reklam
reklam vermek için tıklayın ...

Haberler
06 Haziran 2001 Çarşamba

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

Zeugma yine sahipsiz kaldı
Kültür Bakanlığı'nın kazı programı olmaması, 5 milyon dolarlık finansman sağlayan Packtard Humanities Institute'un yardımı kesmesi, Zeugma'yı kurtarma çalışamalarında belirsizlik yarattı. Fırat Nehri kıyısında bulunan Zeugma antik kentinde geçen yıl bu zamanlar, Birecik Barajı Gölün'de suyun yükselmeye başlaması dolayısıyla yerli ve yabancı gruplar tarafından yapılan acil kurtarma kazısına bağlı olarak yaşanan büyük hareketlilik, yerini sessizlik ve belirsizliğe bıraktı.
05 Haziran 2001 Akşam

İzmir'de uluslararası kentsel tasarım yarışması açıldı
İzmir Limanı yakın çevresindeki Alsancak-Turan bölgesinin kentsel tasarımı İzmir Büyükşehir Belediyesince uluslararası yarışmaya çıkartıldı. Uluslararası Mimarlar Birliği (UIA)’nın onayı ile UNESCO/UIA yarışma kuralları içinde düzenlenen yarışma tek aşamalı olup tüm dünya mimarlarına ve şehir plancılarına açık.
01 Haziran 2001 Arkitera  

İkinci Uluslararası Sempozyum Yeni Binyıl'da Geleneksel Çevreler:ilkeler ve uygulamalar
IAPS-CSBE "Culture and Space in the Built Environment " adlı 'Network`; Amasya Valiliği, Amasya Belediyesi, Çekül Vakfı ve İTÜ Mimarlık Fakültesi ile birlikte, mimarlık, şehircilik, planlama, psikoloji, sosyoloji, antropoloji gibi farklı disiplinlerden ve farklı kültür ve ülkelerden katılımcıları biraraya getirmek amacıyla uluslararası toplantılar dizisinin ikincisini düzenlemektedir.
05 Haziran 2001 Arkitera 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası Mimari Proje Yarışması sonuçlandı.
Birincilik ödülü'nü Murat Tabanlıoğlu'nun aldığı İstanbul Belediyesi Binası yarışmasında, ikincilik ödülünü Öner Özyar ve Oktay Nayman, üçüncülük ödülünü ise Neşet Arolat kazandı. 
06 Haziran 2001 Arkitera

Kadıköy Meydanı - Haydarpaşa - Harem Yakın Çevresi Kentsel Tasarım Proje Yarışması sonuçlandı.
Kazanan projelerin 6 Haziran 2001 tarihinden itibaren Feshane'de izlenebileceği yarışmanın birincilik ödülünü Can Kubin, Selami Demiralp, Zeki K. Ülkenli, Oytun Deliktaş ve Şuayip Çavuşlardan oluşan ekip kazandı. 
06 Haziran 2001 Arkitera

ABD'li deprem uzmanları İzmit'te
Deprem bölgesinde inceleme yapmaya gelen Amerikalı deprem uzmanları, Kuzey Anadolu ile San Francisco fayları arasındaki benzerlikleri araştırıyor.Amerika George Washington Üniversitesi Kriz, Felaket ve Risk Yönetimi Enstitüsü Direktörü, mühendislik ve sistem mühendisliği profesörü John R. Harrald ile aynı üniversitede araştırma görevlisi olan Irmak Renda Tanalı ve California Deprem Program Müdürü Jeanne B. Perkins, İzmit Büyükşehir Belediye Başkanı Sefa Sirmen'i makamında ziyaret etti.
06 Haziran 2001 Zaman

Şirince’ye kıymayın
Sevan ve Müjde Nişanyan... 5 yıl önce İzmir’in tarihi dokusu ve insanlarıyla ünlü Şirince köyünde, yıkık durumdaki eski 6 binayı satın aldılar. Tarihi yapısını bozmadan restore ettiler. Yıllarca topladıkları antika eşyalarla dekore ettiler. Daha sonra bu güzellikleri başkalarıyla da paylaşmak için Nişanyan Evleri adıyla evleri pansiyon olarak hizmete açtılar. Ancak Nişanyan çiftinin bu emekleri yok olmak üzere...
06 Haziran 2001 Milliyet

İstanbul, Paris’i solladı ama...
Ama nüfus yoğunluğunda... Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun insani yerleşim merkezleri konusunda hazırladığı rapora göre, İstanbul, Avrupa’da nüfus yoğunluğu en büyük olan ikinci kent. Avrupa’da nüfus sıklığının en yoğun olduğu kent ise Fransa’nın başkenti Paris... Paris’te nüfus yoğunluğu kilometrekare başına 9 bin 624; İstanbul’daysa 9 bin 451 kişi. İstanbul bu açıdan Londra, Roma, Moskova gibi büyük metropollerin önüne geçiyor. Dünyada nüfus yoğunluğunun en çok olduğu kentlerse Tokyo, Bombay, Sao Paulo ve New York olarak sıralandı. New York’ta kilometrekare başına 16 bin 640 kişi düşerken, bu sayı Sao Paulo’da 17 bin 755, Bombay’da 18 bin 66, Tokyo’da ise 26 bin 444 kişiye ulaştı.
06 Haziran 2001 Milliyet

Çimentaş’a talip var
Portekiz çimento şirketi Secil, Çimentaş İzmir’den hisse almak istediğini açıkladı. Secil Başkanı Carlos Alves, Reuters Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, Semapa Çimento Grubu’na dahil olan şirketin bir çok projeyi halen incelemekte olduğunu belirtti. Alves, “Mısır’da Helvan Cement’in özelleştirme var ve biz şirket olarak bunu inceliyoruz. Ayrıca Türkiye’de ise, Çimentaş İzmir Çimento şirketi var. Buradan da hisse almak istiyoruz” şeklinde konuştu. İncelemelerin sürdüğünü ifaden eden Alves, “Ancak çeşitli hipotezler var ve çalışmalarımız devam ediyor” açıklamasında bulundu.
06 Haziran 2001 Çarşamba

İki yıl önce restore edilen IV. Mehmet'in Av Köşkü, güvenlik önlemleri alınmadığı için talan edildi.
Sahip olduğumuz tarihi ve kültürel miras nedeniyle yabancı turistlerin hayran kaldığı ülkemizde ne yazık ki tarihi eserlere gereken saygı gösterilmiyor. Edirne Tavuk Ormanı'nda bulunan, Osmanlı padişahlarından IV. Mehmet'in Av Köşkü, ilgisizlik ve güvenlik tedbirlerinin alınmaması nedeniyle talan edildi.
05 Haziran 2001 Akşam

Haziran 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
         01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Diyaloğun ilk konuğu Nevzat Sayın'dı, 11 Temmuz 2001'de Diyalog bölümümüze konuk olarak soruları yanıtladı.

Nevzat Sayın'ına yönelik soruları ve yanıtlarını okumak için buraya ...

Ürün Tanıtımı

Süperlit' ten Polietilen Boru
50 yıl kullanım garantisi olan boruların bazik , tuzlu ortamlarda çalışma  ve  yer sarsıntılarından zarar görmeme özelliği var. Büyük projelerde proje sahasında da  üretim yapılabiliyor.

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz