reklam

Aralık Ayı Kültür & Sanat  Haberleri
Sanat

Abidin Dino Koleksiyonu Yapı Kredi’de
Yapı Kredi Kültür Merkezi, 7 Aralık 1993’te Paris’te ölen Abidin Dino’nun doksanıncı doğum ve onuncu ölüm yıldönümü anısına son derece özel bir koleksiyonu gün ışığına çıkarttı.

Sanatseverler 'Kafes'e girecek
Ressam Kezban Arca Batıbeki'nin son dönem yapıtları 13 Ocak'tan başlayarak Maçka Sanat Galerisi'nde sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.

Ekrem Kahraman+7 Merve Sanat’ta
Ahmet Başar Antiques Merve Sanat Galerisi, yılın son haftasında kapılarını ” 1 + 7 Resim Sergisi” ile sanat severlere açtı.

Ami Vitale fotoğrafları Fototrek’te
2003 En İyi Basın Fotoğrafçısı Ödülü’nü alan Hintli kadın fotoğrafçı Ami Vitale’nin ‘Keşmir: Sorunlu Cennet’ isimli ödüllü fotoğraf sergisi 16 Ocak 2004’e kadar Fototrek Nikon Fotoğraf Merkezi’nde.

Avrupa'nın ‘Osmanlı Görkemi' İstanbul’da
Ünlü İtalyan ailesi Mediciler’in uzun yıllar boyunca topladığı Osmanlı kültürüne ait eserler, “Mediciler’den Savoylar’a Floransa Saraylarında Osmanlı Görkemi” adlı sergide bir araya getiriliyor.

Akrobatlar şehirde...
Aslı Deniz Helvacıoğlu AkrobATlar konulu ikinci kişisel resim sergisini 18 Aralık tarihinde Elturko Sanat Galerisi'nde açtı.

Bekir Sami Çimen resim sergisi İş Sanat Parmakkapı Galeri'de
İş Sanat Parmakkapı Galerisi, yeni yılı Bekir Sami Çimen'in resim sergisiyle karşılıyor. Çimen son çalışmalarını 9 - 30 Ocak 2004 tarihleri arasında sergileyecek.

A Sanat'dan sanatseverlere "Yeni Yıl Armağanı
A Sanat; 2003 yılını, çeşitli disiplin ve ekollerden gelmiş, geçmişten günümüze Türk sanatının renklerini ve çeşitliliğini yansıtan eserlerin yer aldığı bir sergiyle kapatıyor.

Sanat, Müzik ve Reklam Bir Arada!
Proje4L- İstanbul Güncel Sanat Müzesi 26 Aralık 2003 - 28 Şubat 2004 tarihleri arasında, Bifrons Vakfı'nın işbirliğiyle "Loud & Clear" (Açık ve Net) sergisine ev sahipliği yapacak. 

Kitagawa Utamaro doğumunun 250. yılında Sanal Müze'de
Japon baskı sanatının en önemli temsilcilerinden Kitagawa Utamaro’yu doğumunun 250. yılında ağırlayarak, 2003 yılının Japonlar tarafından “Türk Yılı” ilan edilmesine özel bir sergi ile karşılık vermeyi amaçlıyor.

"Geriye Kalan"
Yaklaşık bir yıl boyunca, antrenmanlardan deplasmanlara, soyunma odalarından sahalara Galatasaray futbol takımına eşlik eden Ömer Ali Kazma ve Tolga Yüceil, izleyicilerin yalnız maça değil, oyuncuların beklenti, öfke, mutluluk, üzüntü, yalnızlık ve acı gibi duygularına da tanıklık etmesine olanak tanıyor.

İrfan Önürmen "Tül İşler" Çalışmasıyla Pi Artworks Çağdaş Sanat Merkezi'nde
Pi Artworks Çağdaş Sanat Merkezi, İrfan Önürmen’in 2000 – 2003 tarihleri arasında yapmış olduğu tül işlerini galeri mekanına taşıyor. İrfan Önürmen’in tül işlerine toplu bakış niteliğindeki bu sergi, Ortaköy Pi Artworks Çağdaş Sanat Merkezinde 20 Aralık 2003 tarihinden itibaren gezilebilecek.

Munch'un 'Çığlık' ında gök neden kızıl?
Norveç’in büyük ressamı Edward Munch’un (1863-1944) “Çığlık” resminin neden lavların parlak kızılını yansıttığı sorusuna yanıt, gökbilimcilerden 110 yıl sonra geldi.

'Cam'a sevdalananlar
Açıldığı günden bu yana, yaşları ve meslekleri farklı cam dostlarını bu ilginç malzemeyle buluşturan Cam Ocağı, çalışan kesimden gelen talepler doğrultusunda hazırladığı hafta sonu atölyelerine başlıyor.

New York'un Mavi Duvarları
Türkiye'nin en önde gelen çağdaş sanatçılarından Burhan Doğançay, sanat yaşamının 40 yılını geçirdiği New York kentinin duvarlarını İŞ Sanat Kibele Galerisi'ne taşıyor. 

Kavramsal boyutta sokak nasıl tanımlanır?
Alternatif kültür sanat mekanı Kargart, 7 Aralık 2003 - 7 Ocak 2004 tarihleri arasında Kadife Sokak'ta düzenlenecek olan Art-Alan projesinin ana mekanı.

"Moda Sayfalarından Tuale" resim sergisi
A Sanat; 2004 yılının ilk ayını ünlü sanatçı Sadık Kızılağaç'ın kişisel resim sergisine ayırıyor. Herbiri elmas değerinde, Kadın temasının işlendiği bu tablolar göz alıcı.

"Güzin'in Abidinleri" Galeri Nev'de
7 Aralık 1993 tarihinde Paris'de kaybettiğimiz değerli sanatçımız Abidin Dino, ölümünün onuncu yıldönümünde Ankara Galeri Nev’de düzenlenen bir sergi ile anılacak.

<Dilin Gücü>
Mardinkapı'daki Keçiburcu, 5-21 Aralık 2003 tarihleri arasında, küratörlüğünü Ali Akay'ın üstlendiği <Dilin Gücü> başlıklı çağdaş sanat sergisine ev sahipliği yapıyor.

Beykoz'un Dünü Bugünü
Topkapı Sarayında “Beykoz’un Dünü Bugünü” adlı cam sergisi 12 Şubat 2004 tarihine kadar gezilebilir.

"Mustafa Özdemir" Resim, Heykel, Seramik Sergisi
2 - 14 Aralık 2003 tarihleri arasında Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi'nde Mustafa Özdemir resim,heykel, seramik sergisi gerçekleşecektir.

Bir yıldan geriye kalanlar World Press’in fotoğraflarında
Dünyanın saygın fotoğraf kurumlarından World Press Photo, (WPP) ‘görüntü kirliliği’nden muzdarip zihinlere sadece hatırlanmaya değer olan ya da başka bir deyişle unutulmaması gereken ‘o an’ın fotoğraflarını sunuyor.

Bir küratörün itirafları
Dan Cameron, Doris Salcedo'nun Karaköy'deki sandalyeli eserinin, zaman izin verdiği ölçüde yerinde kalacağını söyledi.

"Bu sergi Türkiye Cumhuriyeti'nin küçük bir tarihi"
Ünlü karikatürist Haslet Soyöz bu kez resimlere imza attı. Soyöz'ün Cennetin Gemileri adlı sergisinde Türk denizcilik tarihinden 30 önemli geminin yağlıboya tablosu var.

Duygulara hitap eden tasarımlar
Yer: Paris, Centre Pompidou. Çokyönlü Çağdaş Sanat Merkezi. Konu: İnteraktif tasarım. Sanal dünyadaki tasarım yeniliklerine dair bir sergi. 19 Ekim'de açılan sergi, 6 Ocak'a kadar sanat, tasarım, bilim ve iş dünyasından insanların bir araya getirecek.

‘Lacroix-Gala-Dali- Mahremiyetin Ayrıcalığı’ sergisi İstanbul’da
Cervantes Enstitüsü’nde 15 Aralık’a kadar sürecek olan “Lacroix -Gala - Dali: Mahremiyetin Ayrıcalığı” konulu bir fotoğraf sergisi açıldı.

Türk modern heykel sanatının öncüsü
İş Bankası'nın Kibele Sanat Galerisi yirmi sekiz yıl önce kaybettiğimiz Kuzgun Acar 'ın retrospektif sergisini hazırlıyor. Nisan 2004 içinde açılması planlanan sergi ile birlikte kapsamlı bir kitap yayımlanması için de çalışmalara başlandı.

Kataloglarınız Çok İşe Yaradı...
Tuncay Takmaz Resim Sergisi 7 – 30 Ocak 2004 tarihleri arasında devam edecek.

Sazların ve mısır tarlalarının fotoğrafçısı
Bolu İzzet Baysal Üniversitesi öğretim görevlisi, sanatçı Yıldız Doyran, makro doğa fotoğraflarının yer aldığı sergiyle 4 Ocak'ta Galleri X'de İstanbullularla buluşacak.

"Bugün Tarihi Öneme Sahip Bir Gün Olabilirdi" isimli yapıtı, Paris - Loevenbruck Galerisi'nde
Serkan Özkaya, Radikal gazetesi ile birlikte gerçekleştirdiği Bugün Tarihi Öneme Sahip Bir Gün Olabilirdi isimli yapıtı, Paris - Loevenbruck Galerisi'nde TOUTAZEUNETRI isimli sergide ilk kez sınırlı edisyon olarak sergileniyor.

Minyatür sanatçısı Günseli Kato, kültürleri yansıtıyor
Minyatür sanatçısı ve ressam Günseli Kato'nun Türkiye'deki ilk kişisel sergisi Uptown Etiler Alışveriş Merkezi'nde bugün açılacak. 

Dikey Kentin Derinleri
Kültür A.Ş. ve Fotoğraf Vakfİ GiriŞimi İstanbul Saydam Günleri'nin Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezinde ortak düzenledikleri saydam gösterilerinde bu ay Belgin Çöleri'nin 'Dikey Kentin Derinleri' adlı dia gösterisi gerçekleştirilecek.

Teknoloji ve sanat birarada
Sabancı Üniversitesi Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi (SSBF) Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı (VACD) Programı derslerini alan öğrencilerin bir yıllık çalışmalarının sergileneceği "Öğrenci İşleri Yıl Sonu Sergisi", üniversitenin Karaköy İletişim Merkezi’nde sanatseverlere sunuluyor.

Şimdi fotoğraf konuşmanın tam zamanı
Marmara Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi ile Fotoğrafevi'nin ortaklaşa ve ücretsiz düzenledikleri etkinliğe 50 fotoğraf ustası katılacak.

"güney...doğu...avrupa...akdeniz"
Balkanlar ve Ortadoğu'da sanat üretimi, kültürel coğrafya ve oluşabilecek işbirlikleri üzerinde yoğunlaşmayı amaçlayan bir konferans dizisi...

İstanbul'un gece parıltılarını ‘kar’ manzarası tamamlayacak
Fotoğraf sanatçısı Cengiz Akduman, İstanbul Fotoğraf Merkezi'nde sergilediği "Karanlığın Parıltısı/İstanbul Geceleri" fotoğraflarında İstanbul gecelerinin türlü hallerini yansıtıyor.

Sorunlarını yerde duyan olmadı da!
Alman koreograf Hiesl, Peru'da duvarlara astığı sandalyelerle yaşlıların sorunlarına dikkat çekti. 

Ankara'da fotoğraf günleri
Fotoğraf Sanatı Kurumu tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen ''Ankara Fotoğraf Günleri'' 1 Aralık'ta başlıyor. Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde gerçekleştirilecek etkinlikler kapsamında 19 fotoğraf sergisi, 40 dia gösterisi ve 1 karikatür sergisinde yaklaşık 6 bin fotoğraf meraklılarıyla buluşacak. 

Arşiv

ARKIMEET


Fotoğraf: Maurizio Marcato

ARKIMEET Konferans Serisinin davetlisi olarak,  Massimiliano Fuksas 
17 Şubat 2004 Saat: 19:00'da Askeri Müze Kültür Sitesi Büyük Konferans Salonu'nda konferans verecek.

Davetiye için tıklayın.

 


TÇMB'nin katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz