reklam

Haberler
07 Kasım 2001 Çarşamba

sayfayı haber kaynağında açar

7.Uluslararası İstanbul Bienali Dünyanın Dört Bir Yanından Konukları Ağırlıyor
Kapılarını sanatseverlere 22 Eylül'de açan 7. Uluslararası İstanbul Bienali sergilerini, geçtiğimiz beş hafta süresince 30.000'e yakın sanatsever gezdi.

Açılış haftasında yer alan etkinliklerin ardından, dünya gündeminin yoğunluğuna rağmen, Uluslararası İstanbul Bienali yurtdışından da 200'e yakını basın mensubu olmak üzere 800'ün üzerinde eleştirmen, küratör, müze ve galeri yöneticisini ağırladı.

Aralarında Frankfurter Allgemeine (Almanya), Neue Züricher Zeitung (İsviçre), Le Monde (Fransa), La Republica (İtalya) gibi dünyaca tanınmış gazetelerden muhabirler ile Art Forum, Art in America, Village Voice ve Artnews (ABD), Arco (İspanya), The Economist ve Art Monthly (İngiltere) Flash Art, Tema Celeste ve Il Giornale del Arte (İtalya) gibi sanat dergilerinin editörlerinin de bulunduğu yabancı basın mensupları 7.Uluslararası İstanbul Bienali izlenimlerini kendi ülkelerine taşıdılar.

Bunun yanısıra; Japon Ulusal Radyosu, NHK - Avustralya Ulusal Radyosu, Fuji TV (Japonya), ERT (Yunanistan), TVE (İspanya), Kultura TV (Rusya) ile Hollanda ve Yunanistan'ın bellibaşlı televizyon kanallarından program yapımcıları ise 7. Uluslararası İstanbul Bienali üzerine belgeseller hazırladılar.

Ayrıca, Asya-Pasifik Çağdaş Sanatlar Trienali, Documenta11, Art Focus İsrail Çağdaş Sanat Bienali, Manifesta 4 Avrupa Çağdaş Sanat Bienali, 2002 Liverpool Bienali, 2002 Lyon Çağdaş Sanat Bienali, Sao Paulo, Berlin, Gwangju, Havana ve Sidney Bienallerinin yöneticileri de 7. Uluslararası İstanbul Bienali'nde yer alan çalışmaları yakından inceleme ve Türk sanatçıları ile tanışma imkanı buldular.

Darphane-i Amire, Aya İrini Müzesi, Yerebatan Sarnıcı ve Beylerbeyi Sarayı olmak üzere dört ana mekanda devam eden 7. Uluslararası İstanbul Bienali'nde sanatseverlere rehberli tur olanakları da sağlıyor. Yaklaşık iki saat süreli turlar, Bienal için özel eğitim almış profesyonel rehberler eşliğinde yapılıyor ve Aya İrini Müzesi ile Darphane-i Amire'deki sanat eserlerini kapsıyor.

Bugüne kadar Uluslararası İstanbul Bienali'ni rehberli turlardan yararlanarak gezen gruplar arasında; Stuttgart Sanat Merkezi, Sofya / ATA Çağdaş Sanat Merkezi, Sala Uno Roma Sanat Merkezi ve Frankfurt Sanat Akademisi'nden gelen konuklar yer alıyor. Yeditepe Üniversitesi, ENKA Okulları, Özel İdeal Okulları, İstanbul International Community School, İzmir Özel Tevfik Fikret Lisesi, Bilgi Üniversitesi, Doğan Koleji, İzmir 9 Eylül Üniversitesi gibi pekçok eğitim kurumlarından öğrenciler de rehberli turlar ile Bienal sergilerini gezdiler.

7. Uluslararası İstanbul Bienali 17 Kasım'da sona erecek.

Kasım 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
      01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

 Han Tümertekin 6 Kasım 2001'de Diyalog bölümümüze konuk olarak soruları yanıtladı.

Han Tümertekin'e  yönelik soruları ve yanıtlarını okumak için buraya ...

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz