reklam
reklam vermek için tıklayın ...

Haberler
11 Haziran 2001 Pazartesi

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

Köprüye çıkış yok
Bayındırlık Bakanlığı Boğaz'a 3'üncü köprüyü yeniden gündeme getirince, Arnavutköy halkı da şenlikli protestolarına başladı. Yüzlerce kişi 'Boğaz'ımı sıkmayın' diye haykırdı. Şenlikte konuşan DSP İstanbul Milletvekili Zafer Güler de şunları söyledi: "İstanbul'un dokusunun bozulmaması için ulaşımın tüp geçitle yapılması gerekir. Bu görüşümü diğer milletvekili arkadaşlarımla Başbakan Bülent Ecevit'e ifade edeceğim. Tüp geçidin maliyeti daha düşük."
11 Haziran 2001 Radikal

'Marmara Depremi üç ayrı depremdi'
TÜBİTAK Baş Uzmanı Yüksek Mühendis Alkut Aytun, Marmara Depremi'nin büyüklüğü ile ilgili değişik rakamların ortaya atıldığını hatırlatarak, ''Bu deprem tek bir deprem değil, birbirini izleyen üç ayrı depremdi'' dedi. Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Ankara Şubesi tarafından düzenlenen ''İzmit Depremi ve Deprem Sorunlarına Bir Bakış'' konulu konferans, Vakıfbank Genel Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı.
10 Haziran 2001 Finansal Forum

Mimar Kemalettin projesi başlıyor
Yıl sonunda bitecek çalışma 1 trilyona mal olacak İzmir Büyükşehir ve Konak Belediyeleri'nin işbirliğiyle gerçekleştirilecek Mimar Kemalettin projesine bugün başlanıyor. Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mimarlık Bölümü Başkanı Ahmet Eyyüce önderliğindeki ekip tarafından oluşturulan Mimar Kemalettin Moda Merkezi Projesi yıl sonuna kadar tamamlanacak ve maliyeti 1 trilyon lirayı bulacak. Çalışma kapsamında Fevzi Paşa Bulvarı'nda çalışma grubu oluşturuldu. Konak Belediye Başkanı Erdal İzgi, İzbeton Genel Müdürü Hüsamettin Önder, Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mimarlık Bölümü Başkanı Ahmet Eyyüce ve ekibi ilk kazmanın vurulacağı günü ve çalışma programını belirledi.
10 Haziran 2001 Yeni Asır

Yeni İzmir' projesine start
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, Alsancak Limanı ile Turan arasında oluşturulacak olan Yeni İzmir Projesi'ni dün kamuoyuna tanıttı. İzmir Bayraklı İskelesi'nden kalkan vapurda yapılan tanıtım toplantısına Piriştina'nın yanısıra Konak, Karşıyaka ve Bornova Belediye Başkanları ile sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı. Yeni İzmir Projesi için açılacak uluslararası proje ile ilgili bilgi veren İTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Kuban, "İzmir'in birinci sınıf şehir olma özelliği var. Ancak, bugün Türkiye'nin tarihsel gelişimi içinde ikinci sınıf bir şehir oldu. Bu proje İzmir'in birinci sınıfa çıkması için bir fırsattır. Şu anda dünyanın 130 değişik yerinde insanlar İzmir'in bu projesi için fikir üretiyorlar" dedi.
09 Haziran 2001 Sabah

Deprem sigortasında hedef çabuk yakalandı
Yaşanan deprem felaketlerinden sonra uygulamaya giren zorunlu deprem sigortasına ilgi beklenenin üzeride gerçekleşti. Hazine Müsteşarlığı, uygulamanın ilk yılı için 2 milyon poliçe satılmasını hedeflerken, bu hedef 8 ayda yakalandı. Zorunlu Deprem Sigortası'nın uygulanmaya başlandığı 27 Eylül 2000 tarihinden bu yana geçen 8 aylık sürede Türkiye genelinde yaklaşık 2 milyon poliçe satıldı. Böylece, yıl sonu hedefi şimdiden yakalanmış oldu. Satılan poliçelerin yüzde 40'ı İstanbul'da yoğunlaştı.
11 Haziran 2001 Hürriyet

Ürperten deprem-toto
Yılbaşından beri dünya 5 kez 7-7.9’la sallandı. Bu yıl bu büyüklükte 13 korkunç deprem daha bekleniyor. Dünyada yılda 8 ve 8’den büyük (çok çok şiddetli) bir kez deprem meydana geliyor.Ve 2001’in 5 ay 10 günü geride kaldı ama, bu büyüklükte bir deprem yaşanmadı. Dünyada her yıl 7 ila 7.9 (çok şiddetli) büyüklüğünde tam 18 ayrı deprem yaşanıyor. Yılbaşından bu yana, dünyanın bu büyüklükte 5 ayrı depremle sarsıldığına dikkat çeken deprembilimciler, geriye kalan 13 deprem için Türkiye’nin ve özellikle İstanbul’un en riskli bölgeler arasında olduğu görüşünde.
11 Haziran 2001 Miiliyet

Küçükçekmece Gölü'nde çevre zinciri
Türkiye Çevre Koruma ve Yeşillendirme Kurumu, 5-12 Haziran'da kutlanan Türkiye Çevre Haftası kapsamında bugün, Küçükçekmece Gölü'nde büyük etkinlik düzenliyor. Saat 16.00'da, Mimar Sinan'ın yaptığı tarihi köprüde başlayacak etkinlikle ilgili, çevreye duyarlı herkesi çağırdıklarını söyleyen Türkiye Çevre Koruma ve Yeşillendirme Kurumu yetkililerinden Prof. Gül Göktepe, şöyle konuştu: ‘‘Küçükçekmece Gölü, dünyanın en kalabalık kentlerinden biri olan İstanbul'da hálá biyolojik çeşitliliğin korunabildiği ender alanlardan biri. 30 yıl öncesine kadar kefali ve havyarıyla ünlü olan Küçükçekmece Gölü, bugün bir atık çukuruna dönüştürülüyor.
10 Haziran 2001 Hürriyet

İstanbul'a Kibele heykeli
Heykeltıraş Mehmet Aksoy 20 yıllık düşünü gerçekleştirdi. Anadolu topraklarında doğan, ancak bugüne kadar anayurdunda tek bir heykeli yapılmayan Doğa Tanrıçası Kibele'yi İstanbul Levent'teki İş Bankası Kuleleri için yarattı. 4.80 boyunda, 17 ton ağırlığındaki Kibele Çeşmesi isimli heykel önümüzdeki cuma günü törenle açılacak.
10 Haziran 2001 Hürriyet

Ege Denizi'nde 5.7 büyüklüğünde deprem
Deprem İzmir ve ilçelerinde hissedildi
Ege Denizi'nde Sakız Adası'nın batısında ve İzmir'in Çeşme ilçesine 96 kilometre uzaklıkta, saat 16.11'de, 5.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremde can ve mal kaybının yaşanmadığı bildirildi. Ege Denizi'nde meydana gelen deprem, İzmir merkez ve ilçelerinde de hissedildi. Deprem, İzmir merkezde Karşıyaka, Bornova ve Çiğli ilçeleri ile Konak İlçesi Güzelyalı ve Alsancak semtlerinde büyük ölçüde hissedildi. İzmir Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden alınan ilk bilgilere göre, İzmir'in Çeşme, Karaburun, Dikili, Foça ve Bergama ilçelerinde de hissedilen depremde can ve mal kaybı meydana gelmedi.
10 Haziran 2001 Dünya

TOBB’a, teknoloji harikası yeni bina
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Eskişehir Yolu üzerinde 143 dönümlük araziye kurulacak ve çağın tüm elektronik imkanlarının kullanılacağı yeni hizmet binası yaptıracak. TOBB Başkanvekili Rıfat Hisarcıklıoğlu, binanın yer alacağı iki ayrı arsanın birleştirilmesi için Çankaya Belediyesi’ne izin başvurusunda bulunduklarını belirterek, Belediye’den alınacak izne bağlı olarak binanın temelinin 1-2 ay içinde atılacağını bildirdi. TOBB’un yeni yapılacak hizmet binasının mimari porjesi ile inşaat işlerinin her biri için ayrı ayrı yaklaşık 20’şer firmanın başvuruda bulunduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, bunlar içerisinde yerli ve yabancı firmalardan oluşan konsorsiyumların da yer aldığını bildirdi. Ayrıca bina inşaatı ile ilgili bütün işleri yürütecek bir de proje koordinatörü seçileceğini belirten Hisarcıklıoğlu, bu firmanın seçiminin TOBB Yönetim Kurulu içinde oluşturulan bir İnşaat Komisyonu tarafından belirlenen yaklaşık 5 firma arasından yapılacağını söyledi. Bu firmanın seçiminin önümüzdeki hafta başına kadar tamamlanmasının beklendiğini bildiren Hisarcıklıoğlu, ayrıca binanın akustik özellikleri, otopark, yangın önlemleri vs. gibi konularda danışmanlık hizmeti vermek üzere 12 firmanın da müşavirlik başvurusunda bulunduğunu kaydetti.
11 Haziran 2001 Türkiye

Otel inşaatı çöktü
BURSA-İnegöl karayolu Sultan Su mevkiinde beton atılan bir otel inşaatı çöktü, 1'i ağır 4 işçi yaralandı. Olay, İnegöl karayolunun 50. kilometresinde, Cemil Budaklı'ya ait otel inşaatının ikinci katında, beton kamyonu ile harç döküldüğü sırada kalıpların çökmesiyle meydana geldi. ÇÖKME sırasında kalıpların üstünde bulunan inşaat işçisi Ahmet Çeliktaş (30) aşağıya düşerek ağır yaralandı. Diğer yaralılar Eyüp Keskin (35), Mehmet Keskin (27) ve Sebahattin Karakelli (31) hafif şekilde yaralanarak İnegöl SSK Hastanesi'nde tedavi altına alındılar.
10 Haziran 2001 Akşam

Haziran 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
         01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Diyaloğun ilk konuğu Nevzat Sayın'dı, 11 Temmuz 2001'de Diyalog bölümümüze konuk olarak soruları yanıtladı.

Nevzat Sayın'ına yönelik soruları ve yanıtlarını okumak için buraya ...

Ürün Tanıtımı

Era Tasarım'dan OSB Ahşap Panel
Yüksek dayanıklılık, esneklik özelliklerinden ve göz alıcı bir görünüm sağladığından Kronospan OSB panalleri hem yapılarda konstruktif amaçlar hem de dekoratif uygulamalar için ideal bir malzemedir.

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz