reklam

Nisan Ayı Kültür & Sanat  Haberleri
Sanat

Baudrillard Bilgi'de
Fransız düşünür ve yazar Jean Baudrillard 30 Nisan tarihinde İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde bir konferans veriyor.

Müfit Karzek Resim Sergisi Açılıyor
Jazz Now Pub & Sanat Merkezi, danışmanlığını Rengin Kurtiz’in yaptığı ikinci resim sergisi, Müfit Karzek ile açılıyor. 

Zaman, Bahane! 18 Amatör Fotoğrafçının İşlediği İlk Cinayet
Her birimiz ofislere tıkılıyor ve yaşadığımız zamanın getirdiği bu bunaltıdan ancak vizörün ötesinde kendimizi kurtarıyor, objektiften nefes alıyoruz.

Süha Derbent’ten ‘vahşi yaşam’
Fototrek Nikon Fotograf Merkezi, 8 Mayıs - 4 Haziran tarihleri arasında, hayvan davranışları üzerine fotoğraf çalışmalarıyla tanınan Süha Derbent’in ‘Vahşi Yaşam’ isimli sergisine yer veriyor.

İstiklal caddesi'nde Yaklaşık 5 Asırlık Tarihin İçinde resim Sergisi
Şair –ressam H.Çiğdem Yorgancıoğlu ‘nun "Eftelya" isimli Kişisel Resim sergisi Beyoğlu İstiklâl caddesinde; Mimar Sinan tarafından 1571 yıllarında yapıldığı sanılan tarihi hamamda 

Sakarya' da "Güzel Yurdum, Güzel Evim"...
Sakarya'da, altı farklı bölgedeki geçici deprem konutlarında yaşayan ve prefabrik okullarda eğitim gören ilköğretim öğrencilerinin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle "Güzel Yurdum, Güzel Evim" Resim Sergisi ve Müzayedesi hazırlanıyor.

'Evim Güzel Evim' Brüksel'de
Diyarbakır'da ekim ayında sahnelenen 'Home Sweet Home 1', geleneksel çevrenin bireyde yarattığı etkileri sorguluyordu. 

Diyarbakır'da Aynı kuşaktan iki farklı sanatçı Nes'e Erdok & Alaettin Aksoy
Diyarbakır Sanat Merkezi 2004 yılı etkinliklerine Neş'e Erdok ve Alaettin Aksoy'un eserlerinden derlenen Boyalı Alanlar başlıklı sergi ile devam ediyor.

Beyoğlu’da çığlıklar ve rüyalar sergisi
Borusan Sanat Galerisi, 5 uluslararası kadın sanatçının eserlerinin yer aldığı ve küratörlüğünü Matthias Arndt’ın yaptığı ‘Sessiz Çığlıklar, Karmaşık Rüyalar’ sergisine ev sahipliği yapıyor.

Wolfgang MARX ve Anton BAMMER'ın Sergileri Bahçeşehir Üniversitesi'nde

15-28 Nisan 2004 tarihleri arasında Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ve Avusturya Kültür Ofisi işbirliği ile Bahçeşehir Üniversitesi Bahçelievler Kampüsü Giriş Holünde "Anton BAMMER"...

Çağdaş Fotoğraf Serileri "Rosemary Laing" ile Devam Ediyor

Çağdaş Fotoğraf Serileri devam ediyor. Serinin yedinci ayağında, 1959 doğumlu Avustralyalı fotoğrafçı Rosemary Laing’in işleri konu edilecek. 

Mehmet Koyunoğlu'nun Retrospektif Sergisi “Kısa Bir Yaşam Uzun Bir Düş”

Son dönemin güçlü grafik sanatçılarından Mehmet Koyunoğlu İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi ve Ecole Nationale de Beaux Arts'dan mezun oldu.

Eğilmez’in fırçasından Batı Akdeniz

Ankara Farabi Sanat Galerisi’nde düzenlenen çeşitli etkinliklerle sanatseverlere farklı alternatifler sunan Halkbankası’nın Nisan ayı ilk resim sergisi Muammer Eğilmez’e ait.

Türkiye’nin fotoğrafçısı Türkiye’nin fotoğraflarıyla

Fotoğraf sanatçısı Timurtaş Onan’ın, ulusal ve uluslararası birçok sergide yer almış ve Türkiye’den yaşam kesitleri sunan klasikleri, Ankaralı sanatseverlerle buluşuyor.

Galeri Artist Sergileri Nisan Ayı'nda da Devam Ediyor

Galeri Artist-İstanbul Nisan Ayında Hamit Görele, Melike Güral, Ergun Yücel, Halkan Onuk kişisel sergilerine ev sahipliği yapıyor.

İlkyaz resim sergisi İlayda’da

Atilla İlkyaz, İstanbul İlayda Sanat Galerisi’nde 6 Nisan - 2 Mayıs tarihleri arasında görülebilecek sergisinde, sanat dilini oluşturan simgelerin bir araya gelişlerindeki çeşitlilikten yararlanıyor.

Son orijinal Vermeer satışta

Vermeer'in 'Piyano Başındaki Genç Kadın' tablosu 5.4 milyon dolara satışa sunulacak.

Proje4L Gelecekteki Mekanını Arıyor

3 yıl gibi kısa bir sürede İstanbul'da çağdaş sanat alanında gerçekleşen önemli etkinliklere imzaı atmış olan Proje4L- İstanbul Güncel Sanat Müzesi gelecekteki mekanını arıyor.

Ressam Sevgi Çağal Lale Devri Resim Sergisi Açıldı

O da benim gibi ülkesinden koparılıp uzaklarda büyümüş... Lale bizim çiçeğimiz... Onu seviyorum ve tüm dünyaya o bizimdir demek istiyorum...

Beyaz eşyanın 'yüz'ü sanatla renkleniyor

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri ve Electrolux bir projeye imza atıyor.

Neşe Şive Baydar "EKO - EGO" Sergisi Açılıyor

Neşe Şive Baydar "EKO / EGO" Sergisi 8 Nisan 2004 Perşembe günü Tophane'de bulunan Galeri Binyıl Genç'te açılıyor.

Emre Tandırlı'nın "Paris-İstanbul-Toronto" Kişisel Resim Sergisi Açılıyor

Son dönemin  genç ressamlarından Emre Tandırlı'nın "Paris-İstanbul-Toronto" adlı kişisel resim sergisi, 6 Nisan 2004 Salı günü, "A Sanat - Nişantaşı Kültür Merkezi"...

Özcan Ağaoğlu ve Erhan Gürkan İstanbul Fotoğraf Merkezi'nde

Jazz Now Sanat Merkezi sanat yönetmeni Rengin Kurtiz'in organizasyonunu üstlendiği Fatih Urunç Resim Sergisi ile 2 - 20 Nisan 2004 tarihleri arasında Jazz Now Sanat Merkezi'nde gezilebilir.

Serkan Özkaya- “Göründüğü Gibi Değil! Açıklayabilirim”
Serkan Özkaya’nın son iki yılda sanat dünyasından kimi insanlarla yaptığı bir dizi tartışma “Göründüğü Gibi Değil! Açıklayabilirim” başlığı altında kitaplaştırılarak Bağlam Yayıncılık’tan çıktı.

Heykel öyküsü
GEÇTİĞİMİZ günlerde heykeltıraş Gürdal Duyar’ı yitirdik. Duyar, Türkiye’de heykeltıraş olmanın faturasını yaşamı boyunca hep ödedi.

Heykelin duyarlı kavgacısıydı
Heykelin var oluşu için 40 yılı aşkın süredir emek veren Gürdal Duyar öldü. Onun heykeli 'sivilleştiren' yapıtları, kamunun heykel ve sanatçıyla ilişkisinde önemli mesafeler kaydetmişti.

Bir ustadan geriye kalan!..
Çağdaş Türk resminin öncülerinden Hamit Görele’nin eserlerinden bir seçki, Galeri Artist’te sergileniyor.

Ölmüş bir kült ressamın baş döndürücü başarısı
Wall Street Journal’daki yazıyı okumasam, Bob Ross’un Türkiye’de de bir fenomen olduğunu asla öğrenemeyecektim.

ODTÜ'de dev karma sergi
Geliri ODTÜ Burs Fonu'na kalacak Plastik Sanatlar Sergisi'nde, Türk resminin ustalarından Adnan Varınca'nın eserleri de yer alıyor.

Kentte oynuyoruz; kentle oynuyoruz; Kent bizim oyun alanımız…
23 Nisan 2004 Cuma günü Saat 13:00'da Kuğulu Park'ta tüm çocukların katılabileceği Çankaya Belediyesi, Çatı Çocuk Kültürü Grubu, TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi, TMMOB Çevre Mühendisleri Ankara Şubesi, TED Ankara Koleji ve D Atelier tarafından desteklenen etkinlikler zinciri düzenleniyor.

Cam Baharı 2 Mayıs'ta Başlıyor
Hemen her sanat dalında dünya yıldızlarıyla buluşma fırsatını yakalayan sanatseverler, iki yıldır aynı coşkuyu camda da yaşıyor ve başlangıçta yabancı katılımcıların ağırlıkta olduğu eğitimlere, yurtiçinden öğrencilerin ilgisi de giderek artıyor. 

Doğayı güzelleştiriyor
Selma Doğan, 'İstanbul ve Ege'de Yaşam' temalı resimlerini 19 Nisan'dan itibaren Ziraat Bankası Beyoğlu Tünel Sanat Galerisi'nde sergileyecek. Bozulmuş ve kirletilmiş doğayı sıcak renklerle güzelleştirerek tuvale yansıtan Doğan'ın karışık teknikle ürettiği eserleri, 7 Mayıs'a kadar görülebilir.
Radikal

Almanya'ya sanat ihracatı
Küratörlüğünü Vasıf Kortun'un yaptığı 'URBANreVİEWS Istanbul' sergisine çalışmalarıyla Seçil Yersel (solda üstte), Erik Göngrich (solda) ve Aydan Murtezaoğlu da katılıyor.

Asabî resimler
İki yıldır İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanlığı görevini yürüten Prof.Dr. Olcay Yazıcı, 'Mazhar Osman'ın kullandığı koltuk ve masa aşağıdaki depoda bulundu' haberi geldiğinde çok sevinir. 

Fibonacci Serisi – Sanat ve Tasarımda Altın Oran
Dr. Osman Arayıcı,  - Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü, Araştırma Görevlisi - sanatın her dalında, görsel, işitsel ve diğer tüm duyulara hitap eden iletişim şekillerinde, tasarımın biçimlenişinde

Önce insan...
Tarih Vakfı, 1995'teki "Fotoğraflarla İnsan Hakları" sergisinden sonra "Hikayemi Dinler misin?" konulu ilginç bir sergi daha gerçekleştiriyor. 24 Nisan'a kadar İzmir Uluslararası Fuar Alanı Pavyon 5'te izlenime sunulacak sergi sırasıyla Bursa, Edirne, Van, Diyarbakır, Mardin, Antalya, Mersin, Antakya, Gaziantep, Samsun, Trabzon, Çanakkale, Muğla, Denizli, Konya, Kayseri, Ankara, Zonguldak ve İstanbul'da izlenime açılacak.
Türkiye

İnsanlığa Armağan Ayasofya
Bu yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü korumasında Ayasofya ve Aya İrini müzelerinde 5-23 Mayıs tarihleri arasında 'İnsanlığa Armağan Ayasofya' adlı kültür ve sanat etkinliği düzenlenecek.

Beijing Opera Karakterleri Vakıfbank Atakule Sanat Galerisinde
13 Nisan 2004 - 25 Nisan 2004 tarihleri arasında "Beijing Opera Karakterleri"nin Çin Halk Cumhuriyeti ve Vakıfbank 50.Yıl Kutlaması için yapılan Sergisi Vakıfbank Atakule Sanat Galerisi'nde sanat severlerle buluşuyor.

“Yıktın Perdeyi Eyledin Vîrân” Yapı Kredi Karagöz Koleksiyonu Vedat Nedim Tör Müzesi'nde
Yapı Kredi Kültür Merkezi, kültürel geçmişimizin çok önemli miraslarından Karagöz’ü bir sergi ile yeniden perdeye yansıtıyor.

Sıtkı Kösemen'den “Derin Bodrum” Fotoğraf Sergisi
Sıtkı Kösemen'in, Bodrum yarımadasını, rastgele, ama ne aradığını bilerek tarayan bakışının saptadığı usta işi fotoğraflar ve onları, anlattıklarından esinlenip, bir öykü gibi sıralayan, birbirine teğelleyen metinler...

Emre Tandırlı'dan"Paris - İstanbul - Toronto" Sergisi
Paris'te yaşayan genç ressam Emre Tandırlı'nın çağdaş romantik manzaralardan oluşan sergisi Paris ve Toronto'dan sonra şimdi İstanbul'da A Sanat Galeride sergilenmektedir.

Nejdet Vergili Resim Sergisi Artistan Sanat Galerisi'nde
Nejdet Vergili'nin resimleri 7- 28 Nisan 2004 tarihleri arasında Artisan Sanat Galerisi'nde görülebilir.

Platform Konferansları Devam Ediyor
2004 yılı sergi ve etkinlik programını, küratörlük ötesi sergileme modelleri üzerine inşa eden Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi, 11 Mart - 17 Nisan 2004 tarihleri arasında Berlin merkezli sanatçı inisiyatifi Sparwasser HQ'yu ağırlıyor.

Fotoğraf Severlere Ömer Orhun ile “Görçek Dersliği”
Bir Kültür Sanat Merkezi, 13 Nisan 2004 tarihinde, fotoğrafçılık alanında birçok başarılı projeye imza atmış Fotoğraf Sanatçısı Ömer Orhun ile Görçek Dersliği’nin kapılarını tüm fotoğraf severlere açıyor. 4 hafta, toplam 16 saat sürecek olan program, fotoğrafın kısa tarihi ile başlayacak, görenler ve görme biçimleri, medya ve medium, iletişim ve ileti, günümüz araçları, altyazılı fotoğraflar, etkili yönlendirme teknikleri, makinemizi tanıyalım, gözümüzü tanıyalım ve çevremizi tanıyalım ile tamamlanacak.
Arkitera

Picasso değil Acar!
Ressam İsmail Acar'ın, gelirinin bir kısmını TEMA Vakfı'nın 1 Milyon Fidan' kampanyasına bağışlayacağı 'Porselen Krallıklar' sergisi açıldı. Serginin açılışına katılan TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Gökyiğit, yeryüzünün de büyük bir 'sanat' olduğunu dile getirdi.

Batı dışında da fotoğraf var!
Fotoğraf Dergisi ‘Geniş Açı’ son sayısında, Londra’da açılan ‘Veil’ (Türban) başlıklı sergiden çarpıcı bir fotoğrafı kapağına taşıyor.

Cam Ocağı'nda 2004 Eğitim Maratonu Başlıyor
Sinema, tiyatro, dans, müzik derken hemen her sanat dalında dünya yıldızlarıyla buluşma fırsatını yakalayan İstanbullu sanatseverler, iki yıldır aynı coşkuyu camda da yaşıyor.

Akün Sahnesi perdelerini yeniden açıyor
Sinema salonundan tiyatro salonuna dönüştürülen ve 10 aydır tadilatı süren Ankara Akün Sahnesi, 13 Nisan'da İstanbul Devlet Tiyatrosu'nun sahneleyeceği ''Ayaktakımı Arasında'' adlı oyun ile perdelerini açıyor.

Sessizliği yırtan kadınlar
Karşı Sanat Çalışmaları'ndaki 'Sfenks Seni Yiyip Yutacak' sergisi, kadın ve erkek zihninin ezeli münasebetini tartışmaya açıyor. 

Mart - Nisan Cam Atölyeleri ve Emay(mine) Eğitimi İçin Kayıtlar Başladı
Cam Ocağı'nın Mart-Nisan atölye programında, çalışan kesimden gelen talepler üzerine başlatılan hafta sonu cam atölyelerinin yanı sıra hafta içi atölyeleri de yer alıyor.

"Kökenler" Sergisi Tophane - i Amire'de
8 - 29 Nisan 2004 tarihleri arasında Tophane - i Amire binasında Bizhan Bassiri'nin "Kökenler" adlı sergisi izlenebilir. Sergi 1954'ten bu yana Batı'da yaşayan İran'lı sanatçının Doğu'ya doğru yürüyüşünü simgeliyor.
Arkitera

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz