reklam

Nisan Ayı Kültür & Sanat  Haberleri
Sanat

Diyarbakır'da Buluşma ve Sergi: "Adalet Tüketimi"
Diyarbakır Sanat Merkezi’nde bir yıldır gerçekleştirilen “adalet” konferanslarına eklemlenen bir etkinlik olan ve küratörlüğünü Beral Madra'nın yaptığı "Adalet Tüketimi" sergisi, Balkanlar, Güney Kafkasya, Orta Doğu ve Doğu Akdeniz’den sanatçıları ve onların güncel kültürlerini ve ürünlerini Diyarbakır’da, Diyarbakır Sanat Merkezi’nde ve Diyarbakır Belediyesi Sanat Galerisi’nde sergilenmek üzere biraraya getiriyor.

Dünden Bugüne Galata’nın Hikayesi Osmanlı Bankası Müzesi’nde
Galata: Antik Çağın “İncir Ağaçları”ndan Cenevizlilerin Pera kolonisine... Yeni Osmanlı payitahtının dış ticaret merkezinden 19. yüzyılın modernlik simgesine... Can çekişen bir imparatorluğun kozmopolit kentinden günümüzün marjinalleşmiş semtine...

Barış Sarıbaş Kişisel Resim Sergisi
Barış Sarıbaş'ın kişisel resim sergisi 23 Nisan - 4 Mayıs 2005 tarihleri arasında Galeri Artist Çukurcuma’da izlenebilir.

Üç Sanatçıdan Unutulmayacak Güzelleme: "Kedi Gözü"
G-Mall Kültür Sanat ve Alışveriş Merkezinde yer alan Galeri G-Art , 3 Mayıs - 30 Haziran tarihleri arasında, üç önemli sanatçıyı buluşturuyor.Kedilere tutkularıyla bilinen Balkan Naci İslimiyeli,Selma Gürbüz ve Gürbüz Doğan Ekşioğlu ,bu tutkularını ortak bir sergiyle biçimlendiriyorlar.

Maison Française Sofra Tasarım Sanatı Sergisi
Yapı Kredi Koray ana sponsorluğunda, Maison Française dergisi ile Linx Marketing Services’in birlikte düzenlediği geleneksel Maison Française Sofra Tasarım Sanatı Sergisi’nin üçüncüsü, bu yıl 5-8 Mayıs 2005 tarihleri arasında 4 gün boyunca sürecek bir organizasyon ile Yeniköy’de bulunan tarihi Sait Halim Paşa Yalısı’nda gerçekleşiyor.

Galeri İnin İlkbahar Sezonu Açılıyor
Galeri İnin ilkbahar sezonunu Bodil Andersen Örs ve Fikret Yavuzçetin’in resimleri, Ercan Demir ve Malik Bulut’un heykelleri ile 28 Nisan Perşembe günü 19.30’da açıyor.

Murat Altın Kişisel Resim Sergisi: "A-Normal"
Murat Altın’ın “A-normal” başlıklı kişisel resim sergisi, 20 Nisan 2005, Çarşamba günü, saat 18:00’de İzmir, Başak Sigorta Sanat Galerisi’nde açıldı.

Galeri Artist Mayıs Ayı Sergileri
Galeri Artist Mayıs Ayı sergilerinde 4 ayrı sanatçının çalışmalarını İstanbul’lu sanatseverlere 7 Mayıs - 2 Haziran tarihleri arasında sunuyor. Ressam Devrim Erbil, Ressam İsmail Atmalı, Ressam Guido Caseretto ve Ressam Meltem Söylemez bu ay Galeri Artist salonlarında sanatseverler ile buluşacak.

Söbütay Özer Resim Sergisi
Açılış kokteyli 23 Nisan Cumartesi 17:00 - 20:00 saatleri araında yapılacak olan Söbütay Özer'in resim sergisi Ortaköy Sanat Galerisi'nde 23 Nisan - 18 Mayıs tarihleri arasında izlenebilir.

Hüsamettin Koçan Sergisi
"Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Hüsamettin Koçan’ın, Galeri Artist İstanbul’da Mart ayında düzenlediği “Yedi Sergi Bir Selamlama" sergisinin “Şamanın Gizemi” ve “Kırılgan Yüzler” bölümleriyle 29 Nisan - 18 Mayıs tarihleri arasında Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde Ankara’lı izleyicileriyle buluşuyor.

Ahmet Güneştekin Resim Sergisi "Güneş Dansı"
Garage Of Art’ta 6 Mayıs - 1 Haziran 2005 tarihleri arasında sanatçı Ahmet Güneştekin’in son dönem çalışmalarından oluşan bir resim sergisi sanat ortamıyla buluşmaya hazırlanıyor.

Heykellerle Çoğalan Suskunluk
Ali Aşgar Çakmakçı, yazıyı heykelleri aracılığıyla mekanda görülebilir formlara dönüştürüyor. İdeogramları soyutlarken, kavramsal içeriklerini koruyor.

Teşvikiye Sanat Galerisi 20. Yıl Sergilerinin İkincisini Düzenliyor
1985 yılında kurulduğu günden bugüne düzenlediği sergilerle gerek Türk sanatından gerekse Batı sanatından geçmişten günümüze pek çok sanatçının çalışmalarına yer verirken kişisel ve karma sergilerle sanat ortamına da yön veren Teşvikiye Sanat Galerisi 15 Nisan tarihinde 20. yıl sergilerinin ikincisini düzenliyor.

Eda Özbekkangay Ebru Sergisi: Dededen toruna geçen EBRÛ aşkı...
İslâm Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA) tarafından geleneksel sanatlarımızı tanıtmak, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak amacıyla düzenlenen sergiler çerçevesinde, 14 Nisan 2005 Perşembe günü saat 18.00’da Yıldız Sarayı...

Serpil Akgün Resim Sergisi
Çekirdek Sanat Atölyesi 4. sanat etkinliğini 30 Nisan - 30 Mayıs 2005 tarihleri arasında Serpil Akgün kişisel sergisiyle gerçekleştiriyor. 30 Nisan Cumartesi günü açılışı gerçekleştirilecek olan sergide Akgün’ün son dönem çalışmaları yer alıyor.

5. Ankara Sanat Fuarı - ANKART 2005
Plastik sanatlar alanında Ankara'nın kültür ve sanat ortamını zenginleştiren en önemli etkinlik olan, ÇAĞSAV’ın düzenlediği Ankara Sanat Fuarı - ANKART 2005, bu yıl 11-17 Nisan 2005 günleri arasında sanatseverlerle buluşuyor.

Serdar Arat "Kağıt İşler"le Galeri Nev'de
2003 yılında Dominick Lombardi, The New York Times'da “Serdar Arat’ın büyük boy kağıtlar üzerine gerçekleştirdiği  suluboyalarının geometrisi âdeta başka bir dünyaya aittir.” diye bahsettiği Serdar Arat’ın son dönem çalışmalarından oluşan kişisel sergisi 22 Nisan Cuma günü, sanatçının da katılacağı bir açılışla Ankara Galeri Nev’de izleyicilere sunuluyor.

Burhan Kum'dan "Suret"
Galeri x-ist, sanatçı Burhan Kum’un kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor. Burhan Kum’un yapıtlarını 14 Nisan - 14 Mayıs 2005 tarihleri arasında izlenebilir.

Ekrem Kahraman Resim Sergisi Galeri Vinci'de
Teşvikiye’de yirmi yılı aşkın bir süredir hizmet veren Galeri Vinci Nisan ayında Ekrem Kahraman’ın son dönem resimlerine ev sahipliği yapıyor.

Elvan Alpay Sergisi Galeri NEV'de
Elvan Alpay “organizma / orman” adını verdiği son çalışmalarını 13 Mayıs 2005 tarihinden itibaren, İstanbul Galeri Nev’de sergiliyor.

7. ODTÜ Sanat Festivali'nde Mimarlık Sanatla Buluşuyor
Bilim ve teknoloji alanında yaptığı önemli çalışmaların yanında sanatın gelişmesine ve kitlelere ulaşmasına katkıda bulunmayı görev bilen Orta Doğu Teknik Üniversitesi “ODTÜ Sanat Festivali” düzenliyor. 6 - 28 Nisan 20005 tarihleri arasında düzenlenecek festival ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Siemens Sanat’ta Sanatçı ve Mekan İlişkisi Üzerine bir Sergi: Off Space
Küratörlüğünü Marcus Graf’ın yaptığı “Off Space” sergisi 24 Mart’ta İstanbul, Fındıklı’da bulunan Siemens Sanat’ta açıldı. İstanbul’un güncel sanat atmosferinde önemli bir yere sahip olan güncel ve sanatsal araştırmalar merkezi Haya(l)t, Aynadaki Delikler, Stratejiler ve Nomad ile yapılan ortak bir çalışmanın sonucu olan Tele-Kent sergilerinden sonra gerçekleşen yedinci sergisiyle 6 sanatçıya ev sahipliği yapıyor.

Akbank Kültür Sanat Merkezi "Sarkis: Bir Kilometre Taşı"
Akbank Kültür Sanat Merkezi (AKSM) Nisan ayında çok önemli bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Çalışmalarını ve yaşamını Paris’te sürdüren Sarkis Türkiye’deki en büyük sergisini Akbank Kültür Sanat Merkezi’nde açıyor.

Demet Sancak Topaloğlu’nun “Mühürler” Temalı Sergisi
Kültürel değişimler, geride kalan hikayeler, tarihle kurulan bağlantılar... Demet Sancak Topaloğlu’nun “mühürler” temalı sergisi “zaman”ın izlerini yeni bir gözle değerlendirmeye davet ediyor.

Artdepo Sanat Galerisi'nde Karma Sergi
Seçkin Türk Sanatçıları’ndan oluşan karma sergi 26 Mart – 30 Nisan 2005 tarihleri arasında Artdepo Sanat Galerisi’nde görülebilir.

Özlem Uygun Kişisel Resim Sergisi
Özlem Uygun'un kişsel resim sergisi 07-22 Nisan tarihleri arasında Galeri Artist Çukurcuma Sanat Galerisi'nde izlenebilir.

Seçil Çeliktürk "Tekrar" İsimli Resim Sergisi
Seçil Çeliktürk’ün “Tekrar”, isimli sergisi, 15 Nisan - 20 Mayıs 2005 tarihleri arasında, SC Nokta Resim ve Tasarım Atölyesinde izlenebilir.

"İğne Deliğinden İstanbul" Sergisi Ankara’da
Sanatın farklı disiplinlerini koridorlarında buluşturan Başkent Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, Nisan ayındaki fotoğraf sergisi ile Bahar dönemine başlıyor.

Nurullah Berk Retrospektif Sergisi
Ressamlığının yanı sıra yazar ve düşünür kimliğiyle de Çağdaş Türk Sanatı’nda etkin bir rol oynamış olan fırça ve kalemin ustası Nurullah Berk’in farklı dönemlerini kapsayan Retrospektif Sergisi 9 Nisan-4 Mayıs 2005 tarihleri arasında Dirimart Sanat Galerisi’nde görülebilir.

Heykeltraş Gökhan Saim Ercan'dan Kağıttan Heykeller
G-mall Kültür, Sanat ve Alışveriş Merkezi’nde yer alan G-art Sanat Galerisi, 4 Nisan-2 Mayıs 2004 tarihleri arasında heykeltraş Gökhan Saim Ercan’ın eserlerini sanat severlerle buluşturuyor...

"İşaretler ve Yazılar" Sergisi
Milli Reasürans Sanat Galerisi’nin işbirliğiyle 5 Nisan - 28 Mayıs 2005 tarihleri arasında Günther Uecker - "İşaretler ve Yazılar" Sergisi Milli Reasürans Sanat Galerisi'nde izlenebilecek. Serginin açılışı 5 Nisan 2005 günü, saat 18:00'da gerçekleşecek.

Şadi Çalık "Heykel Olmayan Yerde Heykel Yapmak için Yaşamak"
Derya Nüket Özer ve Siren Çalık'ın hazırladığı  “Şadi Çalık: “Heykel Olmayan Yerde Heykel Yapmak için Yaşamak” başlıklı sergi Sanal Mimarlık Müzesi’nde açıldı.

Soyut Karma Sergi
Açılış kokteyli 26 Mart Cumartesi günü 18:00-20:00 saatleri arasında yapılacak olan Soyut Karma Sergi 6 Nisan 2005 tarihine kadar Galeri Artist Çukurcuma Sanat Galerisi'nde izlenebilir.

“Diğerlerinin Şansı...” Resim Sergisi
Açılışı 23 Mart 2005 Çarşamba günü yapılan " Diğerlerinin Şansı" sergisi K2 Sanat Merkezi / K2 Galeri'de 5 Nisan 2005 tarihine kadar görülebilir.

Burhan Doğançay'ın Özgün Litograf Baskıları Asmalımescit Balıkçısı'nda...
Büyülendiği kent duvarlarının tuvale yansıdığı eserleriyle tanınan Burhan Doğançay'ın, özgün litograf Newyork baskıları Asmalımescit Balıkçısı'nda sergileniyor.

Savaşa Karşı Sanat
Mehmet Güleryüz’ün Irak Savaşı’nın başladığı günden bugüne yaptığı resim çalışmaları Saint Benoir Lisesi’nde 21 Mart - 06 Nisan tarihleri arasında görülebilir.

"Uzaklığı Belgele II" Sergisi Borusan Sanat Galerisi'nde
Küratörlüğünü Beral Madra'nın yaptığı, Raid Projects işbirliği ile hazırlanan "Uzaklığı Belgele II" sergisi Borusan Sanat Galersi'nde 25 Mart-28 Mayıs tarihleri arasında izlenebilecek.

"Duruşlar.........Bakışlar........." Sergisi Canon Erkayalar Sanat Galerisi'nde
Canon Erkayalar Sanat Galerisi 22 Mart-15 Nisan tarihleri arasında İstanbul’dan katılan fotoğraf sanatcısı Güner Sarıoğlu’nun ‘’Duruşlar...Bakışlar...’’ adlı sergisine ev sahipliği yapıyor.

Denizi Pişirdik Sualtı Seramik Sergisi Berlin'de
17 Temmuz- 08 Ağustos 2004 tarihleri arasında, Bodrum’da sualtı ve kara sergisi olarak sanatseverlerle buluşan Denizi Pişirdik Sualtı Seramik Sergisi, aldığı davet üzerine Berlin’e doğru yola çıkıyor.

Ahmet Güneştekin "Mezopotamya'da Aşk" Sergisi
29 Mart-10 Nisan 2005 tarihleri arasında Ankara Atakule Vakıfbank sanat galerisinde genç sanatçı kuşağından Ahmet Güneştekin’in son dönem yapıtlarından oluşan bir resim sergisi düzenleniyor.

Otto Mjaanes’in Retrospektif Resim Sergisi
Jazz Now Sanat Merkezi ve Galeri görsel sanat etkinliklerinin 18.sine dünyaca ünlü Amerikalı ressam ‘Otto Mjaanes’in Retrospektif resim sergisiyle devam ediyor.

Murat Ağçiçek Resim Sergisi
Murat Ağçiçek'in resim sergisi 25 Mart-25 Nisan tarihleri arasında Maltepe Sanat Galerisi'nde görülebilir.

Şahin Paksoy Kişisel Resim Sergisi
Garage of Art, 8 Nisan-4 Mayıs tarihlerinde Şahin Paksoy’un resim, heykel ve seramiklerinden oluşan kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor.

Erdağ Aksel Sergisi Galeri Nev'de Açılıyor
Heykel sanatçısı Erdağ Aksel, “Güzellik Nesneleri” adlı bir dizi olarak ürettiği büyük boy duvar çalışmalarını 1 Nisan 2005 tarihinden itibaren İstanbul Galeri Nev'de sergiliyor.

Platform'da Sergiler, Konuşmalar ve Gösterimler Dizisi 3: Normalizasyon / Makulleştirme
Platform, Ekim 2004'te normalizasyon/makulleştirme kavramlarının değişik anlamlarına, kullanımlarına, tezahürlerine ve bugünkü politik ve sosyal çıkarımlarına odaklanan bir sanat programı başlattı.

Mesut Eren'den DonKişot Sanat Atölyesi'nde Ücretsiz Resim Danışmanlığı Hizmetleri Başladı
Mesut Eren yürütücülüğündeki DonKişot Sanat Atölyesi 2001 yılında kitabevi, müzik market ve sinema salonunu da içeren bir bileşimin parçası olarak faaliyetlerine başladı.

“Hüsamettin Koçan’dan Yedi Sergi Bir Selamlama”
“Körler İçin Resimler”den “Şamanın Gizemine”, “Kırılgan Yüzler”den “Ahşap Yüzler”e, Hüsamettin Koçan’ın yedi ayrı başlık altında bir araya getirdiği sergiler bütünü Galeri Artist’te yer alacak.

Yasemin Şenel Resim Sergisi
Teşvikiye Sanat Galerisi, 11 Mart-10 Nisan 2005 tarihleri arasında sanat yaşamını Belçika’da sürdüren Yasemin Şenel’in son dönem resimlerini sanatseverlerle buluşturuyor.

9. Uluslararası İstanbul Bienali'ne Katılacak Olan Sanatçılar Açıklandı
İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı tarafından 16 Eylül – 30 Ekim 2005 tarihleri arasında “İstanbul” kavramsal çerçevesi altında gerçekleşecek olan 9. Uluslararası İstanbul Bienali'ne katılacak sanatçılar açıklandı. Van Abbemuseum Direktörü Charles Esche ve Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi Yöneticisi Vasıf Kortun’un küratörlüğünü üstlendiği 9. Uluslararası İstanbul Bienali 51 sanatçıyı İstanbul’da bir araya getirecek.

Uluslararası Tekstil Sanat Sergisi: "Tekstilde Yeni Vizyonlar- Gelenekten Tekstil Sanatına / Yarının Tasarımına"
Ülkemizde ilki gerçekleşecek olan “Tekstilde Yeni Vizyonlar – Gelenekten Tekstil Sanatına Yarının Tasarımına” adlı uluslararası Tekstil Sanatı Sergisi; 13.ETN (European Textile Network) Konferansı ve birlikteliğinde Workshop etkinlikleri, 10–17 Eylül 2005 tarihleri arasında İzmir’de yer alıyor.

Öğretim Üyelerinden Bir Sergi
Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği, güzel sanatlar fakültelerinin öğretim üye ve yardımcılarının katıldığı bir sergi düzenleniyor. Sergi 11 Nisan 2005 pazartesi günü saat 18.00’de Tophanei Amire’nin küçük, tek kubbeli binasında açılacak ve 21 Nisan tarihine kadar açık kalacaktır.

Sappi Etkili Basılı Medya Ödülü
Dünyanın önde gelen kağıt üreticisi Sappi, reklamcıları bir kez daha kampanyalarının basılı işleriyle EACA EURO EFFIES yarışmasına katılmaya çağırıyor.

Arşiv

Kültür ve sanat üzerine söylemek istedikleriniz Sanat  forumunda

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz