Haberler

Arkitera'dan

Toplam 2948 haber 148 sayfada yayınlanmıştır.
Bu sayfada 2621. haberden 2640. habere kadar olanlar gösterilmektedir.
FIAT500 "Saat" (28 Şubat 2007)2008 yılının başında yenilenmiş tasarımıyla sevenleriyle buluşmaya hazırlanan yeni FIAT500'ün kullanıcı kitlesinin yaşam tarzına yönelik olarak Altera Design Studio tarafından tasarlanan “Saat”, FIAT tarafından düzenlenen uluslararası tasarım yarışmasında finalist tasarımlar arasında yer aldı.
İMP - Sermaye İşbirliğine Karşı (1 Mart 2007)28 Şubat 2007 Çarşamba günü Gayrimenkul Yatırım Ortakları Derneği (GYODER) tarafından İstanbul Metropoliten Planlama Merkezi'nde (İMP) "Kentsel Dönüşüm ve Gayrimenkul Geliştirmede Yeni Fırsatlar" başlığı altında bir "eğitim" semineri düzenlenliyor.
“Çanakkale-Tübingen Troia Vakfı M. Osman Korfmann Kütüphanesi” kuruldu (28 Şubat 2007)Troia Antik kenti mirasını gelecek nesillere kazandırmak amacıyla kurulan Çanakkale Tübingen Troia Vakfı, 18 yıl boyunca bölgede kazı heyeti başkanlığı yapan ve iki yıl önce vefat eden Prof.Dr. M. Osman Korfmann’ın bağışladığı Troia ve Troas üzerine yazılmış binlerce kitaptan oluşan kütüphaneyi 24 Şubat’ta araştırmacıların hizmetine sundu.
Türkiye Mimarlık Politikası Hayata Geçiyor (27 Şubat 2007)Mimarlar Odası, Türkiye’ye özgü bir mimarlık politikasının oluşturulmasının daha nitelikli bir yapılı çevreye ulaşılması konusunda önemli bir adım olduğu fikrinden hareketle, bir mimarlık politikası metni üretilmesi konusunu uzunca bir süredir tartışılıyordu; son iki yıllık dönemde bu konu öncelikli konulardan biri haline gelmişti. Mimarlar Odası 27 Şubat 2007 tarihinde, hazırlamış olduğu Türkiye Mimarlık Politikası’nın içeriğini bir basın toplantısıyla tartışmaya açtı. TMMOB Mimarlar Odası Genel Başkanı Bülend Tuna bu içeriğin herkesin katılımına ve fikirlerine açık olduğunu vurguladı.
Uluslararası Yarışmanın Şartnamesi Eleştirilere Hedef Oldu (26 Şubat 2007)TC Berlin Büyükelçiliği’nin, yeni Kançılarya Binası için açtığı uluslararası proje yarışması tepki çekiyor. Yarışmada, Tiergarten Caddesi 19 - 21 ile Hildebrand Caddesi’nin kesiştiği köşede bulunan arsada, modern bir yapı kompleksi olara tasarlanması istenen bina, Büyükelçilik Kançılaryası olarak kullanılacak. 6.405 m²’lik net kullanım alanına sahip olduğu belirtilen proje aracılığıyla, görünüm, mahalle uyum, fizibilite, işlerlik gibi hususların yanı sıra, çevreye ilişkin farklı ve özel ihtiyaçların karşılanacağı alternatif önerilerin geliştirilmesi ve uygun çözümlerin bulunması öngörülüyor.
“Kültür”ü Turizm Kıskacından Kurtarmak (26 Şubat 2007)Arkitera Mimarlık Merkezi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Metropoliten Planlama ve Kentsel Tasarım Merkezi (İMP)’nin 9 Kasım 2006 tarihinden buyana her hafta düzenli olarak gerçekleştirdiği “İstanbul Metropoliten Planlama Toplantıları”nın bu haftaki konusu “Kültür ve Turizm Dinamikleri”ydi.
Braga Belediye Stadyumu, Pencereler ve Mies van der Rohe Üzerine (23 Şubat 2007)Bilgi’de ARKIMEET Konferanslarının 3.sü, 22 Şubat günü Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü’nde Eduardo Soute De Moura’nın katılımıyla gerçekleşti. Lafarge Türkiye sponsorluğunda gerçekleşen konferansta Moura, çalışma prensiplerini Braga Belediye Stadyumu örneği üzerinden anlatırken, mimarisine etki eden unsurları da dinleyiciler ile paylaştı. Braga Belediye Stadyumu, Monte Castro Tepesi’nin kuzeyinde yer alan Dume Sports Park’da yer alıyor. Bu projeye başlarken futbol konusunda pek de fazla fikri olmadığını belirten mimar, arazide yapılan keşifler sonucu varolan taş ocağının güzelliğinden etkilendiğini ve stadyumu arazinin doğal eğiminin içine gömmeyi düşündüğünü söyledi.
Ankara’da Ulaşımın Geleceği Karanlık! (22 Şubat 2007)TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi 22 Aralık 2005 tarihinde Ankara’da ulaşım alanında gerçekleştirilen uygulamaların bilimsel bir değerlendirmesinin yapılabilmesi amacıyla “Ankara’da Uygulanan Ulaşım Politikaları ve Kente Etkileri” Sempozyumunu düzenledi.
Mimari Vasıflar: Mükemmel, İnsani Vasıflar: İyi Değil (22 Şubat 2007)New York’ta yaşıyorsanız, arkadaşlarınızın, çalıştıkları inşaat firmaları ile ilgili şikayetlerini sürekli olarak dinlersiniz. Fakat bu ilginç iddiaların kaç tanesi doğrudur? Richard Nelson tarafından Playwrights Horizons’ta geçtiğimiz günlede sahnelenmeye başlayan tiyatro oyunu “Frank’in Evi”, itibarlı mimar Frank Lloyd Wright’ın tasarladığı evlerden birisini berbat ettiğini söylediği bir inşaat firması hakkındaki yakınmalarını ele alıyor.
Bir Keşif Olarak Tercüme (22 Şubat 2007)Meksikalı mimar Fernando Romero için yenilik geleneksel formların ve tekniklerin yorumlanması anlamına geliyor. Meksika’nın en verimli genç mimarlarından biri olan Fernando Romero için “günümüzde verilen mücadele, yereli unutmadan dünyayı bütün olarak algılayabilme mücadelesi.”
"Bir İmkan Olarak Konut'un Çözülüşü" (22 Şubat 2007)20 Şubat 2007 tarihinde Deniz Güner ve Nilüfer Talu tarafından Uyku(suz) seminerler kapsamında “Ev” olgusunu konutla bağdaştırma süreci ile ilgili bir sunum gerçekleştirildi.
Gerçek Hayatla Dijital Dünyanın Sınırlarında Second Life (21 Şubat 2007)Second Life, gerçek hayatla eş zamanlı ilerleyen, internet tabanlı görsel bir dünya. Oyuncuya, veya Second Life’ın yaratıcılarının dediği gibi Second Life “yerleşmeci”lerine ikinci bir hayat sunuyor. Bu üç boyutlu dünyada, gerçek hayatta yapabildiğiniz her şeyi yapabiliyorsunuz. Elbette bir farkla, sadece istediğiniz şeyleri istediğiniz zaman yapabilmek gibi gerçek hayatta kolay kolay bulunmayan bir lükse de sahipsiniz. Gerçek dünya gibi gerçek haritaları ve gerçek arazileri olan Second Life’ta arazi satın almak, arazine kendi evini, iş yerini tasarlamak mümkün.
Mimarlıkla Dolu Bir Etkinlik Haftası Daha... (20 Şubat 2007)Kurulduğu günden beri, gerçekleştirdiği etkinliklerle mimarlık kültürünün gelişimine katkıda bulunan Arkitera Mimarlık Merkezi etkinliklerini, yeni konular ve yeni isimlerle çeşitlendirerek sürdürüyor. Etkinlikleri daha çok insana ulaştırabilmek, katılımın ve memnuniyetin artmasını sağlamak amacıyla hazırlanan Arkitera Etkinlik Anketi ise 273 kişinin katılımıyla sonuçlandı. Anket sonuçlarına göre, ankete katılanların %67’sinin Arkitera Mimarlık Merkezi’nin gerçekleştirdiği etkinlikleri düzenli olarak takip ettiği ve en çok takip edilen etkinliğin ARKIMEET Konferansları olduğu ortaya çıktı.
Kültür ve Turizm Dinamikleri (20 Şubat 2007)İMP Toplantıları, İstanbul Çevre Düzeni Planı’nın şeffaflaştırılmasını sağlamak amacıyla; 23 Şubat 2007 Cuma günü gerçekleştirilecek ‘Kültür ve Turizm Dinamikleri’ paneli ile devam ediyor.
Araştırma Mimarlığı (19 Şubat 2007)Kök hücre araştırması, genbilimi, nanoteknoloji, sinir sistemi ile ilgili bilimsel çalışmalar; gazete manşetlerinde gördüğümüz, insan bilgisinin sınırlarını genişleten, kronik hastalıkların tedavisi için insanlara yeni umutlar veren, pekçok yeni keşif, üniversite kampüsü, idare binası ya da özel bir ofis parkı gibi herhangi bir yerde gizlenmiş bilimsel araştırma labratuarlarında gün ışığına çıkıyor. . 2006 yılında Rafael Viñoly Architects tarafından tasarlanan Howard Hughes Medical Institute Araştırma Merkezi ve Louis Kahn’ın 1963 yılında tasarladığı Salk Institute, araştırma binalarında güncel trendleri ve geçmişteki örnekleri temsil ediyor.
Macaristan Yeni Ulusal Tasarım Merkezi Eski Otobüs Terminalinde Şekilleniyor (19 Şubat 2007)Macaristanlı endüstri ürünleri tasarımcıları artık uzaklara seyahat etmeyecekler. Budapeşte’nin merkezinde bulunan 62 yıllık otobüs terminali “Macaristan Tasarım Mrekezi” adıyla yeniden canlandırılacak. Merkezin bu bahar açılması bekleniyor.
Dörtyüzsaniye Tasarımın Farklı Alanlarını Buluşturmaya Devam Ediyor (19 Şubat 2007)Difüzyon tarafından düzenlenen ikinci dörtyüzsaniye etkinliği, 15 Şubat’ta Studio Live’da gerçekleşti. dörtyüzsaniye #2 bu kez mimarlık, endüstri ürünleri tasarımı, müzik, grafik tasarım, görsel tasarım, medya teknolojileri ve sanatları, kısa film, fotoğraf, illüstrasyon, moda, sanat ve programlama gibi çeşitli disiplinlerden katılımcıları, izleyicilerle buluşturdu.
Tarihi Yarımada İçin Yıkım Zorunlu!! (16 Şubat 2007)Arkitera Mimarlık Merkezi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Metropoliten Planlama ve Kentsel Tasarım Merkezi (İMP)’nin ortaklaşa düzenlediği “İstanbul Metropoliten Planlama Toplantıları” 15 Şubat 2007 tarihinde, “Tarihi Yarımada ve Kentsel Koruma” başlığıyla İMP Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Selçuk Üniversitesi’nde Mimarlık Kış Okulu (19 Şubat 2007)Selçuk Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nde 29 Ocak - 9 Şubat arasında kurumsal bir deneyim yaşandı. Uygulama Etkinliği (Kış Okulu) adlı etkinlik kapsamında 4 farklı atölye çalışması gerçekleştirildi.
Süleymaniye’de Neler Oluyor? (16 Şubat 2007)Eminönü ilçesi Tarihi Yarımada’nın belki en karmaşık alanlarından birisi. Gece ve gündüz nüfusu arasında milyonlarla ifade edilen bir fark olan bu bölgenin sorunları da karmaşık. Her mahallesi farklı bir yüz olan bu ilçede Süleymaniye bölgesinde şu sıralar dönüşüm kıpırtıları görünüyor. Arkitera.com olarak “İstanbul Müze-Kent” projesi kapsamında dönüşüm projelerine başlanan bölge ile ilgili Eminönü Belediye Başkanı Sayın Nevzat Er’e çalışmalarla ilgili bir kaç soru sorduk.
Toplam 2948 haber 148 sayfada yayınlanmıştır.
Bu sayfada 2621. haberden 2640. habere kadar olanlar gösterilmektedir.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.