı depremin olma ihtimalinin bulunduğunu söyledi. Prof. Dr. Ercan, Gölcük depreminin başlangıç alarak kabul edilerek yapılan bilimsel hesaplamalara göre, Marmara’da 6.3 şiddetindeki depremin 32 yıl içinde, 7.2 şiddetindeki depremin ise 28 yıl içinde meydana gelebileceğinin tahmin edildiğini bildirdi. Prof. Ercan ayrıca, Hereke-Büyükçekmece arasının bugün için kırılmaya zorlandığını ve o sebeple büzüldüğüne de dikkat çekti.
28 Haziran 2001 Türkiye

Haziran 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
         01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Diyaloğun ilk konuğu Nevzat Sayın'dı, 11 Temmuz 2001'de Diyalog bölümümüze konuk olarak soruları yanıtladı.

Nevzat Sayın'ına yönelik soruları ve yanıtlarını okumak için buraya ...

Ürün Tanıtımı

Nemetschek'ten D-Board
Aynı bir kağıda kalemle çizermiş gibi, artık kalemin bastırılmasına tepki verebilen bir monitör üzerinde çizim yapacaksınız. Çizim ve tasarımın doğal çalışmasına yeni bir boyut...

Etkinlik

Livenarch 2001

04-07 Temmuz 2001, KTÜ

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz