reklam

Şubat Ayı Kültür & Sanat  Haberleri
Sanat

İstanbul Misafirleri Programı Konuğu David Bade
Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi'nin, Türk ve dünya sanatçıları arasında önemli bağlar kurulmasını sağlayan İstanbul Misafirleri Programı'nın (İMP) konuğu David Bade, 26 Şubat Perşembe günü saat 19:00'da, işlerini ve yeni projelerini ...

Bir arınma serüveni olarak resim
İş Sanat Parmakkapı Galeri, Utku Dervent sergisine ev sahipliği yapıyor

Ferruh Başağa Kişisel Sergisi Galeri Nev'de
Altı yıllık bir aradan sonra yeniden Ankaralı izleyciyle buluşacak Ferruh Başağa'nın kişisel sergisi 12 Mart Cuma günü Galeri Nev'de açılıyor.

Emel Akın "Cehennem Kapısı"  sergisi açılıyor
Pi Artworks genç sanatçılarından Emel Akın 14 Mart tarihinden itibaren yeni işleri ile sanat severler karşısında.

Depremi anlatan resimler
Ressam ve yazar Münire Özbey 6. Kişisel Resim Sergisini 20 Şubat Cuma günü Beşiktaş Deniz Müzesi Sanat Galerisinde açıyor.

Tenin içindeki öyküler
Eserlerinde beden ve varlık arasındaki ilişkiye eğilen ressam ve heykeltıraş Kiki Smith, 'Özgünbaskılar, Kitaplar ve Şeyler' sergisiyle MoMA Queens'te

Yapı Kredi’den ‘d Grubu’ sergisi
Yapı Kredi Kültür Merkezi, 2004 yılı sergilerine Türk sanat tarihinin bir dönemine tanıklık etmiş ‘d Grubu’ (1933-51) resim sergisi ile başladı. Sergi, 14 Mart’a kadar Kâzım Taşkent Sanat Galerisi’nde ziyarete açık.

Bülent Özgören "Işığın Peşinde" Sergisi
İstanbul Fotoğraf Merkezi içinde yer alan Fotoğraf Galerisi’nde, 15 Ocak – 20 Mart 2004 tarihleri arasında, Bülent Özgören’in “Işığın Peşinde” başlıklı fotoğraf sergisi gerçekleştirilecektir.

Türk resim sanatında bir öncü
Türk resim sanatının önde gelen kadın yaratıcılarından Mihri Hanım'ın (Mihri Müşfik) yapıtlarından derlenen bir retrospektif sergi Eczacıbaşı Sanal Müzesi'nde sanatseverlerin beğenisine sunuluyor. 

4 ‘yaş’lı ressam Mine Sanat’ta
En yaşlı ressamımız Ferruh Başağa’nın (90) yer aldığı ‘Örnek - 4 Kuşak Resim Sergisi’, 28 Şubat 2004 tarihine kadar Mine Sanat Galerisi’nde. Başağa’nın yanı sıra Adnan Çoker, Balkan Naci İslimyeli ve İsmet Doğan’ı buluşturan sergi, bir dizinin ilk ayağı.

Deniz Bilgin'in Resimleri Karşı Sanat Galerisi'nde
1999'da yitirdiğimiz Deniz Bilgin'in resimleri 13 Şubat tarihinde Karşı Sanat Galerisi'nde açılacak retrospektif sergide ilk kez topluca bir araya geliyor. 

Eskişehir’in ödül avcısı karikatüristi!
Eskişehir’de bulunan Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi A.Ş’de (TÜLOMSAŞ) teknik şef olarak çalışan Hikmet Cerrah, gençliğinden beri çizdiği karikatürlerle katıldığı ulusal ve uluslararası yarışmalarda 47 ödül aldı.

İstanbul'da fotoğrafın tarihi
Hem fotoğraf sanatçılarına hem de İstanbul'un tarihine meraklı olanlara hitap eden bir kitap yayımlandı:

‘Mercan Gezegeni’nden fotoğraflar
Zafer Kızılkaya’nın Fototrek Nikon Fotograf Merkezi’nde açtığı ‘Mercan Gezegeni’ başlıklı fotoğraf sergisi 27 Şubat’a kadar sürecek.

Duvardaki Amerikan ruhu
John Currin'in günümüz Amerika'sını hicvettiği figüratif tuvalleri her kesime hitap eden bir içtenlik taşırken, Lucas Samaras'ın fotoğrafları sınırları zorluyor.

Bardak bardak efsane
Stavros Panagiotakis'in 'Edem' başlıklı sergisi Yerebatan'da açıldı.

Heykelle bakışmak
Rahmi Aksungur: Heykeltıraş, sadece kütleye form kazandırmakla uğraşmaz, aynı zamanda onun mekânına ve uzaydaki konumuna da karar verir.

Hesaplaşmalar
Çağdaş Türk seramik sanatçılarının son dönem yapıtlarından bir kesit Galeri X'de...

Ve küratörler 'geri çekiliyor'
Mısırlı küratör ve eleştirmen Gilane Tawadros, Platform Garanti'deydi. Tawadros'a göre sanatçı, toplumdaki 'gedikleri' ustaca kullanıyor

Pancar'ın tualinde "uzaylılar"
Kültürel çevreye duydukları hassasiyeti mahalli duygular eşliğinde resmeden ve sekiz yıldır düzenledikleri sergilerle Türk figür resminde yer edinen “Hafriyat” grubu ressamlarından Mustafa Pancar, dördüncü kişisel sergisini Evin Sanat Galerisi’nde açıyor.

Mardin fotoğrafları Beyoğlu’da
Adnan Avuka’nın ‘Dünya Şehri Mardin’ fotoğraf sergisi, Tünel’deki Ziraat Bankası Sanat Galerisi’nde açıldı.

11 galeride 11 sergi
Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin düzenlediği sergiler, Acıbadem Kampusu'nda izleyicilere sunuluyor.

Tüketmesi zor resimler
Nihat Kemankaşlı, "Her yapılanın alkışlandığı ve eleştirmen sayısının yok denecek kadar az olduğu bu ülkede, kendimi herhangi bir yerde görme isteği anlamsız olur" diyor.

MoMA Berlin'de!
New York'taki Modern Sanat Müzesi (MoMA) koleksiyonunun büyük bölümü, Neue Nationalgalerie'de açılan 'MoMA Berlin'de' sergisi kapsamında izleyicilere sunuldu. Sergide, Rene Magritte ve Jackson Pollock'ın da aralarında yer aldığı 200 modern ve güncel sanatçının eserleri görülebiliyor.
Radikal

Geçmişten gelen mektuplar
Grafik sanatçısı Genco Demirer’in Osmanlı posta ve resmi pullarından esinlenerek hazırladığı “Postes Ottomanes” 23 Mart'tan başlayarak 31 Mart tarihine kadar Taksim Sanat Galerisi’nde izlenebilecek.

Antalya’da ‘Yanık Düşler’ sergisi...
Yakma yöntemiyle ahşaba resim yapan Hasan Elbir, 30 yıllık çalışmasının ürünü eserlerini, Antalya Müzesi’nde sergileyecek.

Arkhe Grup Sergisi “Dört” Açılıyor
Arkhe grubunun dört ressamı, dördüncü grup sergilerini, daha bireysel, kendi içlerinde daha fazla çeşitlenen ve tematik bağlam yerine ortak bir geçmişin, yani geride kalan üç serginin bağlamı üzerinden inşa edilmiş tuvallerle sunuyor.

Yitirdiğimiz kente ağıt yakmak...
Havada hiçbir ikliminkine benzemeyen, bir mevsimi çağrıştırmayan bir ışık. Kent, beton, içinden gelerek ne anlatıyorsa, o. Çağrışımlara açık. Fakat sıradan bir etki taşımayan..

Zamandan ışık sızıyor
Figen Cebe, 11 yaşında resim yapmaya başlamış; Osman Oral, Eşref Üren, Arif Kaplan ve Hamiye Çolakoğlu gibi yaşayan ustalardan ders alarak yetişmiş, aynı zamanda Houston'daki Glassell School of Art'da resim eğitimi almış bir ressam.

Resmi onlarla sevdik
Galatasaray'daki Kázım Taşkent Sanat Galerisi'ndeki d Grubu resim sergisine girer girmez, gözüm duvardaki büyük bir fotoğrafa takılıp kaldı.

Güncel sanata yeni mekân
2.5 yıldır Türkiye'de yaşayan Marcus Graf, "Siemens Sanat bir galeri değil, sanat mekânı" diyor.

Fotoğrafçı portreleri sergisi İzmir’de
Fotoğrafçı Ömer Serkan Bakır’ın, Türk fotoğraf sanatının 60 usta isminin portrelerini bir araya getirdiği fotoğraf sergisi 24 Şubat’ta İzmir’de açılacak.

Koleksiyon ganimetleri
'Ara Güler Koleksiyonu Sebastiao Salgado' sergisinde yer alan 18 yeni fotoğraftan bir tanesi de fotoğrafçının 1985 yılında Mali'de dondurduğu bu kadraj.

Demiryolu insanları
İstanbul Teknik Üniversitesi Fotoğraf Kulübü'nün bir buçuk yıldır devam eden "Fotoğraflarla Sirkeci - Halkalı Banliyö Hattının Belgelenmesi" projesi sergiye dönüştürüldü.

Picasso'nun tablosu internette satışa çıkıyor
Ünlü İspanyol ressam Pablo Picasso'nun 1914 yılında yaptığı bir tablo, internette açık artırmayla satışa sunulacak.

Fındıklı'da 'güzel' bir şey
Mimar Sinan Üniversitesi, 'Güzel Sanatlar'a yönelik tarihi misyonunu, dördüncü kez değişen adıyla yeniden sahiplendi. 121 yaşındaki okul artık 'Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi' diye anılacak

Ara Güler'in fotoğraflarından dünyaya ve Türkiye'ye bakmak
Ara Güler retrospektifi 15 Şubat-15 Mart arasında Bremen'de görülebilecek.
Serginin adı; Zeitblende (Zamanın Diyaframı olarak dilimize çevrilebilir) Fotojurnalizmde 50 Yıl Fotojurnalizm. Ara Güler'in seçtiği 250 fotoğraf bu sergide yer alacak.

MÖ 1. Yüzyıla ait eser 1965'te kaçırıldı
MÖ 1. yüzyılda Roma'da üretilen ve Eskişehir yakınlarında bulunan cam vazo ABD'de de sergileniyor. Dünyada benzeri çok az bulunan vazonun 1965 yılında yurtdışına kaçırıldığı belirlendi.

Onların yaptıkları resimler taşınamaz
İstanbul Üniversitesi'ne Vezneciler yönünden gelenleri ya da Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne Dekanlık kapısından girenleri rengarenk duvarlar karşılıyor.

Zeugma mozaikleri Topkapı Sarayı'nda sergilenecek
Zeugma antik kentinde gün ışığına çıkarılan eşsiz mozaiklerden 40'ı haziran ayında Topkapı Sarayı'nda sergilenecek.

Küratörlüğün geleceği üzerine
Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi, 7 Şubat Cumartesi günü saat 19.00'da, güncel sanat eleştirmeni ve küratör Gilane Tawadros'un 'Fay Hatları: Küratörlüğün Siyaseti' başlıklı konferansına ev sahipliği yapacak. 

Vitale'nin fotoğrafları Diyarbakır'da
Geçen yıl dünyanın en iyi basın fotoğrafçısı ödülünü kazanan Ami Vitale'nin yapıtları 6 Şubat'tan başlayarak Diyarbakır Sanat Merkezi'nde sergileniyor.

Tuval ruhuna övgü
Ressamlar Adil Salih ve Yasemin Yılmaz'ın birlikte açtığı
'Merkezde Ne Var?' başlıklı resim sergisi, Beyoğlu Balo Sokak'taki Akademililer Sanat Merkezi'nde sanatseverlere sunuldu.

Kuşevleri ve Yedigöller fotoğraf sergisi
Fotoğraf sanatçısı Alaattin Çankaya, Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nde üçüncü kişisel sergisini açıyor.

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz